Zoek naar:

Import en export zijn termen die we vaak koppelen aan grote internationale ondernemingen en bedrijven. Het lijkt een complex proces wat veel geld, tijd en werk kost. Een breed netwerk lijkt hiervoor een basisvoorwaarde – evenals een ruim budget. 

Toch is dit niet helemaal waar. Het laten verschepen van goederen is ook voor de zzp’er al een optie. Sterker nog: het kan juist een hele slimme zet zijn om niet meer alles lokaal in te kopen, maar het te laten verschepen in zee- en opslagcontainers. Het transporteren van goederen via de zee kan zeer lucratief zijn en voor jou een geheel nieuwe markt aanboren.

Waardevast

Investeren in een eigen zeecontainer is altijd een slimme keuze. Zeecontainers zijn door de jaren heen namelijk zeer waardevast gebleken. 

Dit komt natuurlijk omdat ze wel tegen een stootje kunnen. Je kunt een zeecontainer daarom geruime tijd op je terrein laten staan en deze geleidelijk vullen met goederen die je per zeevracht wilt vervoeren. 

Je kunt hem echter ook in een heel ander klimaat in het buitenland plaatsen en hem daarna importeren met goederen die je vervolgens verkoopt. 

Het is dus, naast een veilige en fijne manier van vervoeren, een waardevast product dat voor meerdere doeleinden te gebruiken is. 

Meerdere doeleinden

Ook wanneer je op korte termijn niet verwacht iets te vervoeren, kan de aanschaf van een zeecontainer lonen. Zo’n container kan namelijk heel goed dienen als extra opslagruimte. In een zeecontainer kun je al snel en veilig veel extra opslagruimte creëren. Daarnaast zijn ze praktisch in gebruik doordat ze zijn voorzien van deuren die eenvoudig te openen en ook te sluiten zijn. 

Weet je zeker dat je alleen ruimte nodig hebt om extra goederen op te slaan – en niet om te vervoeren? Een opslagcontainer kan ook dan dienstdoen. In tijden van torenhoge vastgoedprijzen kan dit een zeer betaalbaar alternatief zijn en het biedt wellicht nog meer bescherming tegen klimatologische invloeden dan een gewone opslag. 

Zee- en opslagcontainers zijn bovendien tweedehands goed beschikbaar. 

Samen delen

Voor je een zeecontainer vol laadt, is het goed om te kijken wat het verschil is in inkoopkosten van de producten. Is het verschil redelijk groot? Dan is de volgende stap het verkennen van de kosten van transport. Die vallen vaak reuze mee.

Als zzp’er kan het hierbij slim zijn om samen op te trekken met andere zzp’ers. Jullie vullen dan samen een zeecontainer met producten die jullie beiden nodig hebben. En dat kan een enorme win-win-situatie zijn.

Meevallers

De prijzen van vele grondstoffen zijn aan het stijgen. Neem deze niet altijd voor lief, maar verken de mogelijkheden om zaken te importeren uit landen waar deze grondstoffen nóg goedkoper zijn. Dat het vullen van een container direct ontzettend veel geld kost, is niet waar. Zeker bij de aanschaf van een eigen zeecontainer, vallen de prijzen vaak ontzettend mee.

Auteur

Schrijf een reactie