Zoek naar:

Ja – ook als zzp’er kán het zinvol zijn om een bedrijfsuitje met het team te plannen, bijvoorbeeld wanneer je nauw samenwerkt met andere freelancers. Nee – dit hoeft géén geijkte kaasproeverij of speurtocht te zijn. Lees hieronder verder voor meer inspiratie.

Waren bedrijfsuitjes voorheen voor sommige medewerkers min of meer een verplicht nummertje; tegenwoordig is dat wel anders. Dagjes weg met een team van collega’s variëren namelijk dusdanig dat er voor ieder wel wat wils is.

We hebben hieronder, in samenwerking met Fundustry.nl, een aantal leuke ideeën voor je opgesomd. Zit er ook iets voor jullie bij?

1.

Kies voor een stoer bedrijfsuitje…

…en ga offroad rijden! 

Je denkt bij zoiets misschien aan een groot en onherbergzaam land, maar ook Nederland heeft ruige en steile terreinen vol met diepe kuilen en hoge hellingen.

Oh – en welk voortuig je hiervoor gebruikt? Een quad, natuurlijk. Ideaal om je collega’s eens in een totaal andere setting te leren kennen.

2.

Waan je in The Body Shop met parfum- en body scrub-cursus

Waar het éérste bedrijfsuitje misschien iets mannelijker aandoet, is een parfum- en body scrub-cursus juist ideaal voor teams waarin vrouwen de dienst uitmaken. Je creëert hiermee niet alleen handgemaakte parfums en body scrubs, maar ook handzeepjes. 

Handig om weg te geven én om zelf te houden!

3.

Demonstreer je kookkunsten tijdens een BBQ-workshop

Zo’n BBQ-workshop brengt niet één, maar twee voordelen met zich mee. Je werkt hiermee aan het teambelang én het eten is direct geregeld. ’t Is dan ook niet vreemd dat samen barbecueën met collega’s er-rug populair is.

4.

Los puzzels op in een escape room

Escape rooms wonnen een jaar of tien geleden ineens enorm aan populariteit en zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het brede palet bedrijfsuitjes. Nederland en België tellen er tientallen en dus is het soms nog knap lastig om er een versie uit te pikken die voor jou en je collega’s het interessantst is.

Tip van ons: denk eens aan een virtuele escape room. Puzzelen met een VR-bril op geeft het geheel namelijk nog nét iets meer dimensie en spanning.

5.

Show je kennis tijdens een pubquiz

Dit soort quizzen komen inclusief een quizmaster, quizvragen en andere benodigdheden. Je hoeft zelf niets regelen en alleen maar een beetje te koop te lopen met je parate kennis.

Kies voor een traditionele pubquiz óf ga voor een muzikale variant.

6.

Regel een bedrijfsuitje in het teken van een tv-programma

Expeditie Robinson, bijvoorbeeld. Of Wie Is De Mol? Dit soort bedrijfsuitjes zijn meestal combinaties tussen zogenoemde city games en escape rooms en vooral leuk wanneer je op voorhand al weet dat je collega’s groot fans zijn van het desbetreffende programma.

7.

Maak samen de lekkerste cocktails

Ben je op zoek naar een bedrijfsuitje in de avonduren? Kijk dan eens naar een workshop cocktails maken. Leuk om te doen én handig, want dan is de drank ook meteen geregeld.

Dit gezamenlijke uitje is vooral leuk in de zomer, wanneer het mooi weer is en een cocktail er nét iets gemakkelijker ingaat dan tijdens andere seizoenen.

Auteur

Schrijf een reactie