Zoek naar:

Wat zijn SV dagen?

SV staat voor ‘Sociale Verzekeringen’. Op basis van de SV dagen worden de sociale premies berekend.

Sociale premies

Over jouw inkomsten betaal je sociale verzekeringspremies. Dit zijn premies zoals volksverzekeringen en premies werknemersverzekering.

Deze premies worden berekend aan de hand van de sociale verzekeringsdagen, dus SV dagen. Ook wel premiedagen genoemd.

De sociale premies betaal je als je in Nederland verzekerd bent voor de volksverzekering en ook in Nederland inkomen geniet. Dit geldt dus voor zowel zzp’ers als voor werknemers in loondienst. Alleen als je jonger bent dan de AOW-leeftijd en loon of een uitkering ontvangt dien je sociale premies af te dragen.

Berekening SV dagen

De premie wordt berekent op basis van de sociale verzekering dagen. De premiedagen dagen betreffen het aantal werkbare dagen in een jaar. Er wordt hierbij in Nederland standaard uitgegaan van 261 dagen en 21,75 dagen per maand.

Maand Werkbare dagen
januari 22
februari 20
maart 22
april 22
mei 21
juni 22
juli 23
augustus 21
september 22
oktober 22
november 21
december 23
Totaal 261

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie