Zoek naar:

Funnel management, of trechterbeheer, is een proces waarbij een bedrijf potentiële klanten door de verschillende fasen van de sales funnel leidt, met als doel ze uiteindelijk om te zetten in betalende klanten.

De sales funnel bestaat uit verschillende fasen, waaronder bewustzijn, interesse, overweging, beslissing en aankoop. Bij alle fasen heeft de potentiële klant verschillende informatie en benaderingen nodig om hen naar de volgende fase te leiden.

Het proces van funnel management begint met het aantrekken van potentiële klanten naar de bovenkant van de funnel. Dat kan door middel van verschillende marketingactiviteiten, zoals contentmarketing, social media marketing en zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Vervolgens wordt er door middel van lead-generatie, lead nurturing en lead scoring geprobeerd om de potentiële klanten verder door de funnel te leiden en hen te voorzien van relevante informatie en aanbiedingen. Die moeten hen overtuigen om een aankoop te doen.

Gebruik van KPI’s

Om de effectiviteit van het funnel managementproces te meten en te verbeteren, worden er vaak KPI’s gebruikt, zoals de conversieratio tussen de verschillende fasen van de funnel en de totale omzet die gegenereerd wordt door het proces.

Het is belangrijk om de behoeften van potentiële klanten in elke fase van de funnel te begrijpen en deze te voorzien van relevante informatie en aanbiedingen om hen te overtuigen om een aankoop te doen. Op deze manier kan het bedrijf de conversieratio en de omzet verhogen en een duurzame relatie opbouwen met zijn klanten.

Funnel Management bij Sales Architect

Sales Architect is een bedrijf dat je kan helpen bij de (her)opbouw van deze sales funnel. Ze leiden potentiële klanten door de verschillende fasen van de funnel. Het uiteindelijke doel: deals sluiten en klanten voor het leven winnen. 

Een belangrijk aspect van funnel management bij Sales Architect is het begrijpen van de behoeften en pijnpunten van potentiële klanten en het creëren van op maat gemaakte oplossingen die aan hun behoeften voldoen. Dit vereist een diepgaande kennis van de producten of diensten die worden aangeboden, evenals de markt en concurrentie. 

Bekijk meer op de website van Sales Architect.

Auteur

Schrijf een reactie