Zoek naar:

Geld lenen is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een aankoop wil doen. Toch is het soms onvermijdelijk en het kan bovendien de meest voordelige keuze zijn. 

Het grootste voordeel van geld lenen is dat je aankopen kunt doen die anders niet gedaan kunnen worden. Het voornaamste nadeel is dat het altijd geld kost om geld te lenen. In dit artikel staan de beste manieren om geld te lenen.

1. Bij een bank of kredietverstrekker

Het is, ook voor zzp’ers, nog altijd de beste optie om geld te lenen bij een bank of kredietverstrekker. 

Waarom is dit de beste optie? Omdat het vertrouwd is. Je weet zeker dat de lening bij een betrouwbare instelling wordt afgesloten. Geld lenen bij een bank of kredietverstrekker is makkelijk, snel en overzichtelijk. Je weet perfect wat de looptijd van de lening is en op welke termijn je deze dient terug te betalen.

2. Persoonlijke lening

Binnen het geld lenen zijn er verschillende mogelijkheden. Je hebt het doorlopend krediet, wat overigens tegenwoordig een flexibele lening wordt genoemd, en een persoonlijke lening. 

Voordelen van een persoonlijke lening zijn dat je een vast bedrag tegen een lage rente leent, met een vaste looptijd. Je betaalt iedere maand een vast bedrag terug. Dit geeft je zekerheid, waardoor je een goede begroting kunt maken om de periode dat je moet terugbetalen prima door te komen.

3. Krediethypotheek

Een krediethypotheek komt in beeld als de waarde van je huis groter is dan je hypotheek. 

Stel dat je huis €400.000 waard is en je een hypotheek hebt van €325.000. Dan kan de overwaarde van €75.000 gebruikt worden om een krediethypotheek af te sluiten. Je huis is het onderpand.

Deze lening is interessant als je een studie wil betalen (van jezelf of een van je kinderen) of een dure auto wil kopen. Het is bovendien een van de goedkoopste manieren om geld te lenen.

4. Kleine leningen

Makkelijk, snel, maar best wel link. Kleine leningen, ook wel kredietjes genoemd, zijn online veelvuldig te vinden. Het zijn websites waar je snel een klein bedrag kunt lenen. 

Het gevaar, om het zo te noemen, zit hem in de rentes. Die zijn namelijk hoog. Bijna absurd hoog. Daarom zijn er betere alternatieven. Toch kan dit een goede optie zijn als je snel een klein bedrag nodig hebt. Bijvoorbeeld voor een rekening die betaald moet worden.

5. Rood staan

Als je rood staat, heb je te weinig geld op je rekening. Zo simpel is het. 

Toch kun je regelen dat je wél geld kunt opnemen, ondanks dat je rood staat. Je leent dan geld van de bank. Houd er rekening mee dat je wel rente betaalt over het opgenomen bedrag. Als je meer dan €250 rood staat, wordt het geregistreerd bij de vrienden uit Tiel, oftewel de BKR.

Auteur

Schrijf een reactie