Search for:

De wet DBA, voor veel zzp’ers heeft het grote gevolgen, terwijl er ook een grote groep zzp’ers is die nauwelijks weet wat het inhoudt. Het zzp landschap is momenteel erg onrustig, de nieuwe wet brengt voor velen onduidelijkheid met zich mee. Er is de afgelopen tijd dan ook veel ophef ontstaan over de wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie.

De gevolgen van de wet DBA zijn groot, de veranderingen zijn bij veel zelfstandigen terug te zien in het aantal opdrachten en de nieuwe wet deed een groep zelfstandigen zonder personeel zelfs de das om.

Er is door diverse partijen onderzoek gedaan naar de gevolgen van de wet DBA. De resultaten van drie belangrijke onderzoeken hebben wij gebundeld in één overzichtelijke infographic. De informatie en resultaten die in de infographic zijn verwerkt, zijn afkomstig uit onderzoek door brancheorganisaties ABU en Bovib, onderzoek door Intelligence Group in samenwerking met Pierre Spaninks en onderzoek door Nieuwsuur.

Gevolgen wet dba

 

Auteur

Ik reis de wereld rond, groei mijn eigen zzp business, en help andere zzp’ers hun business te groeien. Afhankelijk van het moment waarop je vraagt wat ik doe, ben ik op een motor aan het touren in Bali, aan het zeilen op de Caribische zee, of aan het bungee jumpen in Nieuw Zeeland. Sinds 2,5 jaar reis ik de wereld rond terwijl ik werk aan mijn zzp business.

Schrijf een reactie