Zoek naar:

Een eigen onderneming beginnen is een groot avontuur. Je moet zorgen dat je je bedrijf op de juiste manier presenteert aan potentiële klanten én je moet zorgen dat je jouw bedrijf rendabel maakt. 

Veel beginnende zelfstandigen richten zich echter zo sterk op het vinden van klanten dat zij een aantal belangrijke zaken uit het oog verliezen. Een van deze zaken is hun verzekering. Veel zzp’ers zijn niet goed verzekerd en dat kan hen duur komen te staan. 

Wij laten je daarom graag zien welke verzekering je moet overwegen. Ben je namelijk goed verzekerd? Dan kun je heel veel problemen voorkomen. 

Neem een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als je een zelfstandig ondernemer zonder personeel bent, kun je een bedrijfsaansprakelijkheisverzekering voor zzp’ers nemen. Met deze verzekering kun je een hoop financiële problemen voorkomen.

Sommige beroepsgroepen zijn verplicht om een dergelijke verzekering te nemen. Denk hierbij aan mensen die in de bouw werken, specialisten in de financiële sector of mensen die werkzaam zijn in de medische sector. 

Binnen deze vakgebieden kunnen problemen ontstaan waarbij jij door de klant verantwoordelijk gehouden kunt worden. In dat geval kun je aanspraak maken op je verzekering om schadeposten te dekken. Deze posten kunnen sterk oplopen, dus een verzekering kan al heel snel een uitkomst zijn. 

Kijk even bij je verzekeraar naar de mogelijkheden, zodat je een pakket op maat kunt afsluiten. 

Kies voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Daarom is het goed om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te nemen. 

Ben jij timmerman en heb je een verlengsnoer laten liggen waar iemand over gestruikeld is? Dan kun je je verzekeraar contacteren. Deze kan de schade die het slachtoffer heeft opgelopen voor je vergoeden.

Als je dit zelf moet doen, kan dit soms het einde van je bedrijf betekenen, omdat de kosten heel hoog kunnen worden. Het is daarom altijd beter om je goed te laten verzekeren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld naar de site van Univé te gaan. Hier kun je online de mogelijkheden bekijken en gelijk een passende verzekering afsluiten. 

Goed verzekerd is professioneler

Voor klanten is het vaak fijn om te weten dat de partij waarmee zij in zee gaan goed verzekerd is. Dat laat namelijk zien dat de klant minder risico’s loopt. Dit is voor een klant belangrijk – en daarom zorgt een goed pakket aan verzekeringen er ook voor dat je als ondernemer serieuzer genomen wordt. De klant weet namelijk dat, wanneer er iets gebeurt en dat kosten met zich meebrengt, hij er zeker van kan zijn dat deze kosten gedekt worden. 

Met een goede verzekering zorg je dus niet alleen dat je bedrijf niet failliet gaat wanneer er een schadepost betaald moet worden, maar ook dat je meer klanten binnenhaalt. Sluit daarom vandaag nog de juiste verzekering af!

Auteur

Schrijf een reactie