Zoek naar:

N26 is een gratis betaalrekening met Mastercard en Maestro betaalpas. Ideaal bij online aankopen én voor op reis. De gratis rekening van N26 kan je heel wat geld besparen. Maar wat zijn de addertjes onder het gras? Hoe verdient N26 geld? En wat zijn de bijkomende kosten van de gratis N26 rekening?

Dit kost de gratis N26 rekening

WatKosten
Maandelijkse kosten betaalrekening € 0,00 per maand
Debit Mastercard€ 10,00 eenmalig
Maestro betaalpas€ 10,00 eenmalig
Online betalen (alle valuta)€ 0,00 per transactie
Pinbetaling in winkel (alle valuta)€ 0,00 per transactie
Geldopnames in euro3 opnames per maand gratis. Daarna €2 per opname 
Geldopnames in andere valuta1,7% van opgenomen bedrag

Wil je N26 aanvragen? N26 is nu nog gratis. Als je nu een rekening afsluit voorkom je dat je in de toekomst het reguliere tarief van €34,80 per jaar gaat betalen. Open een rekening, of bekijk hier alle mogelijkheden van N26 gratis. 

N26 kosten

Rekening en internetbankieren
De rekening en internetbankieren (via de app) zijn volledig gratis. 

Betalen met je pas
Al je aankopen online én in winkels zijn gratis. Zowel in euro als in andere valuta.

Geld opnemen
geldopnames is het enige dat jou geld kost.

Voor geldopnames in euro zijn de eerste 3 per maand gratis, daarna betaal je €2 per opname. Bij geldopnames in vreemde valuta betaal je altijd 1,7% van het opgenomen bedrag. Ook wel koersopslag genoemd.


N26 is niet de enige gratis rekening. Ben je op zoek naar een gratis rekening? Dan zijn dit de beste keuzes:

 1. Openbank – beste gratis rekening (met hoger rente van +3,65%), alleen voor particulieren
 2. N26
 3. Wise
 4. Revolut

Is het de moeite waard om te upgraden naar N26 Smart of N26 You?

Naast de gratis N26 rekening is er ook N26 Smart en N26 You. Een premium rekening die €9,90 per maand kost. In ruil voor de maandelijkse kosten, betaal je geen kosten meer over geldopnames. Geen koersopslag, geen transactiekosten, niks. 

N26 You kosten

WatKosten
Maandelijkse kosten betaalrekening € 9,90 per maand
Debit Mastercard€ 0,00 per maand
Maestro betaalpas€ 0,00 per maand
Online betalen (alle valuta)€ 0,00 per transactie
Pinbetaling in winkel (alle valuta)€ 0,00 per transactie
Geldopnames in euro€ 0,00 per transactie
Geldopnames in andere valuta€ 0,00 per transactie
N26 Black kosten
N26 You

N26 You is alleen interessant voor frequente reizigers en digital nomads met relatief hoge maandelijkse geldopnames.

Wanneer loont N26 You?

Hoeveel moet je uitgeven om de kosten van N26 terug te verdienen? Laten we een kleine berekening maken:

N26 You kost €9,90 per maand. De normale N26 rekening is gratis. 

Het voordeel van N26 You is dat je geen koersopslag van 1,7% betaalt over geldopnames. 

Om die €9,90 terug te verdienen met het feit dat N26 You geen transactiekosten hanteert, moet je minimaal €582,35 per maand opnemen bij geldautomaten. 

Want: € 9,90 / 0,017% = €582,35

Ga je dus een paar maanden backpacken in Zuid-Amerika, Afrika of (zuid-oost) Azië? Grote kans dat je met N26 You voordeliger uit bent. In dat soort landen kan je namelijk bijna nergens pinnen. Je hostel, transport, restaurants, markten, je betaalt alles met cash. Populaire reisbestemmingen zoals Thailand, Vietnam, Peru, Colombia zijn allemaal derde wereld: alles werkt met cash. Alleen duurdere hotels en restaurants in grotere steden accepteren kaart, maar al het andere is cash, cash, cash. 

Roadtrippen door Europa, USA of backpacken in Australië? Dan is N26 You waarschijnlijk overkill. In die landen betaal je 90% met je kaart, gewoon even pinnen. En dat kost je ook neits met de gratis rekening van N26.

Reis- en ongevallen verzekering met N26 You

Naast het feit dat je geen koersopslag betaalt met N26 You, heeft de betaalde rekening nog één ander voordeel. Hoewel je daar niet te veel van moet verwachten… Je krijgt een gratis uitgebreide wereldwijd dekkende reis- en ongevallenverzekering krijgt via Allianz. 

Er zit helaas wél weer een addertje onder het gras die N26 in hun kleine lettertjes verschuilt: Je bent alleen de eerste 90 dagen van je reis verzekerd. Ga je langer dan 3 maanden? Dan heb je alsnog een eigen reisverzekering en ongevallenverzekering nodig. 

Met grote teleurstelling en boosheid van sommige gebruikers, begrijpelijk overigens. Wel zo netjes om dat goed te communiceren namelijk. Zo werd N26 You eerder al een scam genoemd.

N26 You is het niet waard. Neem N26 gratis

Mijn advies.. 

Neem geen N26 You, maar kies de gratis N26 rekening. 

N26 You is het gewoon niet waard. 

Je abonnement gaat namelijk in zodra je N26 You aanvraagt. Stel je vraagt je kaart 2 maanden van te voren aan, bij mij duurde het namelijk 3,5 week voordat ik mijn kaart in huis had… Dan betaal je al voor 2 maanden terwijl je jouw kaart niet gebruikt. Als je 3 maanden gaat backpacken betaal je dus voor 2 + 3 maanden:  €49,50. 

Stel je geeft €1300 per maand uit op reis, zou het je met de gratis N26 rekening maar € 66,30 kosten aan koersopslag. Dat is een kleine €17 duurder, maar je kunt je N26 wel altijd aan blijven houden. Bij N26 You moet je de rekening stopzetten na je reis, omdat je anders door blijft betalen. 

Of neem een rekening bij Knab. Bij hun betaal je maar 0,5% koersopslag. Als je dus 3 maanden op reis gaat en neemt iedere maand €1300 op bij geldautomaten, dan kost het je met Knab maar €19,50.

Een stuk goedkoper dan de €66,30 van N26 gratis. En ook goedkoper dan de maandelijkse kosten van N26 You.

Nadeel van Knab is wel dat het alleen een Maestro kaart is. Als je dus toch een creditcard (of debetcard wil) moet je die apart afsluiten.

En de gratis reisverzekering dan?

Nee, die is het ook niet waard. 

De reisverzekering is alleen de eerste 3 maanden geldig, en werkt met terugwerkende kracht. Als je jouw been breekt in de bergen, je moet met een traumahelikopter naar het ziekenhuis en je krijgt daar te horen dat je direct een dure operatie moet ondergaan. Dan hoor je pas achteraf of ze dat vergoeden, nadat je ze de rekening hebt gestuurd. 

Met mijn huidige reisverzekering bij IZZ heb ik binnen 30 seconden een Nederlands sprekende service medewerker aan de lijn die mij meteen kan vertellen wat ze allemaal vergoeden en hoe dat proces verloopt. Een stuk prettiger dus.

Kortom, ga dus gewoon voor N26 gratis. De N26 You kosten wegen niet op tegen de transactiekosten van hun gratis rekening. En het belangrijkste… als je de rekening niet gebruikt wanneer je bijvoorbeeld gewoon in Nederland bent, kost N26 gratis je helemaal niets. Je kunt de kaart dus altijd gratis aan blijven houden.

N26 is nu nog gratis. Als je nu een rekening afsluit voorkom je dat je in de toekomst het reguliere tarief van €34,80 per jaar gaat betalen. Open hier je rekening, of lees mijn N26 review om alles over de rekening te weten te komen. 

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

2 reacties

 1. Hoi Job,

  Voor mij is N26 nauwelijks interessant voor die ene keer dat ik op vakantie ga naar het buitenland.
  Bij Knab zit een echte credit card van visa of Amex inbegrepen. Dan zijn je betalingen ook beter beschermd. Bovendien met een pre paid kaart kan een hotelier of autoverhuurbedrijf direct een flink bedrag van je rekening reserveren of inhouden waarop je tijdelijk geen toegang meer hebt, totdat alles verwerkt is. Met andere woorden je moet je bankrekening van te voren flink voeden. En als je een betaling wil betwisten doe ik dat liever bij een visa dan bij een buitenlandse instelling.
  Wel goed denk ik als uitgave kaart te gebruiken buiten Europa voor eten drinken en persoonlijke uitgave ed. Dat doe ik namelijk en is € 500 op de N26 rekening wel voldoende voor twee of drie weken buiten de euro zone.

 2. En ik ben met je eens dat N26 Black een beetje onzin is als je woont en werkt in een EU land.
  Maar je krijgt wel een hele mooie kaart , Black of metal als je daar voor kiest.

Schrijf een reactie