Zoek naar:

Ben je als ondernemer zijnde de trotse bezitter van een eigen webshop? Dan wil je het je klanten qua betalingswijze natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. In Nederland is iDEAL bij uitstek dé online betaalmethode en dus is een integratie van iDEAL in je webshop een absolute must. Maar er zijn meer van dit soort betaalmethodes. PayPal, bijvoorbeeld. En dan is er ook nog SOFORT Banking. Lees dit artikel om erachter te komen of het aanbieden van SOFORT-betalingen ook iets is voor jouw shop.

iDEAL is Nederlands product, maar in Scandinavië gaat men prat op SOFORT Banking. De betaalmethode maakt deel uit van de in 2005 in Stockholm opgerichte bank Klarna Group en heeft als belangrijkste doel betalingen vereenvoudigen. SOFORT Banking en de Klarna Group zijn zodoende onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Dat doel bereiken lukt SOFORT Banking en de Klarna Group overigens vrij aardig, want ze zijn Europes marktleider op het gebied van online betalingen. Zo’n 250.000 webwinkels maken al gebruik van SOFORT Banking. Het aantal SOFORT-betalingen per dag ligt bovendien op 2.000.000. Wellicht dat jouw webshop in de toekomst deelnemende winkel 250.001 wordt.

Wat is SOFORT Banking?

Zonder dollen – SOFORT Banking is dus een Europese betaalmethode waarmee betalingen en donaties worden gedaan. Klanten hoeven daarvoor geen accounts en dergelijke aan te maken, maar gebruiken gewóón hun eigen digitale bankomgeving om de betaling te voltooien. Komt je bekend voor, niet? Dat kan kloppen, want de werking van SOFORT Banking verschilt in wezen helemaal niet zoveel met die van iDEAL.

SOFORT Banking is TÜV-gecertificeerd en is daarmee een Technischer Überwachungsverein: een status die garandeert dat met SOFORT betalen veilig is.

Welke landen maken gebruik van SOFORT Banking?

Hoewel SOFORT Banking in het ene land meer wordt gebruikt dan in het ander, zijn ze in theorie aanwezig in acht verschillende, Europese landen. Dit zijn:

  • België
  • Duitsland
  • Italië
  • Nederland
  • Oostenrijk
  • Polen
  • Spanje
  • Zwitserland

Hoe werkt met SOFORT betalen?

Een klant die ervoor kiest voor een SOFORT-betaling wordt tijdens de transactie doorverwezen naar de digitale bankomgeving van SOFORT Banking. Ze kiezen hier voor hun land van herkomst en uiteraard de bank die ze gebruiken. Klanten worden daarna doorverwezen naar de online omgeving van hun eigen bank, waarna ze kunnen kiezen met welke rekening ze willen betalen.

Consumenten worden na de transactie weer teruggestuurd naar de webshop. Jij als ondernemer krijgt dan direct een update over de status van de SOFORT-betaling.

Wat zijn de voordelen van met SOFORT betalen?

Het gebruik van SOFORT Banking heeft voor jou als ondernemer verschillende voordelen. We gaan er hieronder op een aantal in.

Je biedt je klanten méér keuze

iDEAL mag dan dé betaalmethode bij uitstek zijn: er zijn verschillende redenen te bedenken waarom klanten hier niet voor willen gaan. En zelfs als er géén specifieke reden bestaat: meer keuze is altijd goed, toch? Geef je klanten de kans om te betalen door middel van SOFORT Banking. Je hebt er weinig mee te verliezen.

Je bedient klanten uit verschillende landen

Komen jouw klanten niet uitsluitend uit Nederland? Dan is de mogelijkheid tot betalen met SOFORT Banking zeker een pré. Belgische, maar ook Duitse, Italiaanse, Oostenrijkse, Poolse, Spaanse én Zwitserse consumenten kunnen dan bij je terecht. Inkomsten die je niet wilt missen.

Je geniet van een slimme, maar simpele API

SOFORT Banking werkt met een slimme en simpele API die zorgt voor extra overzichtelijkheid. Een helder en op verschillende manieren toegankelijk dashboard laat je precies zien waar je betalingen vandaan komen. En er is meer. De API stelt je bijvoorbeeld óók in staat om transactiedata naar bijvoorbeeld je boekhouder of accountant te exporteren.

Je kunt SOFORT Banking eenvoudig integreren in je webshop

Wil je met SOFORT betalen mogelijk maken? Dan kost je dat tien minuten van je tijd. Ja – echt waar. SOFORT-betalingen zijn namelijk erg eenvoudig te integreren in je webshop. Een goed argument om je over de streep te trekken.

Hoe integreer ik SOFORT Banking in mijn webshop?

Interesse in het aanbieden van SOFORT Banking in jouw webshop? Hou er dan rekening mee dat je gebruik moet maken van een zogenoemde payment service provider. Deze zorgt er met de integratie voor dat de betalingen ook daadwerkelijk geaccepteerd kunnen worden binnen je website of app. Voorbeelden van dit soort providers zijn Mollie en Buckaroo. Ze bieden beiden verschillende pakketten en tarieven die interessant kunnen zijn.

Is het gebruik van SOFORT Banking iets voor mij?

Tot slot – de belangrijkste vraag van allemaal. Is SOFORT Banking iets voor jou en je webshop? Wil ik dat mijn klanten met SOFORT betalen?

We zijn geneigd om te zeggen – ja. Het kost weinig moeite, je geeft klanten méér keuze en baat het niet, dan schaadt het niet. Het is natuurlijk wél zo dat de integratie van SOFORT-betalingen de ene webshop meer oplevert dan de ander. Heb je bijvoorbeeld veel klanten uit andere, Europese landen – most notable België, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland? Dan is SOFORT zéker handig om te implementeren.

Benieuwd wat de opties zijn voor zakelijke rekeningen? Kijk dan eens hier.

Auteur

Schrijf een reactie