Zoek naar:

Zzp’er word je niet zomaar. Net als het grootste deel van alle zzp’ers wil je waarschijnlijk vrij zijn in de dingen die je doet. Geen baas die je vertelt wat je moet doen en werken van half 9 tot 5, maar je taken en tijden flexibel indelen, zodat je tijd overhoudt om van het leven te genieten. Uiteraard moet er wel wat gedaan worden om het hoofd boven water te kunnen houden, maar laten we eerlijk zijn. Niemand wil graag meer werken, wél slimmer als dat even kan. Een iPad kan je daar bij helpen. Een iPad heeft een langere accuduur dan een gemiddelde laptop en het is een stuk draagbaarder. Je bent dus minder gebonden aan één plek en dát maakt het eenvoudiger om je werk gedaan te krijgen als je, net als ik, veel onderweg bent.

Maar een iPad is toch geen laptop?

In theorie niet, maar in de praktijk zijn er steeds meer iPads die je met accessoires kunt gebruiken. Denk aan een toetsenbord, een muis en zelfs een speciale stylus pen voor het beeldscherm. Zo wordt je iPad ineens een volwaardig laptop waarop je uitstekend kunt werken en je financiële administratie kunt doen. De iPad Air 3 refurbished en de refurbished iPad 2019 zijn twee van dat soort tablets. Ze bieden je het gemak van een tablet (licht, handig voor onderweg) met dezelfde uitgebreide opties als een laptop. Van boekhoudprogramma’s tot Microsoft Office en Adobe Acrobat Reader: je kunt het er allemaal op gebruiken.

Investering of niet?

De belastingdienst ziet een aankoop als investering als de prijs ervan boven de €450 ligt. Dit bedrag is exclusief btw. Dit grensbedrag komt inclusief btw (21%) uit op € 544,50. In dat geval moet je deze activeren op de balans en hierover gaan afschrijven. Het voordeel van een refurbished iPad is dat deze vaak minder dan €450 kost en dus is afschrijven niet nodig. Sterker nog, het kan je zelfs belastingvoordeel opleveren. Je mag de kosten namelijk in één keer van de winst aftrekken en misschien kom je zelfs wel in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Slimmer werken én slimmer investeren dus.

Dit moet je weten over refurbished

Onder de magische grens van €450 blijven is wel een lastige opgave, want Apple is behoorlijk duur. Refurbished is in dat geval het betaalbare alternatief, want dat is voordeliger dan nieuw. Ik kan persoonlijk Forza Refurbished aanbevelen, want Forza biedt refurbished Apple-apparaten aan met 2 jaar garantie. Ook beschikken zij over een erkend keurmerk, waardoor je zeker bent van een betrouwbare refurbished iPad die op tientallen punten is gecontroleerd. Forza voert de controles, reparaties en reinigingen zelf uit en zij worden hierop streng gecontroleerd. En als je na een paar jaar besluit je iPad te vervangen voor een nieuwe, is je oude nog geld waard. Goed voor de portemonnee en het milieu dus!

Is dat dan hetzelfde als tweedehands?

Nee, zeker niet. Refurbished is in feite wel tweedehands, alleen weet je dankzij de controles precies wat je koopt en heb je garantie op je aankoop. Bij tweedehands heb je geen garanties en ook weet je niet wat de technische staat van zo’n iPad is. De kans dat je dus een kat in de zak koopt is behoorlijk groot en dat is niet waar je op zit te wachten. Refurbished is een goede investering waarmee jij een stap vooruit kunt zetten met je zzp business.

Leestip:

Geen zin in complexe adminsitratie? Hier vind je een compleet overzicht van eenvoudige boekhoudprogramma’s

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie