Zoek naar:

Freelancen – het  is nét even anders. Je kunt je eigen uren bepalen, zelf kiezen welk werk je aanneemt en zelf bepalen hoeveel je betaald krijgt. Maar freelancen is vaak niet zo gemakkelijk als het lijkt. In de wereld van freelancen heb je niet alleen te maken met veel concurrentie, maar kan het nogal complex en verwarrend zijn om te vinden wat je zoekt. Gelukkig lees je hier wat tips die je helpen om ook te  genieten van je freelancecarrière. Zó word je een succesvolle zzp’er!

1. Bepaal jouw ‘waarom’

Elke freelancer in spé moet beginnen met het bepalen van zijn of haar uiteindelijke doel. Neem dus de tijd om jezelf af te vragen waarom je precies freelancer wilt worden. 

Of het nu is om een bepaalde levensstijl te bereiken of om extra inkomen te verdienen naast je vaste baan: jouw waarom helpt jou door de moeilijke tijden heen helpen.  

2. Stel een termijn vast

Heb je jouw doelstellingen in het vizier? Zorg er dan voor dat je voor elk van je hoofddoelen een termijn vaststelt. Stel bijvoorbeeld een datum vast waarop je jouw niche kiest, je eerste klant vindt en je hoofdberoep verlaat – als dat de bedoeling mocht zijn. 

Aangezien het voor freelancers van belang is om hun eigen schema’s op te stellen en bij te houden zonder supervisie, helpt het bepalen van precieze deadlines je om jouw verantwoordelijkheden doeltreffender te kunnen beheren.

3. Vind een interessante en lucratieve niche

Veel beginnende freelancers starten met het aanbieden van hun kennis en ervaring uit eerdere banen. Dit is vrijwel de snelste manier om als freelancer aan de slag te gaan. Door een niche binnen je vakgebied vinden, kies je een gebied dat je interesseert en waar je goed in bent. Bovendien zijn er veel websites waar freelancers hun diensten kunnen aanbieden. 

Wil je zelf bepalen waar en wanneer je werkt als freelancer of uitzendkracht? Ga dan aan de slag bij Uitzendbureau Staff You en ontdek de leukste klussen die bij jou passen!

4. Begrijp de behoeften en wensen van de cliënt

Als je op zoek bent naar freelance-klussen, is het van vitaal belang om de de functieomschrijving van de functie waarvoor je wilt worden aangenomen zorgvuldig door te nemen. Let daarom op de details en zorg ervoor dat je geen enkel punt mist. 

5. Lever altijd kwaliteitsresultaten

Aangezien je als freelancer te maken krijgt met een hoge diversiteit, is het essentieel om nooit het werk waarvoor je bent ingehuurd te onderschatten. Streef er daarom altijd naar om de best mogelijke resultaten te bewerkstelligen.

Als freelancer is je reputatie goud waard en kan slechts één negatieve opmerking je imago en toekomstig succes schaden. Behandel je klanten dus op een vriendelijke en professionele manier en onderschat de kracht niet van de commentaren die ze je geven.

Auteur

Schrijf een reactie