Zoek naar:

Projectmanagementsoftware – of projectadministratiesoftware – helpt je tijdens het op één centrale plaats beheren van taken en communicatiestromen. Het voordeel daarvan is dat alle belanghebbenden tijdens zo’n project op de hoogte zijn van wat er is gebeurd en wat er nog moet gebeuren. Bekijk hieronder welke vorm van projectmanagement zzp’ers interessant vinden en welke projectsoftware gratis is. Je vindt onze beste projectmanagementtools hieronder.

Dit vinden we de beste projectmanagementsoftware voor zzp’ers

 • Basecamp
 • MeisterTask
 • CoManage
 • Nifty
 • Trello
 • Zoho

Dit kost deze projectmanagementsoftware

BasecampGratis tot $99 per maand
MeisterTaskGratis tot een prijs op aanvraag
CoManage€17,50 tot €49 per maand
NiftyGratis tot $399 per maand
TrelloGratis tot $17,50 per maand
Zoho€0,90 tot €5,40 per gebruiker per maand
Basecamp - Unsplash

1. Basecamp

Geschikt voor

Zzp’ers die hun werk tijdens een project op één plaats willen bewaren.

Belangrijkste voordelen

 • Hou je projecten georganiseerd en vrij van chaos;
 • Maak gebruik van alle tools die normaal gesproken bij projectmanagement komen kijken;
 • Laat weten wanneer je beschikbaar bent.

Kosten

Gratis tot $99 per maand

Basecamp

Wat is Basecamp?

Basecamp voorkomt de versnippering van projecten door een helder projectmanamgentprogramma aan te bieden: één plaats waar alle relevante taken, documenten, deadlines en méér worden verzameld. Alle projectleden kunnen hier terecht om informatie terug te vinden, to-do’s te checken en te communiceren met andere belanghebbenden.

Wat vonden wij van Basecamp?

Basecamp wordt gebruikt door allerlei soorten ondernemingen, waaronder zzp’ers. Het helpt ook hen om al hun werk op één plek te bewaren. Dat hebben we inmiddels ondervonden. De manier waarop Basecamp projecten organiseert, zorgde ervoor dat we veel minder tijd kwijt waren aan bijvoorbeeld het zoeken naar de juiste documentatie. Dat is met e-mail vaak wél het geval. Iets waar we dus blij mee waren.

Een ander groot voordeel van Basecamp: de bijbehorende tools. We konden hiermee niet alleen onze projecten organiseren, maar ook gebruikmaken van een chatfunctie, werkschema’s, opslagruimte voor documentatie én forums. Het is bovendien mogelijk om Basecamp te integreren met tools van derde partijen.

We waren tot slot erg te spreken over de functie Work Life Balance. Zzp’ers waarmee we samenwerkten, konden hiermee precies aangeven wanneer ze wel en niet beschikbaar waren voor werkzaamheden. Een mooie manier om werkdruk te voorkomen!

Wat kost Basecamp?

Basecamp heeft twee betaalmogelijkheden:

 • Basecamp Personal
 • Basecamp Business
Screenshot Basecamp Personal

Basecamp Personal

Basecamp Personal Projectbeheersoftware is gratis in het gebruik. Je kunt daarbij drie projecten aanmaken, twintig gebruikers aanmelden en 1 GB aan opslag gebruiken. 

Dat is meestal genoeg voor zelfstandig ondernemers. Basecamp Personal is dus prima geschikt voor zzp-projectmanagement.

Screenshot Basecamp Personal

Basecamp Business

Basecamp Business kost $99 per maand. Je kunt daarbij onder meer ongelimiteerd projecten aanmaken en gebruikers aanmelden. Je krijgt bovendien 500 GB aan opslag.

MeisterTask - Unsplash

2. MeisterTask

Geschikt voor

Simpele zzp-oprachten projectmanagement en voor ondernemers die projecten willen plannen aan de hand van een overzichtelijke Gantt-tijdlijn.

Belangrijkste voordelen

 • Gebruik de tijdlijnfunctie om je efficiëntie te vergroten;
 • Bespaar tijd met automatisatie;
 • Houd deadlines in het zicht met behulp van tijdsregistratie.

Kosten

Gratis tot een prijs op aanvraag

MeisterTask

Wat is MeisterTask?

MeisterTask biedt je als projectplanningsoftware zijnde méér overzicht tijdens je projectwerkzaamheden. Je digitaliseert met dit projectmanagementprogramma  bijvoorbeeld alle taken voor leden van een projectteam. Iedereen ziet daardoor in één oogopslag welk werk wanneer moet worden gedaan – in een visueel aantrekkelijke omgeving.

Wat vonden wij van MeisterTask?

Wat ons direct opviel aan het gebruik van de projectadministratiesoftware van MeisterTask? De tijdlijnfunctie. Deze tijdlijn in Gantt-stijl hielp ons tijdens het toewijzen van taken, maar liet ook meteen zien waar zich mogelijke knelpunten bevonden. Een functie die we bij andere softwarepakketten niet in deze vorm zagen én een optie die onze efficiëntie aanzienlijk vergrootte.

We vonden het ook fijn dat MeisterTask herhalende stappen kan automatiseren. Automatisatie is tenslotte altijd goed, want dit bespaart tijd.

De ingebouwde tijdregistratie hielp ons eveneens om de productiviteit hoog te houden. We maakten hiermee eenvoudig teamberekeningen en projecties. Handig!

Screenshot MeisterTask

Wat kost MeisterTask?

MeisterTask heeft vier betaalopties:

 • Basis
 • Pro
 • Zakelijk
 • Enterprise

Basis

De basisversie van MeisterTask is een gratis projectplanningtool. Je krijgt hiervoor de kerntaakbeheerfuncties voor individuele gebruikers.

Pro

Pro kost €8,25 per maand. Het pakket is bedoeld voor teams die op zoek zijn naar eenvoudig taakbeheer.

Zakelijk

Zakelijk kost €20,75 per maand. Het pakket is bedoeld voor grotere teams die op zoek zijn naar meer uitgebreide samenwerkingsfuncties.

Enterprise

De prijs van Enterprise gaat op maat. Het pakket is bedoeld voor grotere teams op zoek naar specifieke eisen.

3. CoManage

Geschikt voor

Zzp’ers die eenvoudig hun projectbeheer willen koppelen aan hun administratie, zoals offertes, facturen, kostenposten en urenregistratie. 

Belangrijkste voordelen

 • Bekijk je project in één totaaloverzicht.
 • Voeg verschillende fases en taken toe aan je project.
 • Maak alle administratie – facturen, kosten, offertes en tijdregistraties – per project overzichtelijk.

Kosten

€49 per maand of €490 per jaar (€41 per maand op jaarbasis).

CoManage projectmanagement

Wat is CoManage?

CoManage is een compleet softwarepakket dat je administratieve taken automatiseert. Gebruik je dit programma?dan kun je niet alleen je projecten managen, maar ook klanten en voorraden beheren, offreren, factureren en je uren registreren. Met CoManage hou je met gemak de voortgang van je project bij en koppel je deze aan je administratie. 

Wat vonden wij van CoManage?

De eerste indruk die we van CoManage hadden, was goed. Het programma is erg intuïtief in gebruik en je hebt de meeste functies dan ook snel door. Het is een vrij simpel programma waar je tegelijkertijd veel handige functies in vindt die je door automatisering veel tijd kunnen besparen.

Je project beheren, bijvoorbeeld. In een mum van tijd zet je een nieuw project op in het systeem. Kies de naam van je project, de klant waar het project voor is, de start- en einddatum. Vul vervolgens je budget in en wie er aan het project meewerken. Alles is nu gelijk gekoppeld aan de andere modules. 

Is deze koppeling gemaakt? Dan kun je je gemaakte uren bijhouden, fases en taken toevoegen en deze gedeeltelijk of geheel aan de klant factureren.

Voeg al je projecten en taken netjes toe en je krijgt een mooi overzicht van al je projecten. Zie welke projecten de deadline naderen, loop voltooide projecten na of zie hoeveel uren je aan een project hebt gewerkt. Het is allemaal zeer vanzelfsprekend.

Kom je er alsnog niet uit? Klik op de livechat en de klantenservice – die zeven dagen per week beschikbaar is – geeft je binnen enkele minuten antwoord.

Prijzen CoManage

Wat kost CoManage?

CoManage biedt drie verschillende prijsniveaus:

 • Starter
 • Starter Plus
 • Pro 

Starter, Starter Plus en Pro kosten respectievelijk €17,50, €30 en €49 per maand. Wil je liever niet iets aanschaffen zonder dat je het eerst kan testen? Geen probleem. CoManage mag je namelijk twee weken geheel gratis en vrijblijvend uitproberen

Wil je eenvoudig je projecten opzetten en digitaal beheren? Dan heb je het Pro-pakket van €49 per maand nodig. Je krijgt bij dit pakket ook tools voor tijdsregistratie, klant- en productenbeheer, offertes, facturen en voorraadbeheer. 

Nifty - Unsplash

4. Nifty

Geschikt voor

Zzp’ers die hun werk – en eventueel dat van zzp-collega’s – willen organiseren, prioriteren en managen.

Belangrijkste voordelen

 • Zit bovenop je eigen werk én dat van eventuele collega-zzp’ers;
 • Maak zogenoemde Knowledge Hubs en bespaar tijd;
 • Weet precies wie waar aan werkt dankzij Timelogs.

Kosten

Gratis tot $399 per maand

Nifty

Wat is Nifty?

Nifty is projectmanagementsoftware die ondernemers helpt tijdens het beheren van projecten. Dat doen ze via het aanbieden van allerlei tools op het terrein van communicatie. Je kunt hiermee taken opstellen, documenten bewaren, planningen maken én vergaderingen inplannen. Op één plaats. 

Je kunt Nifty gebruiken voor je eigen planning, maar ook eventuele andere projectleden en zelfs klanten toegang geven tot dezelfde, digitale omgeving.

Wat vonden wij van Nifty?

Iets dat ons meteen opviel aan Nifty, was de ongelooflijke aandacht voor detail die het programma biedt. Het is uiteraard mogelijk om projectwerk hiermee te organiseren, te prioriteren en te managen, maar daarbij kun je per taak allerlei extraatjes aangeven. Subtaken, bijvoorbeeld. Of het feit of het om een terugkerende opdracht gaat.

We vonden het ook handig dat Nifty een fraaie en Twitter-achtige chatfunctie heeft. Dit hielp ons om alle gerelateerde communicatie eveneens op één plaats te bewaren. 

Een ander positief punt van dit projectmanagementsysteem: de zogenoemde Knowledge Hubs. Deze stelde ons in staat om briefings en andere relevante kennis op één centrale plek op te slaan, waar ze voor iedereen toegankelijk waren. 

Screenshot Nifty

Wat kost Nifty?

Nifty heeft vijf verschillende betaalopties:

 • Free
 • Starter
 • Pro
 • Business
 • Unlimited

Free

Free is – niet heel verrassend – gratis. En ondanks dat deze software voor projectmanagement gratis is, krijg je onder meer 100 MB aan opslagruimte en de mogelijkheid om twee actieve projecten te starten. Ideaal voor zzp-projectmanagement.

Starter

Starter kost $39 per maand. Je krijgt hiermee onder meer alle features van Free, 100 GB aan opslagruimte en de mogelijkheid om veertig actieve projecten te starten.

Pro

Pro kost $79 per maand. Deze optie is bedoeld voor groeiende teams. Je krijgt hiermee onder meer alle features van Starter, 500 GB aan opslagruimte en een ongelimiteerd aantal te starten projecten.

Business

Business kost $124 per maand. Deze optie is bedoeld voor gevorderde teams. Je krijgt hiermee onder meer alle features van Pro, 1 TB aan opslagruimte en een ongelimiteerd aantal te starten projecten.

Unlimited

Unlimited kost $399 per maand en is bedoeld voor grote bedrijven. Je krijgt hiermee onder meer alle features van Pro, een ongelimiteerde opslagruimte en een ongelimiteerd aantal te starten projecten.

Trello - Unsplash

5. Trello

Geschikt voor

Ondernemers die veel samenwerken of projecten beheren en daarbij hun productiviteit willen verhogen.

Belangrijkste voordelen

 • Gebruik het Trello-bord als bouwsteen voor het plannen van je werkzaamheden;
 • Werk gedetailleerd aan het ordenen van je werk;
 • Profiteer van automatisering zónder kennis van HTML.

Kosten

Gratis tot $17,50 per maand

Trello

Wat is Trello?

Trello wordt als projectmanagementsoftware ingezet door uiteenlopende ondernemingen. Grote namen als Zoom en John Deere zijn klant, maar dat betekent niet dat zzp’ers het niet kunnen gebruiken. De projectsoftware kan hen bijvoorbeeld helpen met het instellen van workflows, het plannen van vergaderingen en – wanneer je samenwerkt met andere ondernemers – het bouwen aan een teamgeest. Het is geschikt voor iedereen die zijn of haar productiviteit wil verhogen.

Wat vonden wij van Trello?

Trello werkt met zogenoemde Trello-borden: de bouwstenen voor het plannen van alle werkzaamheden. Dat vonden we een interessante functionaliteit. Deze borden maakten het namelijk erg makkelijk om taken toe te wijzen, tijdlijnen aan te maken, kalenders op te stellen en méér. Dat scheelde tijd – en dus geld.

We vonden het ook fijn dat we nogal wat details konden toevoegen aan de taken die we in Trello hadden ingevoerd. Een voorbeeld daarvan: Trello-kaarten. Deze hielpen ons met het maken van checklisten en vervaldata.

Trello heeft daarnaast verschillende ingebouwde automatiseringsmogelijkheden. Herhalende taken weren hierdoor als vanzelf uitgevoerd. En automatisering is altijd goed. Dit bespaart tenslotte tijd én irritatie.

Screenshot Trello

Wat kost Trello?

Trello heeft vier betaalmogelijkheden:

 • Free
 • Standard
 • Premium
 • Enterprise

Free

Free is gratis. Deze versie is bedoeld voor mensen en teams die alles willen ordenen.

Standard

Standard kost $5 per gebruiker per maand op jaarbasis. Deze versie is bedoeld voor teams die vaker moeten samenwerken.

Premium

Premium kost $10 per gebruiker per maand op jaarbasis. Deze versie is bedoeld voor grote teams met maximaal honderd projectleden.

Enterprise

Enterprise kost minimaal $17,50 per gebruiker per maand op jaarbasis. Deze versie is bedoeld voor organisaties die veiliger en gecontroleerder dan gemiddeld te werk gaan.

Zoho - Unsplash

6. Zoho

Geschikt voor

Ondernemers die veel samenwerken en daarbij hun productiviteit willen verhogen.

Belangrijkste voordelen

 • Plaats verschillende taken in perspectief door er meer context aan toe te voegen;
 • Profiteer van geautomatiseerde routines;
 • Werk altijd en overal.

Kosten

€0,90 tot €5,40 per gebruiker per maand

Zoho

Wat is Zoho?

Zoho is gespecialiseerd in het maken van softwarepakketten voor groeiende ondernemingen. Een van die pakketten is Workplace.

Workplace is een online werkplaats voor ondernemers die communicatiestromen, bestanden en andere relevante info op één plaats willen beheren. Het is daarbij mogelijk om Workplace integreren met verschillende apps van derden.

De projectmanagement-app wordt gebruikt door grote bedrijven, maar ook door eenmanszaken. Zoho heeft dan ook duizenden klanten.

Wat vonden wij van Zoho?

Zoho leek ons in eerste instantie alleen weggelegd voor grote ondernemingen, maar wanneer je Workplace probeert, merk je al gauw dat het ook voor zzp’ers goed kan werken. Het hielp ons bijvoorbeeld om diverse taken te automatiseren. Dat doet Workplace door middel van AI en zogenoemde workflows, waardoor herhalende taken als vanzelf worden uitgevoerd.

Nog zo’n groot voordeel: het feit dat Zoho alles op één plek opslaat. Dat geldt uiteraard voor de ingevoerde taken, maar ook voor de verschillende communicatiestromen. Wel zo handig tijdens een project.

Het is daarnaast mogelijk om Workplace te openen vanuit allerlei apparaten én vanaf verschillende locaties.

Screenshot Zoho Workplace

Wat kost Zoho?

Zoho heeft drie betaalmogelijkheden:

 • Mail Only
 • Standaard
 • Professional

Mail Only

Mail Only kost €0,90 per gebruiker per maand op jaarbasis. Je kunt hiervoor onder meer gebruikmaken van gedeelde agenda’s en e-mailhosting voor meerdere domeinen.

Standaard

Standaard kost €2,70 per gebruiker per maand op jaarbasis. Je krijgt hiervoor onder meer 10 GB aan WorkDrive- en 30 GB aan mail-opslag per gebruiker.

Professional

Professional kost €5,40 per gebruiker per maand op jaarbasis. Je krijgt hiervoor onder meer 100 GB aan WorkDrive- en 100 GB aan mail-opslag per gebruiker.

Auteur

Schrijf een reactie