Zoek naar:

Visitekaartjes: wie kent ze niet? Het is nog altijd dé manier om je netwerk eenvoudig, laagdrempelig en goedkoop uit te breiden. Dat het zelfs in het huidige digitale tijdperk nog altijd zo ontzettend effectief en veelgebruikt is, geeft eigenlijk wel de kracht aan van deze business cards. Maar welke informatie zet je nou op zo’n kaartje? En waar moet je nog meer op letten? Wij geven een aantal handige tips, waarmee jij direct aan de slag kunt!

Zet belangrijke info op je visitekaartje

Het grote voordeel van visitekaartjes is dat deze klein en overzichtelijk zijn. Het is dan ook belangrijk dat je dat zo houdt. Vermijd dus grote lappen teksten en blijf bij de basis: less is more

Informatie die zeker niet mag ontbreken in je ontwerp:

  • Je naam + eventuele functie binnen het bedrijf;
  • Je telefoonnummer. Dit kan een vast of een mobiel nummer zijn. Kies altijd het nummer waarop jij beste bereikbaar bent;
  • Een e-mailadres. Bij voorkeur een persoonlijk e-mailadres. Heb je dat niet? Dan kan een algemeen e-mailadres (info@…) ook;
  • Indien van toepassing: een bezoekadres;

Meer informatie is vaak echt niet nodig. Door kort en bondig de contactmogelijkheden te benoemen, worden de lijntjes om daadwerkelijk contact op te nemen ook veel kleiner. En dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt bereiken met het uitdelen van visitekaartjes.

Kies voor een ontwerp dat bij jou past

De informatie die op je visitekaartje komt, is maar een deel van je ontwerp. Het deel dat meest in het oog springt, is het ontwerp zelf. 

Dus hoe ziet je kaartje eruit? Daar zijn 1.001 manieren en opties voor te bedenken. Het allerbelangrijkste is dat je een ontwerp kiest dat bij jou past en aansluit op wat je met je bedrijf wilt uitstralen. 

Wel is het verstandig om de voor- en achterkant te onderscheiden. Kies voor een rustige voorkant, waarop alle gegevens duidelijk te lezen zijn. Op de achterkant kun je vervolgens helemaal losgaan met je eigen ontwerp. Of het ook eenvoudig houden, dat is volledig aan jou.

Gebruik je logo en andere afbeeldingen

Een logo is een belangrijk onderdeel in je ontwerp. Dit zorgt voor herkenbaarheid en laat je als huisstijl terugkomen in al je uitingen. 

Heb je (nog) geen logo? Dan is het zeker aan te raden daar mee aan de slag te gaan. Zonder echte kennis kan dat soms een flinke uitdaging zijn. Gelukkig zijn er voldoende bedrijven en professionals die met jou mee kunnen denken. Het is misschien een investering waar je niet direct op zit te wachten, maar geloof ons: het is het meer dan waard! 

Foto’s worden over het algemeen minder gebruikt op visitekaartjes. Toch kan het een behoorlijk positief effect hebben. Op de voorkant kun je bijvoorbeeld, naast je naam, een zakelijke ‘pasfoto’ van jezelf plaatsen. Een gezicht op een visitekaartje zorgt voor vertrouwen en het voelt direct een stuk persoonlijker.

Kies de juiste papiersoorten voor visitekaartjes

Net als met eigenlijk alle producten, kun je ook visitekaartjes krijgen in allerlei soorten en maten. Toch blijft het visitekaartje met de afmeting van 8,5 x 5,5 verreweg de populairste optie. Dit formaat is namelijk eenvoudig weg te steken in bijvoorbeeld een portemonnee of achter een telefoonhoesje. 

Ruime keuze papiersoorten

Wat voor opties je hebt qua papiersoort, is afhankelijk van waar je de visitekaartjes wilt laten drukken. Bij een copyshop om de hoek heb je minder opties dan bij bijvoorbeeld een grote drukkerij. 

Wil je een eenvoudig en basic kaartje? Dan kun je eigenlijk overal wel slagen. Wil je een kaartje dat net even anders dan de rest? Dan is het verstandig om eens goed rond te kijken. Je onderschat al snel wat het papiersoort met de uitstraling van het kaartje doet. 

Helemaal in de trend van de laatste jaren, zijn de duurzame papiersoorten niet aan te slepen. Het recyclingpapier, PaperWise en biotop zijn hier voorbeelden van. 

Dit geldt trouwens niet alleen voor visitekaartjes. Bij vrijwel al het drukwerk wordt veel bewuster nagedacht over de verschillende opties. Gelukkig valt er flink wat te kiezen en kun je altijd wel een papiersoort vinden dat aan jouw wensen en eisen als ondernemer voldoet.

Auteur

Schrijf een reactie