Zoek naar:

Het lijkt misschien een beetje vroeg om het nu al over de feestdagen te hebben. Maar vergeet niet: Kerst en Oud en Nieuw staan over pak ‘m beet drie maanden al voor de deur. Niets te vroeg om alvast te beginnen over het kerstpakketten, dus. Dat is namelijk ook iets waar je als zzp’er over na kunt denken.

Je hebt dan wel geen personeel in dienst, maar (vaste) klanten kunnen het zeker appreciëren wanneer jij ze rond de feestdagen trakteert op een pakket of pakketje – afhankelijk van je budget. Daarom hebben we eens rondgekeken tussen de kerstpakketten van Kerstpakkettenkiezer.nl. Wij vonden deze vijf varianten op z’n zachts gezegd wel aardig. Jij ook?

1.

Een Limoncello-proeverij

Nu zijn kerstpakketten wel vaker Italiaans gethematiseerd. Maar vaak komt het dan toch weer neer op pastadeeg of iets dergelijks. Wat dat betreft, vinden wij Limoncello – ook gewoon behóórlijk Zuid-Europees – stukken origineler.

Dit kerstpakket bevat vijf tubes met verschillende soorten Limoncello. Uiteraard zitten er shot-glaasjes bij – lurken uit een fles staat ook zo raar. Het pakket wordt gecompleteerd door citroenkoekjes, citroenmeringues én macarons. Het geheel is verpakt in een kleurrijke geschenkdoos.

2.

Een theeproeverij

Heb je klanten die je – volgens jou – helemaal niet blij maakt met alcohol? Dan kun je ook op safe spelen en voor een theeproeverij gaan. Deze zogenoemde tasting box bevat vijf soorten thee – maar dat niet alleen. Het is ook een subliem kerstgeschenk voor zoetekauwen. De doos bevat tenslotte ook kerstbonbons, cacaotruffels, een half pond boerencake én meringue-kransjes met als smaak salted caramel

Once again: de proeverij is verpakt in een kleurige geschenkdoos.

3.

Een fles Tarani Malbec

Mocht Tarani Malbec je als niet-wijnkenner nou helemaal niets zeggen: het is een klassieke rode wijn. Ze laat zichzelf omschrijven als zwoel en zacht – met een smaak van zowel pruimen als kersen en bramen.

Dit kerstpakket heeft twee voordelen. Eén: de wijn smaakt bij de meest uiteenlopende gerechten. Twee: hij is iets kleinschaliger dan de eerder genoemde pakketten.

Waarom dat een voordeel is? Nou – voor sommige klanten is een groot pakket misschien teveel van het goede. Dan komt zoiets mooi uit.

4.

Een Samenwerking

Nee – wees niet bang dat je klanten rond de feestdagen een nieuwe contractuele verbintenis opdringt. Samenwerking is namelijk de naam van dit pakket. Hij bestaat uit twee Spaanse wijnen: een witte en een rode. 

Nou, vooruit: dit is inderdaad een handig pakket als je toch een béétje wilt aansturen op een hernieuwde samenwerking.

5.

Een ginproeverij

Terug naar de proeverijen. Dit pakket leent zich uitstekend voor liefhebbers van iets zwaarder spul. Hij bevat namelijk vijf tubes met verschillende soorten gin. Kan een aanrader zijn, afhankelijk van de klant in kwestie.

De proeverij bestaat overigens niet uitsluitend aan gin. Een greep uit de rijke inhoud: oude kaas, zwarte kersenkonfijt, tomatentapenade, toastjes, crackers én een cranberry-pindamix. En het gaat je waarschijnlijk niet eens meer verbazen, maar ook deze proeverij is verpakt in een kleurrijke geschenkdoos met banderol. Het moet toch een kerstgeschenk blijven, niet? 

Auteur

Schrijf een reactie