Zoek naar:

Werk op een efficiënte manier inplannen. Het gaat simpelweg beter als je hiervoor agendasoftware gebruikt. Dit handige overzicht showt de beste zzp-agenda’s in één artikel. Doe er je voordeel mee en vind de beste agenda-app voor jou.

1. Agenda

Wat is Agenda?

De app Agenda kennen we bijna allemaal. Het is namelijk de agendasoftware die standaard is geïnstalleerd op Apple-producten, waaronder iPads, iPhones en MacBooks.

Het is misschien niet de beste agenda-app voor iPhones, maar wel de meest voor de hand liggende – en dat is ook wat waard.

Wat zijn de belangrijkste features van Agenda?

Bekijk verschillende accounts in één app

Agenda geeft je de optie om activiteiten per dag, per week, per maand en – als je de app op een iPad gebruikt – per jaar te bekijken. 

Dat gebeurt allemaal in een handige lijstvorm, wat Agenda een van de meer overzichtelijke opties maakt voor zzp’ers op zoek naar agendasoftware.

Maak snel nieuwe activiteiten aan

Nieuwe activiteiten creëren gebeurt simpelweg door je vinger op een open plek te plaatsen. Slepen zorgt vervolgens voor het aanbrengen van wijzigingen.

Voeg adressen toe aan specifieke activiteiten

Het toevoegen van adressen aan activiteiten zorgt ervoor dat je automatisch een melding ontvangt wanneer het tijd is om te vertrekken. Vinden we handig.

Méér features

 • Verstuur en ontvang uitnodigingen voor vergaderingen;
 • Voeg speciale agenda’s toe voor verjaardagen
 • Abonneer je op agenda’s van bijvoorbeeld je favoriete voetbalvereniging.

Wat kost Agenda?

Agenda is gratis.

2. Fantastical

Wat is Fantastical?

Fantastical klinkt misschien als een willekeurige Disney-attractie, maar is in werkelijkheid een agenda-app voor de iPhone. Het is in zekere zin een uitgebreidere versie van Agenda. Hij helpt je ook tijdens het plannen van allerlei afspraken, maar doet dat in een nét iets heldere interface met meer functionaliteiten.

Wat zijn de belangrijkste features van Fantastical?

Voeg bestanden en foto’s toe aan al je afspraken

Een handige functie. Je hebt hierdoor namelijk alle bestanden die je tijdens een meeting nodig hebt direct bij de hand.

Kies een weergave die bij je past

Fantastical weergeeft de activiteiten zoals jij dat wilt, afhankelijk van de hoeveelheid details die je nodig hebt. Het is ook mogelijk om te schakelen tussen een lichte en een donkere weergave.

Maak gebruik van de functie Beschikbaarheid

Deze laat zien wanneer eventuele gesprekspartners beschikbaar zijn. Maakt het maken van afspraken een stuk eenvoudiger.

Méér features

 • Plan taken in met behulp van templates;
 • Verstuur uitnodigingen voor digitale meetings;
 • Groepeer diverse kalenders en takenlijsten.

Wat kost Fantastical?

Fantastical heeft een gratis basisversie, maar wie aanvullende functies nodig heeft, is beter af bij het betaalde Fantastical Premium. Deze betaalde variant heeft twee soorten: Fantastical For Individuals en Fantastical For Families Up To 5.

Prijzen Fantastical

Fantastical For Individuals

Fantastical For Individuals kost €3,67 per maand bij een jaarabonnement. Hij biedt je alle mogelijkheden van de basisversie plus een betere e-mailsupport en een ongelimiteerd aantal kalenders.

Fantastical For Families Up To 5

Fantastical For Families Up To 5 kost €5,83 per maand bij een jaarabonnement voor maximaal vijf personen. Je profiteert ook hier van aanvullende functionaliteiten, maar het pakket is niet echt geschikt voor zzp’ers: het mag alleen worden gebruikt voor persoonlijke doeleinden.

3. Google Calendar

Wat is Google Calendar?

Google Calendar – of Google Agenda – is de gratis agendasoftware van Google. Het is een zogenoemde gedeelde agenda-app en toegankelijk voor iedereen met een Google-account. Een slimme optie voor iedereen die al bekend is met Google’s diensten.

Wat zijn de belangrijkste features van Google Calendar?

Gebruik een overzichtelijke, levendige weergave

De planningsweergave van Google Calendar vinden we erg helder en levendig. Komt mede door de toevoeging van afbeeldingen en kaarten.

Plan vooruit – in dagen, weken én maanden

De gedeelde agenda-app stelt gebruikers in staat om eenvoudig te switchen tussen een dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse weergave.

Profiteer van de veilige online opslag

Afspraken worden online opgeslagen. Dat is handig, want dan ben je niet in één klap alles kwijt wanneer je onverhoopt je phone verliest.

Méér features

 • Plan vergaderingen en evenementen snel in;
 • Werk simpel samen met collega’s in een gedeelde agenda-app;
 • Ontving reminders voor komende activiteiten.

Wat kost Google Calendar?

Google Calendar is gratis.

4. Outlook Agenda

Wat is Outlook Agenda?

Outlook Agenda is de online agenda-app van Microsoft. Hij maakt deel uit van het mailprogramma Outlook. Outlook is op haar beurt weer een onderdeel van Microsoft 365: een suite aan apps waar ook Excel, PowerPoint en Word bij horen. De app wordt veel gebruikt als Samsung agenda-app.

Wat zijn de belangrijkste features van Outlook Agenda?

Schakel simpel tussen een dag-, week- of maandweergave

Kies gewóón een weergave die past bij je wensen en voorkeuren.

Breng eenvoudig wijzigingen aan

Klik hiervoor simpelweg op een specifieke week om veranderingen toe te voegen.

Bekijk verschillende agenda’s

Het is mogelijk om meerdere agenda’s binnen één account aan te maken via Mijn Agenda’s.

Méér features

 • Profiteer van een duidelijke interface, waarin vetgedrukte dagen een geplande gebeurtenis aantonen;
 • Werk overzichtelijk dankzij de snelle toegang tot je agenda’s;
 • Combineer Outlook Agenda met Outlook Mail en andere apps van Microsoft.

Wat kost Outlook Agenda?

Deze online agenda-app is gratis waneer je een Outlook-mailadres aanmaakt.

Het kan desondanks handig zijn om het betaalde pakket Microsoft 365 aan te schaffen. Deze suite bevat namelijk meer apps die je als zzp’er mogelijk tóch nodig hebt, waaronder Excel, Teams en Word.

We onderscheiden in dat geval Microsoft 365 voor thuisgebruik én Microsoft 365 voor zakelijk gebruik. Zzp’ers kunnen in wezen beiden gebruiken, hoewel het ons advies is om te gaan voor de zakelijke versie.

Prijzen Microsoft 365 voor thuisgebruik

Microsoft 365 voor thuisgebruik

Microsoft 365 Personal

Microsoft 365 Personal is bedoeld voor het thuisgebruik van één persoon en kost €7,00 per maand bij een jaarabonnement. Je krijgt dan onder meer 1 TB aan cloudopslag.

Microsoft 365 Family

Microsoft 365 Family is bedoeld voor het thuisgebruik van maximaal zes personen en kost €10,00 per maand bij een jaarabonnement. Je krijgt dan onder meer 6 TB aan cloudopslag.

Prijzen Microsoft 365 voor zakelijk gebruik

Microsoft 365 voor zakelijk gebruik

Microsoft 365 Business Basic

Microsoft 365 Business Basic kost €5,10 per gebruiker per maand bij een jaarabonnement. Je krijgt dan onder meer toegang tot Excel, Exchange, OneDrive, Outlook, PowerPoint, SharePoint, Teams en Word.

Microsoft 365-apps voor bedrijven

Microsoft 365-apps voor bedrijven kost €8,80 per gebruiker per maand bij een jaarabonnement. Je krijgt dan onder meer toegang tot Access (alleen pc), Excel, OneDrive, Outlook, PowerPoint, Publisher (alleen pc) en Word.

Microsoft 365 Business Standard

Microsoft 365 Business Standard kost €10,50 per gebruiker per maand bij een jaarabonnement. Je krijgt dan onder meer toegang tot Access (alleen pc), Excel, Exchange, OneDrive, Outlook, PowerPoint, Publisher (alleen pc), SharePoint en Word.

Microsoft 365 Business Premium

Microsoft 365 Business Standard kost €18,60 per gebruiker per maand bij een jaarabonnement. Je krijgt dan onder meer toegang tot Access (alleen pc), Azure Information Protection, Excel, Exchange, Intune, OneDrive, Outlook, PowerPoint, Publisher (alleen pc), SharePoint en Word.

5. Timepage

Wat is Timepage?

Timepage is een zzp-agenda gemaakt door Moleskine Studio. Dat is een maker waar relatief niet veel zzp’ers bekend mee zijn, maar ze bieden wel een uitzonderlijk moderne take op het fenomeen agenda door onder meer de toepassing van widgets. Hun software is toegankelijk voor Apple Watches, iPads en iPhones.

Wat zijn de belangrijkste features van Timepage?

Profiteer van de ultieme personalisatie

Je weergave is compleet naar wens aan te passen met behulp van widgets. Het is zelfs mogelijk om een weerbericht naast de desbetreffende dag te plakken. Dat zien we niet in andere agenda’s…

Werk met een uiterst overzichtelijke interface

Alle weerberichten leiden niet af van de werkelijkheid: Timepage is uitzonderlijk helder en vrij van poespas. Dat resulteert weer in een vereenvoudigde manier van werken.

Gebruik de zogenoemde intuïtieve kaart

Deze kaart laat je onder meer zien wanneer je waarschijnlijk vrij bent – en dus wanneer afspraken het beste uitkomen. Handig voor zzp’ers die graag tijd besparen.

Méér features

 • Synchroniseer Timepage met apps als iCloud en Google Calendar;
 • Gebruik de functie Spotlight om evenementen in je iPhone over te hevelen naar Timepage;
 • Bespaar tijd door alleen steekwoorden in je agenda te zetten (voorbeeld: Koffie om 08:00 in Amsterdam). Timepage maakt er automatisch een goed geformuleerde afspraak van.

Wat kost Timepage?

Het gebruik van Timepage vereist een Moleskin Studio Membership. Dit kost je €0,91 per maand bij een jaarabonnement.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er agendasoftware gebruiken?

Agendasoftware helpt je tijdens het inplannen van taken, afspraken en andere werkzaamheden. Slimme software laat je bovendien zien wanneer je hiervoor ruimte hebt en bespaart je zodoende tijd – en tijd is geld.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van agendasoftware?

Welke agenda zzp’ers het beste kunnen gebruiken? Dat hangt van je persoonlijke wensen en voorkeuren.

Apple-fans zijn waarschijnlijk het beste af bij de app Agenda, omdat deze qua werkwijze helemaal in lijn ligt met andere Apple-programma’s. Veel Microsoft-gebruikers daarentegen vinden om eenzelfde reden Outlook Agenda de beste agendasoftware of de beste agenda-app.

Wil je nét iets meer mogelijkheden in je software-agenda en ben je bereid daarvoor een klein bedrag neer te leggen? Probeer dan Fantastical en Timepage uit. Beiden zijn alleen te gebruiken op Apple-producten; Timepage is zelfs alleen toegankelijk voor Apple Watches, iPads en iPhones.

Welke agendasoftware is het goedkoopst?

Agenda, Google Calendar en Outlook Agenda zijn alledrie gratis en dus de goedkoopste zzp-agenda’s.

Auteur

Schrijf een reactie