Zoek naar:

De wet DBA, voor veel zzp’ers heeft het grote gevolgen, terwijl er ook een grote groep zzp’ers is die nauwelijks weet wat het inhoudt. Het zzp landschap is momenteel erg onrustig, de nieuwe wet brengt voor velen onduidelijkheid met zich mee. Er is de afgelopen tijd dan ook veel ophef ontstaan over de wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie.

De gevolgen van de wet DBA zijn groot, de veranderingen zijn bij veel zelfstandigen terug te zien in het aantal opdrachten en de nieuwe wet deed een groep zelfstandigen zonder personeel zelfs de das om.

Er is door diverse partijen onderzoek gedaan naar de gevolgen van de wet DBA. De resultaten van drie belangrijke onderzoeken hebben wij gebundeld in één overzichtelijke infographic. De informatie en resultaten die in de infographic zijn verwerkt, zijn afkomstig uit onderzoek door brancheorganisaties ABU en Bovib, onderzoek door Intelligence Group in samenwerking met Pierre Spaninks en onderzoek door Nieuwsuur.

Gevolgen wet dba

 

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie