Zoek naar:

Zelfstandige zonder personeel? Dan ontkom je bijna niet aan het afsluiten van een zakelijk internetabonnement. Ja – we gaan er voor het gemak gewóón maar even vanuit dat je zo’n abonnement hebt. Anders heb je tenslotte niets aan de onderstaande tips. Die gaan namelijk over hoe je het gebruik van je zakelijke internetbundel kunt maximaliseren. Klaar voor? Komen ze!

1.

Maak gebruik van een Private APN

Een VPN ken je – waarschijnlijk. Maar heb je ook weleens van een Private APN gehoord? Dit is een privé netwerk op een mobiel netwerk. Dat betekent dat je mobiele verkeer naar je bedrijfsnetwerk kunt koppelen.

Waarom dat handig is? Nou – het is bijvoorbeeld een geschikte oplossing wanneer je samenwerkt met andere ondernemers en behoefte hebt aan een mobiel privénetwerk. Dat, dus.

2.

Bel via internet door het gebruik van een SIP Trunk

Bellen via de traditionele telefoonlijn is duur en ouderwets. Gesprekken via diensten als WhatsApp en FaceTime zijn echter niet altijd beter. De verbinding laat vaak te wensen over – en bovendien wil je niet altijd je gesprekspartner in beeld zien. Of andersom – zij jou niet.

Hoe dan ook: een SIP Trunk laat je bellen via internet zónder dit soort problemen. Het is een hoogwaardige telefoonverbinding voor zakelijke gesprekken die daarvoor gebruik maakt van het internet. Belangrijkste voordeel is dat gesprekstarieven bij een SIP Trunk, ook wel een SIP Provider genoemd, behóórlijk goedkoper zijn, soms wel tot zestig procent. 

Oh – en je kunt gewóón je huidige nummer gebruiken.

3.

Werk met een Cloud Connect

Cloud-diensten zijn niet meer weg te denken uit de huidige bedrijfsvoering. De meeste bedrijven doen dat via een openbare verbinding. 

Dat is weliswaar voor de hand liggend, maar niet altijd even ideaal. Zo’n reguliere Cloud-dienst leidt meestal tot wisselende gebruikservaringen, mede veroorzaakt door schommelingen in de betrouwbaar- en snelheid.

Een Cloud Connect-dienst daarentegen omzeilt deze openbare netwerken én geeft je toegang tot je diensten. Het is een geavanceerde techniek die werkt met iets genaamd on-demand-connectiviteit. 

Het wordt een lastig, technisch verhaal als we het hier tot in de puntjes gaan uitleggen. Laten we het er maar op houden dat het gewóón je zakelijke internetervaring verbetert.

4.

Pas een MPLS-oplossing toe

Een MPLS-oplossing is weer zo’n verbeterpuntje voor zelfstandigen die veel samenwerken met andere zelfstandigen. Het zorgt voor een koppeling tussen verschillende datacentra en vestigingen en leidt daarmee indirect tot een vermindering van de kosten, een verbeterde netwerkbeveiliging én een verhoging van de beschikbaarheid. En zeg nou zelf – dat willen we toch allemaal?

5.

Zorg voor groeiend internet met een glasvezelverbinding

Met groeiend internet verwijzen we naar een netwerkvorm die meebeweegt met je organisatie. Groei je als zzp’er? Dan heb je mogelijk ook sneller en stabieler internet nodig? Een glasvezelverbinding kan dat bewerkstelligen door snelheden tot wel 10 gigabit per seconde aan te kunnen bieden. Handig voor ondernemers in de groei!

Auteur

Schrijf een reactie