Zoek naar:

Een fijne werkplek is erg belangrijk. Met een mooie inrichting kun je ervoor zorgen dat je als zzp’er productief, geïnspireerd en gemotiveerd blijft. In dit artikel leggen wij je uit waar je op moet letten bij het inrichten van je kantoor. 

1. Bekijk goed welk kantoormeubilair bij je past

Degelijke kantoormeubelen zijn cruciaal, vooral als het gaat om goede bureaustoelen die rugblessures kunnen voorkomen. Niets is immers zo vervelend als pijn in je rug. 

Het is daarom verstandig om zorgvuldig te overwegen wat het beste is voor je lichaam. Dat kan bijvoorbeeld een zit-stabureau zijn

2. Zorg voor planten op kantoor

Het hebben van planten op kantoor heeft vele voordelen. Niet alleen zorgt het voor een aangename sfeer, maar het verbetert ook de luchtkwaliteit en verhoogt de creativiteit, productiviteit en concentratie van werknemers. 

Bij het kiezen van planten voor op kantoor is het belangrijk om rekening te houden met factoren, zoals de hoeveelheid daglicht en de grootte van de plant. Zo voorkom je dat je een plant koopt die niet geschikt is voor jouw kantooromgeving.

3. Laat je kantoormeubels in elkaar zetten door een montagebedrijf

Ben je op zoek naar hulp bij het inrichten van jouw kantoor en wil je dat dit professioneel gebeurt? Dan kan een montagebedrijf je helpen bij het in elkaar zetten, monteren en plaatsen van jouw kantoormeubilair.

Door het uitbesteden van de meubelmontage bespaar je veel tijd die je weer aan andere zaken kunt besteden. Hierdoor kun je je als bedrijf ook beter profileren naar je klanten toe. 

Daarnaast zorgt het professioneel monteren van de meubels door een montagebedrijf ook voor een langere levensduur, wat uiteindelijk kosten bespaart. Dit komt doordat deze professionals veel werkervaring hebben met een technische baan en dus precies weten hoe ze de meubels op de juiste manier moeten monteren en plaatsen.

4. Breng kleurstelling aan

Het aanbrengen van kleur op je kantoor zorgt niet alleen voor een leuke uitstraling, maar heeft ook een positief effect op de sfeer. Witte muren zijn tegenwoordig niet meer voldoende. Een goede werksfeer is namelijk van essentieel belang voor eventueel personeel, zeker nu de arbeidsmarkt erg krap is en je je medewerkers niet wil verliezen. 

Kies daarom voor rustige kleuren die passen bij de uitstraling van je bedrijf, zoals je huisstijlkleuren. Felle kleuren op je kantoor kunnen juist afleiden en je concentratie negatief beïnvloeden, wat natuurlijk niet wenselijk is.

5. Zorg voor voldoende daglicht

Voldoende daglicht is van groot belang voor ons welzijn, omdat het verschillende processen in ons lichaam stimuleert. Hierdoor voelen we ons fitter en energieker. 

Om voldoende daglicht in je kantoor te krijgen, is het belangrijk om voldoende ramen te hebben. Zet daarom je kantoormeubels dicht bij de ramen, zodat je profiteert van het daglicht en je jezelf beter kunt concentreren.

Auteur

Schrijf een reactie