Zoek naar:

Ben je op zoek naar een tijdelijke expert die de online marketing voor je onderneming een boost kan geven? Dan kun je het beste voor een freelance online marketeer kiezen. Zij weten precies wat je kunt doen om online meer aandacht voor je website of webshop te bereiken. Het is belangrijk dat er bezoekers op je website terecht komen, die vervolgens hun gegevens bij je achterlaten, of die zelfs een aankoop bij je verrichten. In deze blog lees je wat een freelance online marketeer voor je kan doen en wat de voordelen van het inhuren van freelancers zijn.

Wat kan een freelance online marketeer voor je betekenen?

Wil je niet per se iemand in dienst nemen, maar toch voor een bepaalde periode een professional op het gebied van online marketing inzetten? Kies dan gerust voor een freelance online marketing consultant. Een freelance online marketeer richt zich op werkzaamheden die te maken hebben met het online gedeelte van je onderneming. Vooral het online verkopen van diensten of producten behoort tot de specialisatie van deze groep freelancers. Daarnaast kunnen zij er vaak voor zorgen dat je website of webshop beter gevonden en bezocht wordt door de meest relevante doelgroep voor je product of dienst.

Ook kan de online marketeer analyses maken van de resultaten die er online geboekt worden. Dit is interessant aangezien je dan de strategie kunt aanpassen of doorzetten op het moment dat het winstgevend is. Daarnaast is het inhuren van een freelancer administratief een stuk makkelijker te regelen dan een het aannemen van een werknemer. Doorgaans kun je met enige kennis van een boekhoudprogramma de administratie zelf regelen. Waar bij het aannemen van een medewerker vaak toch enige HR kennis vereist is.

Welke voordelen zitten er aan het inhuren van een freelancer?

Allereerst bepaal je zelf voor welke periode de freelancer bij je aan de slag gaat. Het gaat vaak om tijdelijke opdrachten, waardoor je niet direct voor een heel jaar, of vast dienstverband hoeft te betalen. Verder is een freelancer een zelfstandige, waardoor je geen sociale premies en belastingen hoeft te betalen. De freelancer stuurt je een factuur inclusief btw en dat is hetgeen wat je betaald. De freelancer is zijn/haar eigen visitekaartje, dus als ze in de toekomst nog mooie opdrachten willen scoren, moeten ze wel 100% resultaat aan je leveren, aangezien ze daardoor een betere reputatie en meer ervaring opbouwen.

Daarnaast hebben de meeste freelancers een hele bak ervaring, aangezien ze al voor meerdere bedrijven hebben gewerkt. Je kunt in de periode dat ze voor je werkzaam zijn dus aanspraak doen op hun kennis en inzichten. Wie weet kom je erachter dat je bepaalde strategieën veel efficiënter kunt inrichten, waardoor het werk een stuk makkelijker of sneller kan worden uitgevoerd dan voorheen. Pluk er dus vooral de vruchten van!

Tip: probeer eens een gratis een boekhoudprogramma uit

Auteur

Schrijf een reactie