Zoek naar:

We weten tegenwoordig steeds beter wat wel en niet goed is voor mens en milieu. Problemen worden meteen aangepakt, zodat iedereen zo lang en gezond mogelijk kan leven. Ook zzp’ers kunnen het een en ander doen om te zorgen voor een verbeterde duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld eens aan het gebruik van ledverlichting. We hebben vijf voordelen voor je op een rijtje gezet.

1. Je creëert een goede uitstraling voor klanten

Je hebt binnen Nederland – vanzelfsprekend – veel verschillende bedrijven. Sommige organisaties gebruiken een showroom, andere ondernemingen werken uitsluitend in kantoren.

Wat ze met elkaar gemeen hebben? Het zijn plekken waar klanten langskomen. Als bedrijf wil je er dan natúúrlijk voor zorgen dat de klant een goede indruk krijgt van het bedrijf. Een goede manier om de juiste indruk te geven, is door middel van ledverlichting. 

Je kunt ledverlichting op verschillende manieren installeren, bijvoorbeeld met een LED opbouwspot. Maar er is meer. 

Heb je een showroom? Dan kun je de keuze maken om je lichten iets feller te installeren. Werk je op een kantoor? Dan heb je juist meer aan warmer en minder fel licht.

Kies de ledverlichting die bij jouw business past en creëer zo een goede uitstraling voor klanten.

2. Je zorgt voor een betere productiviteit bij het personeel

Heb je werknemers in dienst? De juiste verlichting kan de productiviteit van je personeel verbeteren. Het is dus extra goed om de ledverlichting in te schakelen, zodat het een positief effect heeft op het personeel en dus ook op het bedrijf. 

Het personeel ervaart hierdoor namelijk een betere productiviteit, maar voelt zich vaak ook meer op hun gemak voelen. Wordt het werk leuker van.

3. Je werkt aan een besparing op de kosten

Het runnen van een bedrijf gaat gepaard met de nodige kosten. Denk aan het water-, gas- of lichtverbruik. 

Wat lichtverbruik betreft: dit kan goedkoper door gebruik te maken van ledverlichting. Ledverlichting zorgt er namelijk voor dat je ongeveer negentig procent minder energie verbruikt dan wanneer je bijvoorbeeld gebruikmaakt van gloeilampen

Daarnaast gaat ledverlichting een stuk langer mee. De aanschaf van de verlichting kost iets meer, maar je bent op langere termijn minder geld kwijt.

4. Je werkt aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Veel mensen vinden het tegenwoordig erg belangrijk om te zien dat bedrijven werken aan het zogenoemde Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wanneer je gebruik maakt van ledverlichting ben je hier al erg goed mee bezig. Ledverlichting is namelijk goed te recyclen, maar stoot ook geen schadelijke stoffen af. Het heeft ook nog eens minder stroom nodig en is dus een gewenst product voor veel bedrijven.

5. Je profiteert van een energie-investeringsaftrek (EIA)

Maak je als bedrijf gebruik van ledverlichting? Het is een bijkomstig voordeel dat je dan gebruik kan maken van energiebesparende bedrijfsmiddelen. Daarover betaal je minder vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting.

Let wel: je onderneming moet belastingplichtig zijn en de investeringen moeten hoger zijn dan €2.500.

Auteur

Schrijf een reactie