Zoek naar:

Je bedrijfspand kan kapitaal toevoegen aan je onderneming. Je kunt je bedrijfspand namelijk herfinancieren. De overwaarde kun je op deze manier gebruiken om te investeren. Wist je dat huurders een pand kunnen kopen in plaats van huren en zo ook profiteren van de voordelen?

Het financieren van investeringen met vreemd vermogen is kostbaar. Ook stuiten zzp’ers vaak op blokkades bij banken. Banken willen ondernemers het geld niet lenen, of de kosten zijn dermate hoog dat zzp’ers er wel van af moet zien. 

Bezitters van een bedrijfspand hebben mogelijkheden, en daar vertellen we jou graag meer over. Het kopen van een bedrijfspand heeft namelijk nog meer voordelen.

Een bedrijfspand kopen in plaats van huren

Huren heeft een aantal nadelen waar je als eigenaar geen last van hebt. Een praktisch voordeel van kopen is dat je niet meer gebonden bent aan de regels van de verhuurder. De meeste voordelen van het kopen zijn financieel. Enkele grote voordelen van het kopen zijn:

  • Je kunt de maandlasten voor een langere periode vastzetten;
  • Door extra aflossingen kun je de maandlasten verlagen;
  • Door aflossingen en waardestijgingen bouw je overwaarde op;
  • De overwaarde in het bedrijfspand kun je later weer herfinancieren.

Het eigen bedrijfspand herfinancieren

De overwaarde in je bedrijfspand kun je op verschillende manieren inzetten. Door het herfinancieren van je bedrijfspand kun je een deel van de overwaarde gebruiken voor het investeren in je onderneming. Je hebt bijvoorbeeld extra werkkapitaal nodig of je gaat het pand verbouwen of verduurzamen. 

Het is zelfs mogelijk om een tweede bedrijfspand aan te kopen met herfinanciering van het eerste bedrijfspand. Je gebruikt dus de overwaarde voor het kopen van een tweede pand. Daarnaast kun je nog een zakelijke hypotheek afsluiten als je geld tekort komt.

Voorbeeld

Jouw bedrijfspand heeft een waarde van €450.000. Er zit nog een hypotheek op van €150.000. Voor het kopen van een loods heb je een kapitaal nodig van €100.000. Door het herfinancieren van jouw bedrijfspand kun je tegen lage kosten de loods aankopen.

 

Op het bedrijfspand wordt een extra hypotheek gevestigd voor het kopen van de loods. Koop je een tweede pand en is de overwaarde onvoldoende? Met een hypotheek zakelijk pand op het tweede pand krijg je de financiering rond.

Laat je helpen door collega ondernemers

De traditionele banken kunnen lastig doen bij het aanvragen van een financiering voor bijvoorbeeld een verbouwing of voor het kopen van een tweede pand. Als de bank onvoldoende vertrouwen heeft in de cijfers of in de toekomstverwachtingen gaat de financiering niet door. 

Bij het platform Mogelijk gaat het financieren waarschijnlijk wel lukken. Investeerders (vaak oud-ondernemers) die rendement op het vermogen willen maken, verstrekken zakelijke hypotheken via dit platform. Ondernemers die juist geld nodig hebben om te investeren, kloppen bij Mogelijk aan voor een financiering. 

Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn? Doe de quickscan. Binnen twee werkdagen hoor je welke financiering voor jou haalbaar is.

Schrijf een reactie