Zoek naar:

Wil je graag als zzp’er aan de slag bij een zorgverzekeraar? Dan is het behalen van een Wft Zorg-certificaat verplicht. Om dit certificaat te behalen, is het ook verplicht om éérst een examen af te leggen. In dit artikel bespreken we de studielast bij de voorbereiding voor het Wft-examen Zorg.

Een Wft-certificering is verplicht gesteld door de overheid om persoonsgegevens en kwaliteit te waarborgen. Ben je van plan om het examen af te leggen? Dan is voorbereiding erg belangrijk. Aan de slag met je Wft Zorg kan door middel van verschillende trainingen en cursussen bij de online opleider Hoffelijk.

Een opleiding volgen bij Hoffelijk

Een modulecertificaat Wft Zorg behalen moet dus door middel van een examen. Hoffelijk biedt een opleiding aan waarmee jij je volledig voorbereid om dit examen te halen. Door middel van houvast en structuur hopen we de voorbereiding voor je examen zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Door examengerichte vragen, relevante lesstof en animaties zorgen we ervoor dat je zo gemakkelijk mogelijk door de lesstof gaat. De studielast die we daarom bij de voorbereiding voor het examen verwachten, is zo’n 33 uur. 

Bij de opleiding krijg je daarna ook nog zes oefenexamens – vergelijkbaar met het echte examen. Zo kun je jezelf optimaal voorbereiden op het examen. 

Extra examentraining

Heb je examentraining nodig? Na de opleiding kan ondersteuning soms nog fijn zijn. Daarom bieden we online effectieve trainingen aan, waarbij je de belangrijke onderdelen van een examen samen met een expert behandelt. Er is genoeg ruimte om tijdens de training vragen te stellen.

Daarnaast krijg je de benodigde tips en tricks mee die je helpen bij het beantwoorden van de vragen. Zo hopen we je bij Hoffelijk zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het behalen van je examen.

Door middel van de verschillende ondersteuningsmethodes hopen we het leerproces eveneens zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Een Wft Zorgexamen afleggen

Wanneer je klaar bent met de voorbereidingen en bereid bent om het examen af te leggen, kan dit bij Hoffelijk op meer dan 55 locaties door heel Nederland. Wanneer dit overdag niet uitkomt, kun je ook in de avonduren of op zaterdagen bij ons terecht. Zo hopen wij altijd een moment te creëren waarop jij het examen kan maken. 

Het examen voor het behalen van je Wft-zorgcertificaat duurt maximaal negentig minuten en bestaat uit 34 vragen. Na het succesvol afronden van het examen krijg je direct je wft-adviseursdiploma. Dit betekent dat je meteen kunt beginnen met het adviseren over zorgverzekeringen. 

Wanneer je het Wft-certificaat Zorg behaalt, kun je daarna ook direct aan de slag met verzekeringen. Tijdens onze cursussen en oefenexamens doe je voldoende kennis op om het examen te halen zonder teveel studielast te ervaren. Zoals hierboven vernoemd, verwachten wij een last van 33 uur als voldoende voorbereiding op je Wft-examen.

Méér over Hoffelijk

Ben je benieuwd wat we bij Hoffelijk nog meer voor je kunnen betekenen? Naast de verschillende Wft-modules bieden we ook andere trainingen aan. 

Meer over Hoffelijk vind je op deze website.

Auteur

Schrijf een reactie