Zoek naar:

Mensen besteden doorgaans veel tijd aan het nadenken over en invullen van de inrichting van hun woonkamer. Wat dat betreft, is het enigszins vreemd dat hun werkplek niet altijd dezelfde behandeling krijgt. Je besteedt tenslotte, of je nu een kantoor aan huis of een kantoor van huis hebt, behóórlijk wat tijd op de welbekende bureaustoel. Voor sommige workaholics overschrijdt die tijd zelfs de tijd op het bankstel. Wat we eigenlijk willen zeggen: een duurzame en fijne werkplek is belangrijk. En déze essentials helpen je zo’n plek te creëren.

1.

Een bureau – én een bureaustoel.

Nu denk je vast zoiets als ‘Een bureau?! Dat is wellicht praktisch, maar niet zo zeer duurzaam – laat staan fijn.’ Maar vergis je niet. Een ergonomisch verantwoord meubelstuk is wel degelijk bevorderlijk voor het plezier op het werk. Essentials zijn in dit geval bureaustoelen met goede rug- en armleuningen en verstelbare bureaus. Daarmee voorkom je last van je rug en werk je al met al een stuk prettiger.

Daarmee zijn we er nog niet, though. Denk bijvoorbeeld ook eens na over de aanschaf van een voetensteun of een verhoging om je laptop op te zetten. Draagt allemaal bij aan een algeheel verbeterd comfort.

2.

Meubels. Lichte meubels, om precies te zijn.

‘En waarom dan wel niet?’ 

Nou – omdat te weinig licht op een werkplek belemmerend werkt. We hebben het dan over zonlicht dat naar binnen valt, maar ook over de kleuren van bijvoorbeeld de kasten. Wil je een duurzame, fijne werkplek creëren? Dan raden we eigenlijk altijd het gebruik van lichte boven dat van donkere meubels aan.

3.

Planten. Veel planten.

Google iets als planten onderzoek positief en je komt waarschijnlijk vroeg of laat een onderzoek tegen dat het belang van planten op het kantoor benadrukt. Ze schijnen een positief effect te hebben, daar waar ze garant lijken te staan voor minder stress. 

Daarnaast zorgen planten voor een verbeterde luchtkwaliteit. En dat is natuurlijk nooit verkeerd.

4.

De juiste verlichting.

Dat witte TL-licht dat ze vaak in winkels à la Action hebben? Dat is niet echt aantrekkelijk voor wanneer er klanten in je kantoor komen. En dat niet alleen. Het is óók niet aantrekkelijk voor de persoon die in zo’n kantoor moet werken. Jij, dus.

Zorg daarom altijd voor sfeervolle verlichting op je werkplek. En wil je weten wat nu écht het beste licht is voor een kantoor? Daglicht. Zet de ramen open, laat de zon binnen en je merkt snel hóe bevorderlijk dit is voor je werk-spirit. Bovendien zorgt dat ervoor dat je naar buiten kunt kijken. Ook niet onbelangrijk.

Oh – en omdat we het hier toch over duurzaam werken hebben: je hebt licht en je hebt – licht. Zorg voor milieuvriendelijke lampen en werk met sensoren, zodat de lichten uitgaan wanneer je toch niet in de buurt bent. Wel zo groen, niet?

5.

De beste accessoires.

Tot slot: we kunnen lang praten over grote meubels en grove bureaus, maar uiteindelijk zijn het toch echt de accessoires die de toon zetten. En dat is een tamelijk breed begrip. Van een kleurige eyecatcher tot je Samsung A32 (5G) hoesje: dit zijn uiteindelijk de items die je werkplaats maken of breken. Besteed er dus de aandacht aan die ze verdienen!

Heb je accessoires als telefoonhoesjes nodig? Kijk dan eens bij Hoesjes-Outlet.nl voor bijvoorbeeld een Samsung A32 (4G) hoesje, om maar wat te noemen. Een leuke webshop!  

Auteur

Schrijf een reactie