Zoek naar:

Om geld te verdienen moet in veel gevallen eerst geld geïnvesteerd worden. Als ondernemer droom je er natuurlijk van dat je meteen een vliegende start maakt, maar in de praktijk kost dat gewoonlijk veel tijd, energie en, inderdaad, geld. En niet alleen als starter, maar ook als ervaren ondernemer heb je nog wel eens financiële ondersteuning nodig om groei mogelijk te maken. Als je bij je bank aanklopt voor een zakelijke lening dan moet je aan veel criteria voldoen. Gelukkig zijn er ook steeds meer aanbieders van zakelijke leningen die meer risico durven nemen en dus ook meer kansen bieden.

Wanneer kies je voor een zakelijke lening?

Werk je als freelance schrijver vanuit huis dan heb je weinig of geen kosten bij het opzetten van jouw bedrijf. Heel anders is dit als je bijvoorbeeld als agrarisch loonwerker verschillende machines en werktuigen moet aanschaffen, en ook nog een plek nodig hebt om deze te stallen. Er zijn dan ook tal van redenen om een zakelijke lening aan te vragen. In veel gevallen heeft dit te maken met uitbreiding, maar soms is het ook onmogelijk om jouw bedrijf of idee van de grond te krijgen zonder investering.

Geld lenen kost je natuurlijk geld, zoals terecht altijd wordt aangegeven bij het maken van reclame. Naast rente heb je bij zakelijk krediet vaak ook nog te maken met een afsluitpremie en eventuele andere kosten. Weet je echter zeker dat de juiste investering jou, op termijn, geld gaat opleveren? Dan kun je gaan kijken naar passende financiering. Brengt een lening aan jouw bedrijf weinig risico met zich mee, dan zul je misschien als eerste denken aan de bank waar je ook jouw zakelijke rekening hebt. In sommige gevallen kan het echter ook nodig zijn om andere mogelijkheden te bekijken.

Wat als je bij jouw bank niet terecht kunt?

Bij de meeste banken wordt veel waarde gehecht aan een brandschoon betalingsverleden en de juiste jaarcijfers. Heel begrijpelijk, maar veel ondernemers krijgen hierdoor geen kans. Als je in het verleden ooit problemen hebt gehad met betaling dan doe je namelijk al snel niet meer mee. Gelukkig zijn er andere aanbieders waar je vaak nog terecht kunt als je niet voldoet aan de eisen van jouw bank. Voor een overzicht van verschillende aanbieders van zakelijke leningen, inclusief bijbehorende mogelijkheden en voorwaarden, kun je hier terecht.

Moderne kredietverstrekkers kunnen jou vaak snel op weg helpen, meestal binnen 24 uur, en durven hierbij ook buiten de gebaande paden te treden. Heb je een BKR-registratie? Dan ben je niet automatisch afgeschreven. Kun je niet de gewenste jaarcijfers laten zien? Dan kun je met een goed bedrijfsplan mogelijk alsnog overtuigen. Deze aanbieders zijn puur gericht op ondernemers, weten wat er bij ondernemerschap komt kijken en durven ook hun nek uit te steken. Je hoeft voor een lening niet eens meer naar een bankkantoor, maar kunt dit meestal binnen enkele minuten online regelen. Met een beetje hulp kun je op deze manier alsnog jouw droom verwezenlijken.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie