Zoek naar:

ZZP Daily testte de elf belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland voor zzp’ers. Dit is onze review van Tellow. Benieuwd naar de andere scores? Check dan onze vergelijkingspagina!

3,00 / 5 zzpdaily.nl score
Functionaliteiten 3 / 5
Klantervaringen 4 / 5
Klantenservice 4 / 5
Kosten 1 / 5
Onze Ervaring 3 / 5

Voordelen

Een moderne en hedendaagse interface.
De aanwezigheid van een bonnetjesscanner.
Een prima klantenservice.

Nadelen

Tellow is aan de prijzige kant in vergelijking met andere programma’s.
Sommige opties vereisen het gebruik van een duurder pakket.
Het boekhoudprogramma heeft geen ritten- en projectregistratie.

Prijs

€35,30 per maand (gemiddeld) 

Onze reviews zijn zorgvuldig samengesteld op basis van verschillende factoren. Wil je weten hoe ze precies tot stand zijn gekomen? Kijk dan hier!

Screenshot Tellow

Dit is onze Tellow Review!

Ondernemers willen ondernemen. Niet online boekhouden. Tellow heeft haar boekhoudpakket daarom zo ingericht dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je administratie. Is dat écht het geval? We zochten het voor je uit. Dit zijn onze bevindingen!

Alle reviews, waaronder deze, zijn opgedeeld in de volgende vijf onderdelen:

  • De functionaliteiten
  • De klantervaringen
  • De klantenservice
  • De kosten
  • Onze ervaringen
Screenshot Tellow

1. De functionaliteiten

Hoe zit het met de automatisering?

Een boekhoudpakket dat ondernemers zoveel mogelijk werk uit handen neemt, moet in ieder geval beschikken over de nodige automatiseringsfuncties.

Wat dat betreft, zit het bij Tellow wel goed. Ze bieden klanten een automatische bankkoppeling, maar ook de mogelijkheid tot automatische betalingsherinneringen, automatische aangifte van je inkomstenbelasting, elektronische btw-aangiftes en een handige scan- en herkenfunctie.

Tellow biedt automatische gegevensherkenning van geüploade facturen, maar automatische incassoprocedures zijn dan weer niet aanwezig.

Screenshot Tellow

Hoe werkt het opstellen van facturen en offertes?

Facturen en offertes opstellen kan bij Tellow op de manier die bij jouw huisstijl past. Het is mogelijk deze direct naar je klanten te versturen. We zijn ook te spreken over de mogelijkheid om offertes direct om te zetten naar een factuur: een optie die niet alle boekhoudpakketten bieden.Dit scheelt ondernemers veel tijd.

Wat écht ontbreekt, is het bieden van een gratis online betaalmogelijkheid. De mogelijk is er wel, maar zelfs bij het duurste pakket betaal je hiervoor €0,29 per betaling.

Screenshot Tellow

Welke modules heeft dit boekhoudprogramma?

Tellow beschikt over een bonnetjesscanner waarmee los slingerende bonnetjes en facturen definitief verleden tijd zijn. Maak hiervan een foto en ze worden automatisch verwerkt in je boekhouding. Erg handig.

Het pakket heeft verder een mogelijkheid om projecten vast te leggen en een urenregistratie bij te houden, maar geen module om ritten vast te leggen. Heb je een spreadsheet met je ritten? Dan kun je deze weliswaar uploaden, maar we hadden liever een aparte module gezien. 

Screenshot Tellow

Welke koppelingen zijn er?

Wil je Tellow gebruiken als zzp’er met een eigen winkel of webshop? Slecht nieuws: daar is het pakket niet zo voor geschikt.

Dat komt met name door het gebrek aan koppelingen. Tellow heeft bijvoorbeeld geen mogelijkheid om het boekhoudprogramma te verbinden met kassasystemen of salarissoftware.

Screenshot Tellow

Wat voor rapportages kan ik maken?

Qua rapportages laat Tellow ook enigszins te wensen over. We kregen wél inzicht in onze eigen financiën via de balansen en winst- en verliesrekeningen, maar vonden het lastig om een mogelijkheid tot het opstellen van debiteuren- en crediteurenoverzichten te vinden. Dat bleek alleen mogelijk te zijn via het exporteren van een CSV-bestand, waarna we moesten filteren op Inkoop en Betaald. Vrij omslachtig vergeleken met programma’s die gewoon een overzicht in de module hebben.

Kan ik dit boekhoudprogramma met meerdere gebruikers tegelijk gebruiken?

Het is ook mogelijk om je Tellow-account te delen met andere gebruikers, bijvoorbeeld met je boekhouder. Dat kan handig zijn wanneer je hem of haar over je schouder wilt laten meekijken.

Kan ik mijn gegevens exporteren?

Het exporteren van je gegevens is bij Tellow ook gewoon mogelijk. Dat kan als Excel-sheet of als universeel auditbestand. PDF-exports zijn ook mogelijk.

Beoordeling van de functionaliteiten: 3 sterren

Screenshot Tellow

2. De klantervaringen

Wat vinden anderen van dit boekhoudprogramma?

Het antwoord op deze vraag moeten we je vooralsnog schuldig blijven. We gebruiken normaal gesproken het platform Trustpilot om te checken wat andere gebruikers van de door ons gereviewde boekhoudprogramma’s vinden. Tellow heeft op deze website en op andere grote review platforms nog géén recensies ontvangen.

We hebben in plaats daarvan gekeken naar de beoordeling op Google Reviews. Tellow wordt hier, op basis van ruim vijftig recensies, beoordeeld met vier uit vijf sterren.

Beoordeling van de klantervaringen: 4 sterren

Screenshot Tellow

3. De klantenservice

Op welke manieren is het bedrijf bereikbaar?

Tellow bereiken kan op twee verschillende manieren. Ze hebben een chatfunctie én het is mogelijk om ze via sociale media (Facebook) te benaderen.

Hoe kundig is de klantenservice?

We hebben Tellow via deze chatfunctie een aantal vragen gesteld die betrekking hadden op hun boekhoudprogramma, maar ook het voeren van een administratie in het algemeen.

Daaruit bleek dat Tellow behóórlijk wat kennis heeft over beiden. Ze wisten ons bijvoorbeeld feilloos te vertellen welke regels er gelden voor het aftrekken van een zakenlunch en of je vaste activa kunt afschrijven als je een starter bent. 

Dat gaf aan dat er bij Tellow echte experts achter de knoppen zitten. Een hele geruststelling.

Hoe snel reageert de klantenservice?

De reactie van Tellow via de chat liet bovendien niet al te lang op zich wachten. We hadden binnen zes uur een antwoord dat ons goed hielp, wat prima is. 

Beoordeling van de klantenservice: 4 sterren

Screenshot Tellow

4. De kosten

Wat kost dit boekhoudpakket?

Tellow heeft vier verschillende pakketten die we hieronder met je doornemen:

  • Gratis
  • Basis
  • Plus
  • Compleet

Gratis

Het gratis pakket is – niet geheel verrassend – gratis. Je kunt hiermee onder andere bonnen scannen met je smartphone, facturen maken en versturen en automatisch je btw-aangifte laten berekenen.

Basis

Het basispakket kost €12,99. Dit biedt alles wat je nodig hebt voor je administratie, zoals onbeperkt bonnen scannen, facturen maken in je eigen stijl en onbeperkt transacties inladen vanuit de bank.

Plus

Het Plus-pakket biedt alle opties van de eerder genoemde pakketten én de mogelijkheid om direct je aangiftes in te dienen. Het kost €22,99 per maand.

Compleet

Het pakket Compleet omschrijft zichzelf als een vervanger voor je boekhouder, zowel privé als zakelijk. Je kunt hiermee bijvoorbeeld automatisch je inkomstenbelasting indienen en je btw-aangifte laten controleren. Het pakket kost €69,99 per maand.

De gemiddelde kosten per maand liggen bij Tellow op €35,30. Dat is hoog vergeleken met andere boekhoudprogramma’s.

Beoordeling van de kosten: 1 ster

Screenshot Tellow

5. Onze ervaring

Wat vonden wij er zelf van?

Tellow wordt door meer dan vijftigduizend zzp’ers gebruikt. Dat duidt op vertrouwen – en we kunnen zien waarom. Het design is strak en hedendaags en het werd ons daarvoor vrij snel duidelijk waarvoor we waar moesten zijn.

We konden zodoende spoedig aan de slag met het ontwerpen van facturen en offertes in een eigen huisstijl. Hoewel – eigen huisstijl… Toen we eenmaal begonnen waren, bleek dit toch niet helemáál te zijn wat we ervan hadden verwacht. Tellow werkt namelijk met sjablonen. Dat ervaarden we als enigszins beperkend, want hoewel je ze kan aanpassen, is er geen uitgebreide designtool.

We zijn dan wel weer te spreken over hun bonnetjesscanner. Deze werkt prima en nam de belangrijkste gegevens op de bon telkens goed over.

Waar we een béétje over vielen, is de prijs. Die is niet hoog wanneer je een van de goedkopere pakketten neemt, maar tijdens het werken bleek al gauw dat Tellow je liever richting de wat prijzigere varianten duwt.

Voorbeeld: als we binnen het boekhoudprogramma klikken op het tabblad Boekhoudhulp, krijgen we direct de melding dat we hiervoor het pakket Compleet moeten hebben. Dat gebeurt ook wanneer we Inkomstenbelasting onder het tabblad Belasting probeerden binnen te komen. Een offerte maken? Dat gaat alleen met het pakket Plus.

Dit is allemaal best logisch, maar het gaf ons een béétje het gevoel alsof we in een demo aan het werken waren. Bovendien geeft Tellow hiermee een verkeerde indruk van de prijs. Je denkt in eerste instantie dat ze goedkoop zijn, maar voor de complete ervaring betaal je al gauw meer dan gemiddeld.

Beoordeling van onze ervaring: 3 sterren

Onze beoordeling: 3 sterren

Auteur

Schrijf een reactie