Zoek naar:

Dit artikel gaat over het maken van een website als zzp’er. We delen vijf handige tips met je.

1. Zorg dat je informatie snel voorhanden is

Het is heel gebruikelijk dat mensen die informatie nodig hebben daarvoor een zoekmachine als Google gebruiken. Zorg er dus voor dat relevante info over je bedrijf daarop goed vindbaar is. 

Je website moet hiervoor hoog eindigen in de zoekresultaten van zoekmachines. Trucs om dit te bereiken, zijn onder meer het toevoegen van het juiste aantal zoekwoorden (woorden waarop je gevonden wilt worden) en het verzamelen van links náár jouw website.

2. Let op de functies van je website

Een rol die een website altijd heeft, ongeacht waar je je als zzp’er mee bezighoudt, is de promotie van je bedrijf. Wat heb je te bieden? Op welke klanten richt je je? En hoe kunnen geïnteresseerden met je in contact komen? 

Baseer hierop welke functies je website aanbiedt. Een louter informatieve website dient bijvoorbeeld tenminste die gegevens te verstrekken. 

Het kan ook zijn dat je online diensten aanbiedt, bijvoorbeeld een vertaaldienst. Klanten moeten dan met jou bestanden kunnen uitwisselen.

Een andere mogelijkheid is dat je fysieke producten aanbiedt die mensen online kunnen bestellen. Je hebt dan een webwinkel nodig. 

Bij online werken wordt een website complexer dan een voor enkel informatievoorziening. Als je online werkt, is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat klanten online kunnen betalen.

3. Gebruik een CMS

Een (informatieve) website maken is tegenwoordig niet moeilijk meer. Er is software op de markt, zogenoemde content management systems (CMS), die dit mogelijk maakt. 

Een heel bekend CMS is WordPress. Als je een WordPress website maken wilt, is dat tamelijk eenvoudig. Het is oorspronkelijk ontwikkeld voor het maken van blogs, maar WordPress is geëvolueerd tot een systeem voor het creëren van complete websites. Je kunt kiezen uit vele templates en er daarvan één gebruiken om als raamwerk voor jouw website te dienen. 

Met het gebruik van eigen beeldmateriaal kun je je website een persoonlijker karakter geven.

4. Integreer je website mogelijk met een e-commerce-platform

Een website voor een online bedrijf dient uiteraard te informeren. Een webshop gaat qua functionaliteiten verder dan dat. Een CMS kan als basis dienen voor de website van een online bedrijf, maar dit moet je wel aanvullen met een zogenoemd e-commerce-platform.

Dat e-commerce-platform biedt dan de aanvullende functionaliteiten die nodig zijn voor bijvoorbeeld de verkoop van kleding.

5. Kies de juiste webhost

Als zzp’er maak je normaal gesproken voor je website gebruik van een webhost van een dienstverlener. Zo’n webhost stelt je in staat een CMS en een e-commerce-platform te installeren, maar biedt ook software voor bijvoorbeeld e-mail- en bestandsuitwisseling.

Auteur

Schrijf een reactie