Zoek naar:

Knab boekhoudpakket review 2024

Onze ervaring in het kort

Knab’s boekhoudprogramma is makkelijk te gebruiken, ook als je geen financiële kennis hebt. Het biedt wat je nodig hebt voor een eenvoudige administratie, maar bij complexere zaken kan het tekort schieten. Voor zzp’ers die al hun geldzaken op één plek willen regelen, is het Knab boekhoudpakket een goede en betaalbare keuze

💳 Je kunt dit boekhoudpakket alleen gebruiken met een Knab rekening. Nog geen Knab klant? Open nu voordelig je rekening en boekhoudpakket in één.

Voordelen
Nadelen

ZZP Daily testte de 12 belangrijkste boekhoudprogramma’s van Nederland voor zzp’ers. Benieuwd naar onze andere reviews? Check dan onze vergelijkingspagina.

Vergelijk Knab boekhoudpakket met alternatieven

Je bekijkt nu:
knab
Onze score
8,0 Erg goed
4/5
Kosten
€12,00 per maand
Voordelen
Regel al je geldzaken op één plek. Nu 30 dagen gratis.
Onze score
8,8 Uitstekend
4.4/5
Kosten
€9,95 per maand
Voordelen
Beste boekhoud programma 2023. Simpel en makkelijk
Onze score
8,4 Erg goed
4.2/5
Kosten
v.a. €7,50 per maand
Voordelen
Beste voor dienstverlenende freelancers

Expert oordeel

“Voor het Knab boekhoudpakket heb je een Knab rekening nodig. Dat kan een obstakel zijn voor zzp’ers die nog niet bij Knab bankieren. Maar overstappen naar Knab kan juist een slimme zet zijn. Zo houd je al je zzp geldzaken op één plek.

Knab heeft zich al bewezen als de beste zzp bank van Nederland. En het boekhoudpakket is net zoals de zakelijke rekening simpel en gebruiksvriendelijk. Dat is een veelbelovende combinatie. Voor zzp’ers die al bij Knab bankieren is het boekhoudpakket een makkelijke keuze. Voor zzp’ers die nog geen Knab rekening hebben, het overwegen waard. “

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Onze ervaring met het Knab boekhoudpakket

Bij zzpdaily beoordelen we boekhoudprogramma’s aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen ieder boekhoudpakket op functies, klantervaring, klantenservice, kosten en onze eigen ervaring. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore.

Functies
3/5
Klantervaring
5/5
Klantenservice
3/5
Kosten
4/5
onze ervaring
5/5
Eindscore
4,0 /5

Functies
Score: 3/5

Het Knab boekhoudpakket beschikt over de basisfuncties die de meeste zzp’ers nodig hebben. 

Prima automatisering

Het pakket kan sommige dingen automatisch voor jou uitvoeren. Dat is handig en bespaart jou tijd.

Je banktransacties verschijnen bijvoorbeeld automatisch in je boekhouding. En het boekhoudpakket kan die transacties automatisch koppelen aan facturen en bonnetjes in jou administratie. Je hoeft hierdoor ook niet meer zelf te checken of je facturen wel of niet zijn betaald.

En is er een factuur die niet op tijd betaald is? Dan kan je makkelijk via het boekhoudpakket een herinnering sturen

factuur herinnering

Het is ook mogelijk om je omzetbelasting direct aan te geven bij de fiscus. Het Knab boekhoudpakket heeft een elektronische koppeling met de Belastingdienst. Met één druk op de knop is alles geregeld.

belastingdienst koppeling

Het Knab boekhoudpakket beschikt ook over automatische herkenning. Daarmee verwerk je een bonnetje of inkoopfactuur simpel door  er gewoon een foto van te maken. Deze worden dan automatisch naar je administratie gestuurd.

We moeten daarbij wél zeggen dat de scan-en-herken functie het niet altijd even goed werkte. Tijdens onze tests herkende het programma soms niet alle informatie op de factuur.

Facturen en offertes maken

Facturen en offertes maken is eenvoudig met het Knab boekhoudpakket. Het facturatie scherm is overzichtelijk en met een paar klikken maak je een factuur aan.factuur maken knab boekhoudpakket

Qua factureren heeft het Knab boekhoudpakket ruime mogelijkheden:

  • De factuur kun je opmaken in jouw eigen huisstijl. Upload bijvoorbeeld je logo of zelfs je eigen briefpapier.
  • Je kunt facturen periodiek laten versturen. Dat is handig als je een klant bijvoorbeeld iedere maand dezelfde factuur stuurt.  
  • Daarnaast is het mogelijk om een offerte op een later moment om te zetten in een factuur.
  • Klanten kunnen de offerte online bekijken en direct online accepteren, waarbij zowel jij als de klant een bevestiging per e-mail ontvangen met een pdf-kopie van de offerte als bijlage.

Wat we missen is het automatisch invullen van de factuurgegevens van een nieuwe klant. De meeste boekprogramma’s hebben daar een koppeling voor met de KvK. Maar bij het Knab boekhoudpakket moet je de factuurgegevens van een nieuwe klant handmatig invullen. 

Ritten en uren registreren

Net zoals bij de meeste boekhoudpakketten kun je met Knab een rittenregistratie aan te leggen. Je kunt daarnaast je uren registreren en deze in verschillende projecten opdelen. 

Weinig intergraties met andere apps

Wil je jouw boekhoudpakket graag koppelen met andere apps? Bijvoorbeeld met een externe uren- of rittenregistratie, of met kassa of webshop software?

Dan ben je bij Knab helaas minder goed uit. Het Knab boekhoudpakket heeft alleen een koppeling met de Belastingdienst en met online betalingsprovider Mollie.

Wat voor rapportages kan ik maken?

Wat ook prima in orde is, zijn de uitgebreide rapportage mogelijkheden.

Knab boekhoudpakket review

Het Knab boekhoudpakket helpt je met het genereren van je resultatenoverzicht, balansen, debiteuren- en crediteurenoverzichten. Dat kan per jaar, kwartaal en maand.

Alle rapportages die jij of je boekhouder nodig hebben zijn aanwezig, alleen de weergave vonden we overzichtelijker bij sommige andere programma’s.

Ja dit kan, het Knab Boekhoudpakket ondersteunt het gelijktijdig gebruik van meerdere gebruikers, waardoor je bijvoorbeeld tegelijkertijd met je boekhouder door je boekhouding kunt werken.

Ja, het is mogelijk om verschillende gegevens en rapporten te exporteren, zodat je deze bij je boekhouder kunt krijgen.

Klein nadeel: ook die opties zijn wat beperkt. Je kunt bestanden alleen exporteren via Excel.

Klantervaring
Score: 5/5

Het Knab Boekhoudpakket is het resultaat van een samenwerking tussen Knab en DigiBTW. Je kunt het eenvoudig aanvragen via de Knab App en ook gratis je zakelijke rekening(en) aan het pakket koppelen. Maar de boekhoudsoftware komt van DigiBTW.  Hoe wordt dat beoordeeld door klanten?

Screenshot Knab boekhoudpakket DigiBTW

We gebruiken Google Reviews om de ervaringen van andere klanten met de door ons beoordeelde boekhoudprogramma’s te checken. Omdat het boekhoudpakket van Knab nieuw is en er op dit moment te weinig reviews beschikbaar zijn hebben we gekeken naar de reviews van DigiBTW.

DigiBTW heeft op Google Reviews een beoordeling van gemiddeld 4,9 sterren op basis van ruim 1000 reviews.

Klantenservice
Score: 3/5

Op welke manieren is het bedrijf bereikbaar?

DigiBTW is een partner van Knab en samen hebben ze het Knab Boekhoudpakket ontwikkeld. Voor inhoudelijke vragen over je Knab Boekhoudpakket kun je terecht bij de klantenservice van DigiBTW.

Screenshot Knab boekhoudpakket en Digibtw

DigiBTW is bij eventuele problemen en vragen op drie manieren bereikbaar. Je kunt ze bellen, mailen of via sociale media benaderen.

Wij vonden het fijn dat DigiBTW ook telefonisch contact toestaat. Dat voelde toch wat veiliger.

Hoe kundig is de klantenservice?

We hebben DigiBTW per mail een aantal vragen gesteld die betrekking hadden op zowel hun programma als boekhoudkundige kennis.

Stelden de antwoorden ons tevreden? Nou – niet echt. We werden met onze vakspecifieke vragen voornamelijk doorverwezen naar een boekhouder.

Het lijkt er dus op dat het Knab boekhoudpakket prima kan functioneren als manier om je administratie bij te houden. Het is echter minder geschikt voor zzp’ers zonder boekhoudkennis.

Hoe snel reageert de klantenservice?

De snelheid van de reactie liet eveneens te wensen over en duurde langer dan 24 uur. Het scheelt daarbij wel dat het Knab boekhoudpakket in het geval van nood ook telefonisch bereikbaar is.

Kosten
Score: 4/5

Wat kost dit boekhoudpakket?

Met het Knab boekhoudpakket hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten.

Voor maar €12 per maand krijg je toegang tot een professionele boekhoudoplossing die perfect past bij jouw behoeften als zzp’er.

Ook fijn is dat je de eerste maand helemaal gratis krijgt. Zo kun je het pakket uitproberen en zien hoe het jou kan helpen om je boekhouding op orde te houden, zonder dat het je iets kost.

kosten knab boekhoudpakket

Onze ervaring
Score: 5/5

Wat vonden wij er zelf van?

We hebben het Knab boekhoudpakket getest aan de hand van een basale functies: facturen en offertes maken, een project registreren en kosten inboeken – alles wat de gemiddelde zzp’er doorgaans ook doet.

Dat vonden we prettig. Het pakket is vrij simplistisch, maar dat maakte niet veel uit. Sterker nog – hierdoor hadden we alle basisfuncties erg snel gevonden. Het duurde bijvoorbeeld niet lang voor we, aan de hand van een rapportage, een compleet overzicht hadden van onze eigen financiën.

Over de scan-en-herken functie zijn we wat teleurgesteld. Het is fijn dat deze functie aanwezig is, maar het werkte niet altijd even fijn. Ook moet je klantgegevens handmatig invoeren, daarvoor is er geen koppeling met de KvK. We hopen dat Knab dit in de toekomst verbetert.

Daar staat dan wel weer tegenover dat we graag gebruik maakten van de modules als uren-, ritten- en projectregistratie.

Waar we ook erg over te spreken zijn is de efficiëntie. Het boekhoudpakket automatiseert veelvoorkomende boekhoudtaken, zoals facturatie en BTW-aangifte, waardoor je tijd en moeite bespaart. Daardoor heb je meer tijd over om je te richten op de leuke dingen in je onderneming.

Nog een groot pluspunt is de gratis integratie met je Knab Zakelijk rekening. Als je al een zakelijke rekening hebt bij Knab, kun je profiteren van de koppeling tussen het boekhoudpakket en je zakelijke bankrekening, waardoor je eenvoudig transacties kunt koppelen en inzicht kunt krijgen in je financiële situatie.

Al met al is Knab een goede keuze voor zzp’ers met een simpele administratie. Het programma is makkelijk te gebruiken en je krijgt het snel onder de knie. Door de gratis koppeling met de Knab rekening is het een voordelige keuze om goed inzicht te krijgen in jouw financiën. 

Veelgestelde vragen over Knab boekhoudpakket

Ja, om gebruik te kunnen maken van het Knab boekhoudpakket is een zakelijke rekening van Knab vereist. Zonder zakelijke rekening van Knab kun je het boekhoudpakket niet afsluiten.

Knab is een betrouwbare bank. Ze staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank en je banktegoeden zijn tot €100.000 gedekt.

Het Knab boekhoudpakket wordt over het algemeen beschouwd als gebruiksvriendelijk. Het is ontworpen met het oog op zzp’ers en kleine ondernemers, zodat zij gemakkelijk hun boekhouding kunnen beheren, zelfs zonder uitgebreide boekhoudkennis.

Ja, met het Knab boekhoudpakket kun je zelf de boekhouding doen. Het biedt functionaliteiten zoals facturatie, bankkoppeling, BTW-aangifte en rapportage, waardoor je je financiële administratie kunt beheren en bijhouden. Mocht je er toch niet uitkomen kun je via Knab een externe boekhouder laten meekijken.

Voor inhoudelijke vragen over je Knab Boekhoudpakket kun je terecht bij DigiBTW. Je bereikt ze van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30 uur. Bel 085 – 888 7886 of stuur een e-mail naar support@digibtw.nl.

Knab boekhoudpakket
€12,00
Per maand
4.1/5
8,0 Erg goed

Beste boekhoudprogramma's van 2024