Zoek naar:

Een diploma Moderne Bedrijfsadministratie biedt waardevolle carrièremogelijkheden voor zzp’ers die als financieel professional aan de slag willen. Je haalt dit diploma met de gelijknamige studie Moderne Bedrijfsadministratie.

Het fenomeen bedrijfsadministratie is continu aan verandering onderhevig. Fiscale regels veranderen, de boekhouding wordt veeleisender. De vraag naar een goede administratie wordt daardoor groter en groter.

Ben je momenteel als zzp’er actief binnen de administratieve markt? Dan is het altijd slim om jezelf voor te bereiden op de kernelementen van wat we een moderne bedrijfsadministratie noemen. Dat is natuurlijk ook het geval wanneer je een functie binnen deze markt ambieert.

In beide gevallen kun je een studie Moderne Bedrijfsadministratie overwegen. Deze hbo-opleiding leidt je op tot een financieel professional met een officieel erkend diploma. Dat diploma kun je eventueel inbrengen als vrijstelling in de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie of de HBO Bachelor Accountancy.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Moderne Bedrijfsadministratie is een praktijkgerichte studie op hbo-niveau. Hij bestaat uit de volgende vier modules:

  • Bedrijfsadministratie
  • Belastingwetgeving
  • Financiering
  • Kostencalculatie

Alle modules duren een kwartaal. Je wordt daarbij bijgestaan door ervaren vakdocenten. Zij bereiden je voor op verschillende, officiële examens.

De lessen zelf gebruiken actueel en praktisch lesmateriaal. De online leeromgeving helpt je door middel van onder meer instructievideo’s aan kennisupdates over allerlei onderwerpen die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen.

Wat zijn de vereisten voor deze opleiding?

Zie je het wel zitten om als zzp’er aan de slag te gaan met een studie Moderne Bedrijfsadministratie? Dan is het goed om te weten dat de opleiding géén specifieke vooropleiding vereist. Enige kennis van boekhouden in het algemeen is natuurlijk wél gewenst.

Wat krijg ik na afloop van deze opleiding?

Wie de opleiding met succes voltooid, ontvangt een branche-erkend diploma bij de Associatie voor Examinering. Je kunt daarmee zelfstandig aan de slag als een administratieve spil voor een veelvoud van bedrijven. Zoals we in het begin al meldden: de vraag hierna is momenteel erg groot.

Het is ook mogelijk om het diploma te gebruiken om vrijstellingen te krijgen tijdens andere studies. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

We kennen verschillende instituten die deze opleiding aanbieden. Een goede keus is Markus Verbeek Praehep – ook wel bekend onder een simpel MVP.

Markus Verbeek Praehep is namelijk de grootste opleider van Nederland op het gebied van boekhouding en accountancy. Dat doen ze bovendien al eventjes. Het instituut is namelijk al sinds 1896 (!) actief.

Het spreekt dus enigszins voor zich dat MVP méér studies aanbiedt dan alleen deze variant. Een voorbeeld van zo’n opleiding is de Master Finance en Control. Deze studie, die 24 maanden duurt, leidt je op tot een absolute deskundige in onder meer het analyseren van financieel-economische aspecten. Je mag jezelf daarna bovendien Master of Science (MSc) noemen.

Wil je meer weten over de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie? Kijk dan op de website van Markus Verbeek Praehep voor méér info over deze mba opleiding.

Auteur

Schrijf een reactie