Zoek naar:

Je werkt teveel in je bedrijf in plaats van aan je bedrijf. Je geeft 100%, maar het saldo op je bankrekening laat te wensen over. Je gaat vol voor die nieuwe uitdaging die zich voordoet, maar neemt het daardoor niet zo nauw met je gezondheid. Er gaat iets mis – en een Business Coach kan je hierbij helpen.

Als ondernemer hoef je niet altijd alles alleen te doen. Sparren met een professionele Business Coach biedt uitkomst op momenten dat jij vastloopt. Wat een Business Coach voor jou kan betekenen? Dat hangt af van je verwachtingen, maar hier kun je in ieder geval op rekenen! 

1. Een Business Coach is een stok achter de deur

Als je eenmaal het traject met een Business Coach bent gestart, is er geen ruimte meer voor excuses. Jouw Business Coach (of ondernemerscoach) fungeert als stok achter de deur. Je moet nu niet alleen verantwoording afleggen bij jezelf, maar ook bij je Business Coach. Dat zorgt ervoor dat jij nog beter nadenkt over de keuzes die je maakt en of de keuze bijdraagt aan jouw doel. 

2. Een Business Coach zorgt voor meetbare resultaten

Ongeacht het doel is het resultaat van het coachingstraject is altijd meetbaar. Voorbeelden van meetbare elementen: meer winst, een groter marktaandeel, lagere kosten en meer personeel. 

Je meet het succes van een coachingstraject aan de hand van de progressie die je boekt. Een Business Coach biedt advies om de doelen te behalen en reikt de juiste handvaten aan als de progressie gedurende het traject stagneert. 

Daarvoor schakelt een coach zijn kennis en ervaring in, maar ook mensen in zijn netwerk die jou kunnen ondersteunen bij het behalen van jouw doelen. 

3. Een Business Coach fungeert als vertrouwenspersoon en klankbord

Een professionele ondernemerscoach biedt jou een vertrouwde omgeving waarin jij, naast je wensen en doelen, ook struikelblokken kunt delen. Een goede Business Coach fungeert namelijk als vertrouwenspersoon en klankbord in één. Een goede basis om vanuit daar je bedrijf op te schalen, verder door te groeien of te fuseren. En wil je je bedrijf verkopen? Ook daar kun je altijd gedegen ondersteuning bij gebruiken. 

Wat jouw vraagstuk ook is: een Business Coach handelt altijd discreet.  

4. Leer van de fouten die jouw Business Coach al voor je heeft gemaakt

Van fouten leer je, dus er zit altijd een les in. Maar die les kan soms aardig oplopen in kosten. 

Een Business Coach daarentegen heeft zelf al de nodige ervaring als ondernemer en heeft fouten gemaakt, zodat jij ze niet hoeft te maken. Een ondernemerscoach adviseert je over de te maken keuzes die bijdragen aan het behalen van jouw doelen. 

Daarnaast is een professional ook altijd eerlijk tegen je. Hij heeft geen direct belang bij jouw succes. Waar jouw omgeving je goedbedoelde adviezen geeft, is een professional recht door zee. Je ondernemerscoach corrigeert je waar nodig, ook als je daardoor met je neus op de feiten wordt gedrukt. 

Auteur

Schrijf een reactie