Zoek naar:

Klanten die niet of te laat betalen, zijn van negatieve invloed op je cashflow. Goed incassobeheer helpt om openstaande facturen bij te houden en betalingsherinneringen te sturen. Dat kan met incassosoftware. Dit vinden wij de beste incassoprogramma’s.

Dit vinden wij de beste incassosoftware voor zzp’ers

  • AFAS
  • Yazoom

Dit kost deze incassosoftware

AFASPrijs op aanvraag
YazoomPrijs op aanvraag
AFAS Software - Unsplash

1. AFAS

Geschikt voor

Ondernemers op zoek naar software om verschillende bedrijfsprocessen mee te automatiseren, waaronder incasso’s.

Belangrijkste voordelen

  • Maak direct incassobestanden aan;
  • Krijg heldere overzichten van openstaande debiteuren;
  • Profiteer van alle andere voordelen van een compleet softwarepakket.

Kosten

Prijs op aanvraag

AFAS Software

Wat is AFAS?

AFAS is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software om verschillende bedrijfsprocessen mee te automatiseren en te optimaliseren. Het pakket geeft je onder meer de optie om incassobestanden aan te make. Het is dus géén specifieke incassosoftware, maar een groter programma om meerdere aspecten van je onderneming mee te beheren.

Wat vonden wij van AFAS?

Het aanmaken van incassobestanden bij AFAS ging – wat ons betreft – erg makkelijk. Dit kon, zodra we de functie hadden gevonden, met één druk op de knop. De bestanden verschenen vervolgens automatisch in onze financiële administratie.

We waren ook te spreken over het zogenoemde ordermanagement van AFAS. Dit is een overzicht van verschillende processen binnen de organisatie. De debiteuren, bijvoorbeeld. De duidelijke interface gaf ons direct een beeld van welke posten nog openstonden.

Een nadeel van AFAS is dat het, zoals gezegd, een totaaloplossing is. AFAS is weliswaar te gebruiken als incassosoftware, maar we denken dat veel zzp’ers het complete pakket simpelweg te omvangrijk vinden.

Wat kost AFAS?

De prijs voor de software van AFAS gaat op aanvraag.

Yazoom - Unsplash

2. Yazoom

Geschikt voor

Eigenaren van een (zelfstandig) incassobureau.

Belangrijkste voordelen

  • Hou makkelijk de vinger aan de pols bij niet-betalende klanten;
  • Werk web-based – waar en wanneer je maar wil;
  • Profiteer van een automatische insolventie.

Kosten

Prijs op aanvraag

Wat is Yazoom

Yazoom specialiseert zich, in tegenstelling tot AFAS, wél specifiek in het beheer van debiteuren. Ze maken slimme en geautomatiseerde software waarmee uiteenlopende onderdelen van een eventueel vorderingstraject verwezenlijkt worden. 

We moeten daarbij wél opmerken dat het incassosysteem van Yazoom is bedoeld voor incassobureaus of debiteurenafdelingen van grote bedrijven. Je kunt dus als zelfstandig eigenaar van een klein incassobureau bij Yazoom aankloppen, maar voor de gemiddelde zzp’er is Yazoom eigenlijk niet of nauwelijks geschikt.

Wat vonden wij van Yazoom?

Wie wél binnen deze doelgroep valt, kan echter volop profiteren van de functies van Yazoom. Het incassoprogramma helpt je dan met dossiervorming, real-time rapportages, derdengeldadministraties en nog véél meer. De software oogt gebruiksvriendelijk, helpt je tijdens het versturen van automatische betalingsherinneringen en biedt betaalopties via het ingebouwde iDEAL.

Het viel ons eveneens op dat Yazoom web-based werkt. Het programma is daarmee via iedere webbrowser te gebruiken – waar en wanneer je maar wil. Handig!

Het grootste pluspunt van Yazoom is echter de automatische insolventie. Dat houdt in dat er een automatische controle op onder meer faillissementen, schuldsaneringen en surseances kan plaatsvinden. Dit scheelt zzp’ers met een incassobureau behoorlijk wat tijd – en dus geld.

Wat kost Yazoom?

De prijs voor de software van Yazoom gaat op aanvraag.

Auteur

Schrijf een reactie