Zoek naar:

Het is tijd om de buitenkant van je huis aan te pakken met de juiste zonwering. Het aanschaffen van de juiste zonwering met kunststof kozijnen vergt goed onderzoek vooraf, want ga je voor rolluiken of screens en wat zijn de voor- en nadelen? Met deze handige tips en checklist kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan bij het overwegen van de juiste zonwering.

 1. Zoek de juiste zonwering
  In de zoektocht naar de juiste zonwering, is het altijd fijn om te weten wat de verschillen zijn tussen screens of rolluiken. Screens weren de zon bij hoge temperaturen en behouden het zicht naar buiten toe. Rolluiken zijn inbraak- en geluidswerend en kunnen de gehele woning verduisteren. Check! Ze weren niet alleen de zon, maar hebben ook een isolerende werking in de koude wintermaanden. Besparen op je energiefactuur? Dubbel check!
 2. Ga voor maatwerk
  Wanneer je kiest voor rolluiken, ga dan voor maatwerk. Meet de rolluiken goed in of laat dit vakkundig doen door een specialist. Zo ben je verzekerd van rolluiken die perfect op maat hangen. Met de montageservice kun je er voor kiezen om de rolluiken te laten plaatsen door ervaren monteurs. Kijk, dat is pas maatwerk!
 3. Kies voor de juiste kwaliteit
  Op dit moment is aluminium het meest gekozen materiaal en heeft de beste kwaliteit. Verder zijn aluminium rolluiken makkelijk schoon te maken en vergen ze nauwelijks onderhoud. De poedercoating zorgt ervoor dat de rolluiken kleurvast en weerbestendig zijn. 
 1. Zorg voor één geheel
  Bij het aanschaffen van rolluiken heb je veel opties om het helemaal naar jouw wens samen te stellen. Zo kun je de lamellen en het systeem in verschillende kleuren kiezen. Wil je dat de rolluiken perfect aansluiten op de kleur van je kozijnen? Dan heb je ook de keuze om uit RAL-kleuren te kiezen. Door te kiezen voor RAL-kleuren creëer je een stijlvol geheel!
 1. Gun jezelf gemak
  Niets is vervelender dan op te moeten staan om je rolluiken te openen of sluiten wanneer je net zo comfortabel op de bank zit. Gun jezelf gemak en ga voor elektrische rolluiken. In een handomdraai bedien je de rolluiken op een afstand met een afstandsbediening. De voordelen van elektrische rolluiken? De stilste rolluikmotor, perfecte opening en sluiting, detecteert obstakels en biedt volledige vorstbescherming. 

Heeft dit artikel je geholpen, maar laat je het liever aan een professional over? De specialisten van Inhuisplaza.nl helpen je graag bij het adviseren van de juiste rolluiken voor jouw kozijn.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie