Zoek naar:

Je hebt een rapportageprogramma nodig wanneer je actief bent als zelfstandig boekhouder of accountant. Deze software helpt je tijdens het opstellen van onder meer jaarrekeningen en liquiditeitsbegrotingen voor je klanten. We hebben de beste varianten voor je op een rijtje gezet.

Dit vinden we de beste rapportagesoftware voor zzp’ers

 • CaseWare
 • Pro Management Software
 • Speedbooks®
 • Visionplanner

Dit kost deze rapportagesoftware

CaseWarePrijs op aanvraag
Pro Management SoftwarePrijs op aanvraag
Speedbooks®€10 tot €30 per maand
VisionplannerPrijs op aanvraag
CaseWare - Unsplash

1. CaseWare

Geschikt voor

Zzp’ers in de financiële sector die klanten moeten helpen aan onder meer jaarrekeningen en tussentijdse rapportages.

Belangrijkste voordelen

 • Gebruik op maat gemaakte software om financiële gegevens te verwerken;
 • Verwijder overbodige kostenposten;
 • Verklein de kans op fouten.

Kosten

Prijs op aanvraag

Wat is CaseWare?

CaseWare helpt zelfstandige boekhouders en accountants op betrouwbare en veilige wijze aan jaarrekeningen en tussentijdse rapportages. Ze staan bekend om het verstrekken van meer inzicht in allerlei financiële gegevens.

Wat vonden wij van CaseWare?

Een van de grootste voordelen die CaseWare boekhouders en accountants biedt, is het feit dat deze rapportagesoftware op maat gemaakt kan worden. De pakketten van CaseWare zijn compleet afgestemd op jouw vraag. Dat is erg handig wanneer je bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in een specifiek onderdeel van je vak.

Iets anders dat ons in positieve zin opviel, is dat CaseWare goed is in het eenvoudig verwijderen van overbodige kostenposten. Dit voorkomt dat je veel tijd kwijt bent aan de verwerking hiervan. CaseWare levert je daarmee tijd en dus geld op.

We zijn daarnaast altijd fan van automatisering, zodat we herhalende taken niet zelf hoeven uit te voeren. CaseWare is ook wat dat betreft een goede keuze. Het programma kan namelijk automatisch controleren op de juiste invoer. Dat verkleint de kans op fouten aanzienlijk.

Wat kost CaseWare?

CaseWare is maatwerk. De prijs is daardoor op aanvraag.

Pro Management Software - Unsplash

2. Pro Management Software

Geschikt voor

Financiële experts die hun bedrijfsprocessen efficiënter willen inrichten met financiële rapportagesoftware.

Belangrijkste voordelen

 • Genereer jaarrekeningen, tussentijdse verslagen, publicatiestukken en SBR-rapportages;
 • Profiteer van een centrale database;
 • Importeer gegevens vanuit alle financiële pakketten.

Kosten

Prijs op aanvraag.

Pro Management Software

Wat is Pro Management Software?

Pro Management Software is een ontwikkelaar van verschillende softwareoplossingen waarmee bedrijfsprocessen efficiënter worden ingericht. Voorbeelden hiervan zijn PM-Record Invoice (voor facturering) en PM-Record CRM (voor relatiebeheer).

Financieel experts zijn echter het beste af bij PM-Report. Dit is namelijk een rapportageprogramma, bedoeld voor het maken van onder meer jaarrekeningen en rapportages.

Wat vonden wij van Pro Management Software?

We vonden het vooral aangenaam om te weten dat Pro Management Software erg uitgebreid is. Je kunt met deze rapportagesoftware jaarrekeningen, tussentijdse verslagen, publicatiestukken en SBR-rapportages genereren. Verzend ze vervolgens via XBRL of SBR rechtstreeks naar uitvragende partijen. Makkelijker kan eigenlijk niet.

Je profiteert bovendien van een centrale database. Tekstuele gegevens en saldi worden automatisch opgeslagen in een fenomeen genaamd PM-Record.

Het is eveneens mogelijk om gegevens te importeren vanuit alle financiële pakketten. Pro Management Software is daardoor eenvoudig te gebruiken in combinatie met verschillende boekhoudprogramma’s.

Wat kost Pro Management Software?

Pro Management Software is eveneens maatwerk, waardoor de prijzen verschillen.

Speedbooks - Unsplash

3. Speedbooks®

Geschikt voor

Zelfstandige financieel experts die graag visueel aantrekkelijke rapportages opmaken.

Belangrijkste voordelen

 • Geef klanten snel en eenvoudig inzicht in hun financiën door een attractieve weergave;
 • Koppel Speedbooks® eenvoudig met alle gangbare boekhoudprogramma’s;
 • Profiteer van uitstekende hulp.

Kosten

€10 tot €30 per maand

Speedbooks®

Wat is Speedbooks®?

Speedbooks® omschrijft zichzelf als de nummer-één-rapportage-app. Sommige bedrijven gebruiken het als aanvulling op een boekhoudprogramma, maar financieel experts kunnen klanten met behulp van Speedbooks® sneller en eenvoudiger inzicht geven in hun financiën. Dat gaat namelijk via visuele rapportages die hen méér gevoel bij de cijfers geven – en dat leidt weer tot het maken van betere beslissingen.

Wat vonden wij van Speedbooks®?

Het beste aan Speedbooks®? Dat vonden wij het feit dat je klanten hiermee heel snel en eenvoudig inzicht kan geven in hun financiën. Speedbooks® maakt een einde aan lastige spreadsheets en onoverzichtelijke rapportages. Een visueel dashboard geeft iedereen een helder beeld van hoe de financiën erbij staan.

Het is eveneens goed om te weten dat Speedbooks® eenvoudig is te koppelen aan zo’n beetje alle gangbare boekhoudprogramma’s. Voorbeelden hiervan zijn AFAS, e-Boekhouden.nl en Exact.

Speedbooks® werkt dus makkelijk, maar wie er alsnog niet uitkomt, kan profiteren van de uitstekende hulp. Speedbooks® biedt heldere tutorials, artikelen én een supportteam. Altijd goed om te weten!

Screenshot Speedbooks™

Wat kost Speedbooks®?

Speedbooks® werkt met drie pakketten:

 • Basic
 • Professional
 • Expert

Basic

Basic kost €10 per maand. Je krijgt hiervoor onder meer een digitaal overzicht (géén rapportages), het gebruik van het overzichtelijke dashboard én het gebruik van de app.

Het pakket is toegankelijk voor één administratie, één gebruiker en één gratis meekijkaccount.

Professional

Professional kost €20 per maand. Je krijgt hiervoor onder meer een jaarrekeningmodel, kwartaal- en maandrapportages, managementrapportages en alle functies van Basic.

Het pakket is toegankelijk voor één administratie, één gebruiker en één gratis meekijkaccount.

Expert

Expert kost €30 per maand. Je krijgt hiervoor alle functies van Professional, maar het pakket is toegankelijk voor vijf administraties, twee gebruikers en vijf gratis meekijkaccounts.

Visionplanner - Unsplash

4. Visionplanner

Geschikt voor

Zelfstandige accountants die de administratie verzorgen voor mkb-bedrijven en grote organisaties.

Belangrijkste voordelen

 • Profiteer van een cloud-based-werking;
 • Communiceer op één plek met klanten of stakeholders;
 • Koppel Visionplanner eenvoudig aan alle gangbare boekhoud- en salarispakketten.

Kosten

Prijs op aanvraag.

Visionplanner

Wat is Visionplanner?

Visionplanner helpt financieel experts tijdens het samenstellen van jaarrekeningen, tussentijdse cijfers en allerlei andere rapportages. Het is een alles-in-één-applicatie die cloud-based werkt en met name interessant is wanneer je klanten grotendeels bestaan uit mkb’ers en grote organisaties.

Wat vonden wij van Visionplanner?

Iets waar we erg over te spreken waren, was de cloud-based-werking van Visionplanner. De rapportagesoftware vereist eigenlijk alleen een browser en internet. Makkelijker kan niet.

Nóg een pluspunt: de software geeft je de mogelijkheid om op één plek met klanten of stakeholders te communiceren. Dat is iets wat niet alle rapportagesoftware aanbiedt. Je kunt relevante partijen bovendien toegang geven tot de belangrijkste informatie.

Visionplanner is daarnaast te koppelen aan alle gangbare boekhoud- en salarispakketten. Dat is uniek, wat het is daarin de enige, Nederlandse aanbieder.

Wat kost Visionplanner?

De prijs voor Visionplanner gaat op aanvraag.

Auteur

Schrijf een reactie