Zoek naar:

Ben je op zoek naar een (andere) laptop? Dan kun je er uiteraard voor kiezen voor een nieuw exemplaar maar er zijn ook andere interessante alternatieven. Heb je wel eens aan een refurbished laptop gedacht? In veel gevallen is dit niet het geval. Daarom verdiepen we in dit artikel in de redenen waarom je als ZZP’er zeker de aankoop van een refurbished laptop kunt overwegen.

Verschil tussen een tweedehands- en een refurbished laptop

De termen “tweedehands laptop” en “refurbished laptop” worden in de praktijk nog wel eens door elkaar gehaald. Er zit echter een groot verschil tussen deze twee opties. Een refurbished laptop is altijd een tweedehands laptop maar deze gebruikte laptop hoeft geen refurbished exemplaar te zijn! Het verschil zit dus in de term “refurbished”. Deze term wil zeggen dat de laptop die te koop wordt aangeboden eerst volledig is nagekeken en eventueel opgeknapt is voordat deze weer in de verkoop wordt gebracht. Als je een refurbished laptop koopt bij een betrouwbare aanbieder zoals de Alpha-shop, weet je zeker dat deze service is uitgevoerd door een professional en dat deze persoon het device tot op detail nakijkt. Je maakt hiermee dus een betrouwbare keuze.

Wat maakt een refurbished laptop zo interessant voor ZZP’ers?

Het is eenvoudig uit te leggen wat een refurbished laptop zo interessant maakt voor ZZP’ers. Er zijn hier immers diverse argumenten voor aan te dragen. Allereerst is het goed te weten dat de meeste refurbished laptops afkomstig zijn van grote bedrijven. Dit betekent in de praktijk dat je refurbished laptops kunt kopen van de bekende topmerken als HP, Dell, Lenovo, Microsoft en Apple. Deze devices zijn altijd onderhouden door professionele ICT’ers en voorzien van de meest moderne functionaliteiten zoals een geavanceerde processor, een snelle SSD en een scherm met een hoge resolutie. Daar wordt immers vaak niet op bezuinigd. In veel gevallen worden dit soort bedrijfsvoorzieningen bij dit soort organisaties al binnen een paar jaar afgeschreven en vervangen. Een refurbished laptop is hiermee alles behalve verouderd.

Jouw besparing door de aanschaf van een refurbished laptop

Een ander belangrijk punt waarom refurbished laptops uitstekend geschikt zijn voor veel ZZP’ers is de aanschafprijs. De gemiddelde ZZP’er heeft immers minder financiële bestedingsruimte dan een grote organisatie. Als je weet dat een refurbished laptop vaak voor een zeer laag bedrag wordt aangeboden ten opzichte van de nieuwprijs, begrijp je ook waarom dit een aantrekkelijke optie is. Er zijn refurbished laptops waarmee je tot wel 70% ten opzichte van de nieuwprijs kunt besparen! Als je jezelf realiseert dat je met het maken ook nog bijdraagt aan de vermindering van de CO2 uitstoot, is je keuze snel gemaakt.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie