Search for:

Wat zijn SV dagen?

SV staat voor ‘Sociale Verzekeringen’. Op basis van de SV dagen worden de sociale premies berekend.

Sociale premies

Over jouw inkomsten betaal je sociale verzekeringspremies. Dit zijn premies zoals volksverzekeringen en premies werknemersverzekering.

Deze premies worden berekend aan de hand van de sociale verzekeringsdagen, dus SV dagen. Ook wel premiedagen genoemd.

De sociale premies betaal je als je in Nederland verzekerd bent voor de volksverzekering en ook in Nederland inkomen geniet. Dit geldt dus voor zowel zzp’ers als voor werknemers in loondienst. Alleen als je jonger bent dan de AOW-leeftijd en loon of een uitkering ontvangt dien je sociale premies af te dragen.

Berekening SV dagen

De premie wordt berekent op basis van de sociale verzekering dagen. De premiedagen dagen betreffen het aantal werkbare dagen in een jaar. Er wordt hierbij in Nederland standaard uitgegaan van 261 dagen en 21,75 dagen per maand.

Maand Werkbare dagen
januari 22
februari 20
maart 22
april 22
mei 21
juni 22
juli 23
augustus 21
september 22
oktober 22
november 21
december 23
Totaal 261

Auteur

Ik reis de wereld rond, groei mijn eigen zzp business, en help andere zzp’ers hun business te groeien. Afhankelijk van het moment waarop je vraagt wat ik doe, ben ik op een motor aan het touren in Bali, aan het zeilen op de Caribische zee, of aan het bungee jumpen in Nieuw Zeeland. Sinds 2,5 jaar reis ik de wereld rond terwijl ik werk aan mijn zzp business.

Schrijf een reactie