Zoek naar:

Je hebt er vast weleens van gehoord, de cryptovaluta. Er zijn verschillende soorten cryptovaluta, maar de bekendste is toch wel Bitcoin. De meeste mensen kennen deze digitale munt wel. Van plan om te gaan investeren in deze munt? Belangrijk hierbij is dat je je eerst goed inleest, voordat je gaat investeren. Je loopt namelijk het risico om geld te verliezen en dat wil je natuurlijk niet. Wanneer je goed op de hoogte bent van alles wat er speelt en hoe het in zijn werk gaat, kun je beginnen met investeren. Deze blog helpt je verder met de vraag, hoe bewaar je Bitcoin? 

Verschillende wallets

Je hebt Bitcoin gekocht, maar waar bewaar je deze? Het zijn geen fysieke munten, dus je kunt ze niet ergens veilig opbergen. Wel zijn er natuurlijk alternatieven. Je kunt helaas nog geen zakelijke bankrekening openen waar je crypto op kunt bewaren. Maar er zijn verschillende ‘wallets’ waar je je cryptovaluta kan bewaren. Zo heb je een desktop-wallet, hardware wallet en een online wallet. De keuze is aan jou welke wallet jij het prettigst vindt. 

Desktop wallet

Bij deze desktop wallet gebruik je je computer om Bitcoin te bewaren. Je installeert een softwareprogramma waar je Bitcoin of een andere cryptovaluta kunt bewaren. Er zijn verschillende softwareprogramma’s die je kunt gebruiken. Sommige zijn alleen geschikt voor MacOS, sommige alleen voor Windows. Let hier goed op bij het kiezen van een geschikte desktop wallet.

Hardware wallet

Een hardware wallet is eigenlijk wat de naam al zegt, een wallet op een fysiek apparaat. Je bewaart hier niet je digitale munten op bijvoorbeeld een softwareprogramma, maar dus op een fysiek apparaat. Je kan het zien als een soort USB-stick waar ze op bewaard worden. Deze USB-stick is natuurlijk beveiligd met een wachtwoord die alleen de eigenaar bezit. Dit wordt ook wel de veiligste manier van Bitcoin bewaren genoemd. Een hardware wallet is namelijk niet gevoelig voor hackers, want die kunnen hier simpelweg niet bij.

Online wallet

De online wallet vergt niet zoveel moeite. Je kan een account aanmaken bij een dienst en krijgt van hen een online wallet. Dit is een perfecte manier van het bewaren van Bitcoin voor beginners. De online wallets worden vaak niet gebruikt om hele grote hoeveelheden te bewaren. Je loopt eventueel de kans om gehackt te worden. Deze kans is natuurlijk klein, maar wel belangrijk om rekening mee te houden.

Investeren? Houd dan in ieder geval de koersen goed in de gaten, zoals de Ethereum koers en de Ripple koers.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie