Zoek naar:

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht voor ondernemers. Toch zien we dat veel bedrijven deze verzekering wel afsluiten. Dit komt doordat je als ondernemer aansprakelijk kunt worden gesteld voor schade. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen de wettelijke verplichting om deze schade te vergoeden. 

Voordat je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluit, ben je vast benieuwd hoeveel premie je betaalt. In deze tekst vertellen wij je wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kost.

Kosten verschillen per situatie

Kom je voor het eerst in aanraking met een AVB? Dan denk je misschien dat deze verzekering voor ieder bedrijf hetzelfde is. 

De dekking ziet er inderdaad grotendeels hetzelfde uit, maar er zit verschil in de kosten. De premie hangt onder meer af van jouw bedrijfsactiviteit(en). 

Voor bepaalde activiteiten berekent een verzekeraar een hogere premie. Dit gebeurt vooral in branches waar de kans op fouten groter is. Vandaar dat het op voorhand niet precies te zeggen is hoeveel premie je iedere maand afdraagt als je een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven afsluit.

Hogere premie door aanvullende verzekeringen

Wie denkt dat een verzekeraar alleen naar de bedrijfsactiviteit kijkt om de kosten te bepalen, heeft het mis. De hoogte van de premie hangt namelijk ook af van de manier waarop jij je wilt verzekeren. Je kunt enkel voor de standaardverzekering kiezen, maar het is ook mogelijk om een AVB uit te breiden met een aanvullende verzekering.

Wil je jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden? Dan kun je onder meer kiezen uit een beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is aan te raden als je anderen adviseert of als je een belangrijke stem hebt in grote projecten. Hiermee ben je verzekerd voor hoge kosten bij schadeclaims. Dit is onder meer het geval bij verkeerde adviezen, vergissingen of onjuistheden, maar ook bij inbreuk op geheimhouding, privacy of auteursrecht. 

Ben je bestuurder, commissaris of toezichthouder? Dan kun je een AVB aanvullen met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Met deze verzekering bescherm je jouw privévermogen.

Door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uit te breiden, ben je beter verzekerd. Hier zit uiteraard ook een prijskaartje aan, want de premie valt hoger uit. 

Veel ondernemers baseren hun keuze op de prijs, maar dat is niet verstandig. Het is immers veel belangrijker dat je goed verzekerd bent. Dit kan je namelijk heel veel geld schelen als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade.

Premie bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekenen

Wie benieuwd is hoeveel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kost, kan zich hiervoor richten tot de site van een verzekeraar. De meeste verzekeraars hebben namelijk een handige tool waarmee je de premie van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kunt berekenen. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoeveel een AVB je iedere maand kost. 

Voordat een verzekeraar een inschatting van de premie kan maken, hebben ze eerst bepaalde informatie over jouw bedrijf nodig. Geef vervolgens aan hoe jij je wilt verzekeren. Nadat je alle benodigde velden hebt ingevuld, weet je direct hoeveel premie je moet betalen.

Auteur

Schrijf een reactie