Zoek naar:

Als zelfstandig ondernemer ben je een eigen baas en mag je alles zelf bepalen. Het is jouw feestje. Je hoeft je géén zorgen te maken over personeel, want je hebt niemand op een loonlijst staan. 

Maar de keerzijde van de medaille is dat er veel op je afkomt. Zeker bij de start van je onderneming zijn bepaalde zaken die samenhangen met je bedrijf overweldigend. Besparen op vaste lasten en andere kostenposten wordt dan belangrijker dan ook. Zéker in tijden met stijgende prijzen door inflatie of een chronisch gebrek aan grondstoffen.

Ook al heb je zelf goede ideeën waar je op kunt besparen: het is altijd slim om advies in te winnen bij experts op dat gebied. Dat kan bijvoorbeeld bij ELIX.

Meer dynamische energiecontracten

Ook zzp’ers ontkomen er in de toekomst niet aan: het verkleinen van hun CO2-voetafdruk. Maar wist je dat dit je op korte termijn juist een flinke besparing kan opleveren?

We leggen het even uit. Het is de missie van ELIX om bedrijven te helpen om hun CO2-uitstoot te decimeren. Zij zorgen ervoor dat jouw bedrijf op tijd en zo efficiënt mogelijk door de energietransactie heen komt. 

Een van de manieren waarop ELIX dit doet, is door zakelijke energie tegen kostprijs te regelen. Je profiteert dan van een rechtstreekse toegang tot de energiemarkt met een dynamisch energiecontract voor een vast bedrag per maand. Je profiteert daarmee van de dagelijkse schommelingen in het energietarief.

Oh – en goed om te weten: het contract is maandelijks opzegbaar.

Isoleren, isoleren, isoleren

ELIX adviseert je daarnaast graag over de mogelijkheden van isolatie van je pand. Heb je als zzp’er een bedrijfspand groter dan 100 vierkante meter? Overweeg dan dak-, spouw-, en vloerisolatie. Dat is sowieso een goed idee, omdat je dan tocht en schimmels buiten de deur houdt. 

Wist je echter ook dat bedrijfspanden van minimaal deze grootte in 2023 verplicht energielabel C of hoger moeten hebben? Het is daardoor slim om juist nu in actie te komen. Werk samen met ELIX aan een oplossing op maat.

Laat je licht schijnen

En als je toch bezig bent: let dan ook op details die je gemakkelijk over het hoofd kunt zien. Ledverlichting is daar een ultiem voorbeeld van. 

Ten opzichte van de traditionele gloeilamp is een ledlamp tot wel 90 procent energiezuiniger. Zelfs een spaarlamp wint het hierin niet van ledverlichting. 

Tip: maak direct gebruik van Smart Lighting. Slimme sensoren merken je beweging op en schakelen de verlichting aan, precies op het moment dat je het nodig hebt. Onderwijl wek je je stroom op met duurzame zonnepanelen. ELIX helpt je graag met het maken van de beste keuze voor jouw onderneming.

Meer weten? Ga naar ELIX.nl voor de antwoorden op al je vragen op het gebied van besparen!

Auteur

Schrijf een reactie