Zoek naar:

Het van oorsprong Zweedse bedrijf Creddo is kort geleden gelanceerd in Nederland. Creddo kan erg handig zijn voor kleine ondernemers die minder dan €100.000 willen lenen.

We hoeven je het waarschijnlijk niet uit te leggen, maar het is als zzp’er niet eenvoudig om aan een goede bedrijfslening te komen. Banken wijzen kleine ondernemers die minder dan €100.000 verdienen eigenlijk al gauw de deur.

De redenen? Die lopen nogal uiteen, maar het komt al gauw neer op simpelweg een algeheel gebrek aan vertrouwen in de kleine ondernemer. Toch jammer.

Wat is Creddo?

Het Scandinavische bedrijf Creddo probeert hier nu verandering in te brengen. Zij vinden – net als wij, overigens – dat kleine ondernemers makkelijker een lening moeten kunnen afsluiten. Consumenten moeten in staat zijn om de lening überhaupt af te sluiten – en als ze dat doen, moet het binnen een aantal klikken zijn gebeurd.

De organisatie heeft dit principe met succes in Zweden en buurland Finland geïntroduceerd en voert nu de jacht op Nederland op.

Hoe werkt het?

Creddo werkt, zoals je inmiddels begrijpt, simpel. Potentiële klanten bezoeken de website, vullen daar het benodigde bedrag in, geven de looptijd aan en ontvangen een aantal offertes. Niets meer – en al helemáál niets minder.

Meerdere offertes

We zeggen een aantal offertes omdat Creddo advies opvraagt bij verschillende kredietverstrekkers. Je krijgt daardoor meerdere offertes – en dat helpt je om een bedrijfslening te kiezen die past bij je bedrijf, je doelstellingen en je ambities.

Offertes ontvangen

Het ontvangen van de offertes duurt bij Creddo vanzelfsprekend langer dan de aanvraag, maar je hoeft alsnog niet bijster lang te wachten. Je krijgt namelijk – op werkdagen – binnen één dag antwoord.

De tijdsduur tussen het akkoord gaan met de lening én het moment dat het geld op je bankrekening staat, is afhankelijk van de kredietverstrekker waarmee je in zee gaat.

Kost het gebruik van Creddo geld?

Het gebruik van Creddo is in beginsel gratis. De offertes die je aanvraagt, zijn tenslotte geheel vrijblijvend: je kunt er ook niets mee doen. 

Het bedrijf verdient zijn geld op het moment dat er een aanvraag daadwerkelijk wordt bevestigd. Ze ontvangen dan een bepaald percentage namens de kredietverstrekker.

Kan iedereen een aanvraag voor een bedrijfslening doen?

Een ander, uniek aspect aan Creddo is dat alle ondernemers in principe in aanmerking komen voor zakelijk krediet. Dat geldt ook voor zzp’ers en zelfs voor startende zzp’ers.

Start-ups worden daarbij wél geadviseerd om een goed ondernemingsplan op te stellen. Een prognose van de jaarcijfers en een aflossingsplan vergroten volgens de Scandinaviërs eveneens de kans op een succesvolle aanvraag.

Welke problemen lost Creddo hiermee op?

De opkomst van Creddo is hoopgevend voor kleine ondernemers die nu lastig aan een lening komen. We willen daarmee niet zeggen dat er de laatste tijd helemáál geen alternatieve financiers bij zijn gekomen, maar veel van hen zijn erg prijzig. Creddo is dit gelukkig niet en werkt bovendien erg gemakkelijk.

Het scheelt daarnaast behoorlijk wat werk. Wie voorheen een bedrijfslening wilde aanvragen, moest een aanvraag doen bij verschillende financiers. Dat heet – documenten, bankafschriften en jaarrekeningen aanleveren en vervolgens alle offertes vergelijken.

Creddo doet dit nu voor je – in één platform. Vraag het aan ons en wij stellen dat het initiatief in ieder het geval het proberen waard is.

Wil je méér weten over deze nieuwe manier van bedrijfsleningen vergelijken? Check dan de website voor aanvullende informatie! Meer informatie over een bedrijfsrekening openen? Lees dan onze tips of vergelijk zakelijke rekeningen hier.

Auteur

Schrijf een reactie