Zoek naar:

Contractmanagementsoftware helpt je in het maken, versturen en beheren van allerlei juridische contracten. Dat zorgt voor meer overzicht en duidelijkheid wanneer je als ondernemer veel te maken krijgt met dit soort documenten. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer je vaak inkoopt. We raden ondernemers déze drie vormen van zzp-contractmanagement aan.

Dit vinden we de beste contractmanagementsoftware voor zzp’ers

 • Contractbook
 • Juro
 • Oneflow

Dit kost contractmanagementsoftware of zzp contractmanagement

Contractbook€300 per maand
Juro€44,37 per maand tot een prijs op aanvraag
OneflowGratis tot een prijs op aanvraag
Contractbook - Unsplash

1. Contractbook

Geschikt voor

Ondernemers die hun contractmanagement willen automatiseren én stroomlijnen.

Belangrijkste voordelen

 • Profiteer van een gestructureerde organisatie;
 • Werk feilloos samen met partners;
 • Gebruik een geautomatiseerde workflow.

Kosten

€300 per maand

Contractbook

Wat is Contractbook?

Contractbook is contractmanagementsoftware die je helpt in het beheersen van verschillende contracten. Binnenkomende contracten worden automatisch in een gestroomlijnd overzicht geplaatst, waardoor je in één scherm ziet aan welke verplichtingen je wanneer moet voldoen.

Wat vonden wij van Contractbook?

Wij houden van overzicht – en gelukkig bleek dat een van de belangrijkste elementen van Contractbook te zijn. Alle contracten werden weergeven in één overzicht. Dat zorgde voor de ultieme duidelijkheid.

Een ander voordeel is dat Contractbook vanzelfsprekend toegankelijk is voor jou, maar ook voor mensen met wie je nauw samenwerkt. Het is daardoor mogelijk om relevante partners toegang te geven tot je contracten. Dat gebeurt via een veilige tweestapsverificatie.

We zijn ook te spreken over de geautomatiseerde workflow. Dit zorgde ervoor dat contracten automatisch in ons overzicht belandde. Dat scheelde tijd – en dus geld.

Prijzen Contractbook

Wat kost Contractbook?

Het pakket Foundation biedt je geoptimaliseerde contractmanagement. Dat kost je €300 per maand.

Je kunt aanvullend hierop kiezen voor add-ons, zoals een sales-add-on of een HR-add-on. Beide voorbeelden kosten eveneens €300 per maand.

Juro - Unsplash

2. Juro

Geschikt voor

Ondernemers op zoek naar software die alle aspecten van het contractproces kan afhandelen.

Belangrijkste voordelen

 • Stel contracten op – live in je browser;
 • Profiteer van meer snel- en schaalbaarheid;
 • Integreer Juno met meer dan vierduizend tools.

Kosten

€44,37 per maand tot een prijs op aanvraag

Juro

Wat is Juro?

Juro is, net als Contractbook, contractmanagementsoftware. Het werkt echter anders en is vooral vollediger. 

Dit is namelijk een voorbeeld van zogenoemde all-in-one contractautomatisatie. Het is hiermee mogelijk om verschillende aspecten van het contractproces binnen één softwarepakket af te handelen. Het opstellen, maar ook tekenen en versturen van contracten, bijvoorbeeld.

Wat vonden wij van Juro?

We vonden allereerst het opstellen van contracten in Juro erg simpel gaan. Dit kon namelijk aan de hand van verschillende, automatische templates én live in de browser.

Het maken van contracten, niet onze favoriete bezigheid, ging daarmee vrij snel. Dat kwam overeen met wat Juro op de website beheert. Zij stellen namelijk dat juridische teams zo’n dertig procent aan tijd besparen dankzij dit soort automatische routines.

We zijn daarnaast erg te spreken over het feit dat Juro is te koppelen aan verschillende, veelgebruikte programma’s. Voorbeelden hiervan zijn Gmail, Google Drive en Workday. Juro is in totaal te koppelen aan maar liefst vierduizend van dit soort tools.

Prijzen Juro

Wat kost Juro?

Juro onderscheidt drie verschillende betaalmogelijkheden:

 • Life
 • Team
 • Scale

Life

Life kost €44,37 per gebruiker per maand en is bedoeld voor startups die contractuele processen willen vereenvoudigen.

Team

Team kost €81,50 per gebruiker per maand en is bedoeld voor groeiende teams die contracten willen integreren in hun workflow.

Scale

Scale is bedoeld voor bedrijven die groeien in het aantal contracten. De prijs van Scale is op aanvraag.

Oneflow - Unsplash

3. Oneflow

Geschikt voor

Zzp’ers die graag virtueel met anderen aan één contract werken.

Belangrijkste voordelen

 • Creëer simpel fraaie, digitale contracten;
 • Werk samen aan contracten;
 • Onderteken alles op één plek.

Kosten

Gratis tot een prijs op aanvraag

Oneflow

Wat is Oneflow?

Oneflow is zzp-contractmanagement die je in staat stelt om contractprocessen te automatiseren. Je gebruikt het programma bijvoorbeeld om digitale contracten te maken, deze te ondertekenen én te versturen. 

Een van de verschillen met bijvoorbeeld Juro is dat het hierbij mogelijk is om virtueel met anderen aan één contract te werken.

Wat vonden wij van Oneflow?

Oneflow liet ons vrijwel direct zien hóe flexibel het programma is in het opstellen van contracten. Dit kan namelijk aan de hand van kant-en-klare templates, maar ook van begin af aan. Wijzelf weten dusdanig weinig van contracten opstellen dat we de templates eigenlijk wel fijn vonden, maar het feit dat beide opties mogelijk zijn, is zeker een pluspunt van Oneflow.

Het programma heeft echter meer unieke functionaliteiten. Het paradepaardje is namelijk het samenwerken aan contracten – digitaal en in real-time. Je bewerkt daardoor dezelfde onderdelen als je collega’s. Dit is erg handig voor zzp’ers die veel samenwerken.

Oneflow is bovenal een veilige plaats waar contracten conform de wet worden opgeslagen. Ze zijn vervolgens toegankelijk vanaf verschillende (mobiele) apparaten.

Het nadeel van Oneflow is dat dit het ook wel is. Zowel Juro als Contractbook zijn veel uitgebreidere pakketten. Het doet dus wat het moet doen, maar niets meer.

Prijzen Oneflow

Wat kost Oneflow?

Oneflow heeft vier verschillende prijsplannen:

 • Gratis
 • Essentials
 • Business
 • Enterprise

Gratis

Het gratis pakket is bedoeld voor beginners die genoegen nemen met PDF-contracten. Het is hiermee mogelijk om deze te ondertekenen, versturen en volgen.

Essentials

Essentials kost €28 per maand per gebruiker en is bedoeld voor wie digitale contracten wilt maken – geen PDF’s. 

Business

Business kost €38 per maand per gebruiker en is bedoeld voor teams die samen willen werken aan het opstellen van contracten.

Enterprise

Enterprise is bedoeld voor teams met grote, globale ambities. De prijs hiervan is op aanvraag.

Auteur

Schrijf een reactie