Zoek naar:

E-mailmarketingsoftware, of marketing automation software, helpt je als zzp’ers tijdens het versturen van mails naar je klanten. Voorbeelden zijn direct mailings en nieuwsbrieven. Dat scheelt tijd, want hierdoor hoef je niet iedere klant afzonderlijke mails te sturen. De beste e-mailmarketingsoftware? Wij gaan voor déze e-mailmarketingtools! De beste marketing automation software vergelijken kan hieronder.

Dit vinden we de beste e-mailmarketingsoftware voor zzp’ers

 • ActiveCampaign
 • Constant Contact
 • Drip
 • Mailchimp
 • Sendinblue

Dit kost deze e-mailmarketingsoftware

ActiveCampaign€8,14 tot €234,11 per maand
Constant Contact$9,99 tot $45 per maand
Drip$19 tot $22 per maand
MailchimpGratis tot $299 per maand
SendinblueGratis tot een prijs op aanvraag
ActiveCampaign - Unsplash

1. ActiveCampaign

Geschikt voor

Zzp’ers die hun klanten weliswaar geautomatiseerd willen mailen met e-mailmarketingsoftware, maar daarbij tóch persoonlijk willen blijven.

Belangrijkste voordelen

 • Verstuur precies wat je klanten willen door middel van Dynamic Content;
 • Stuur geautomatiseerde antwoorden terug;
 • Verbeter je sales met Customer Relationship Management.

Kosten

€8,14 tot €234,11 per maand

ActiveCampaign

Wat is ActiveCampaign?

ActiveCampaign helpt ondernemingen in het versturen van mails naar meerdere personen. Het gaat hierbij om gepersonaliseerde mails. Met andere woorden: het lijkt alsof iedere ontvanger afzonderlijk is benaderd.

Het programma helpt ook met het verzamelen van mailadressen via inschrijfformulieren voor je website én werkt met het opstellen van automatische antwoorden.

Wat vonden wij van ActiveCampaign?

Nieuwsbrieven en andere mailings zijn bij ActiveCampaign helemaal naar wens aan te passen. Ze noemen dit ook wel Dynamic Content: een manier om iedere campagne persoonlijk te maken. Vonden we erg fijn. Want waar heb je als lezer méér vertrouwen in: een mail die overduidelijk afkomstig is van een bedrijf óf een bericht dat persoonlijk naar jou is gericht? ActiveCampaign hielp ons zodoende om betere en persoonlijkere mails op te stellen.

We waren ook blij met de automatische antwoorden. Deze konden we namelijk zo instellen dat we méér tijd wonnen voor het opstellen van onze uiteindelijke reacties. Die werden daardoor beter.

Wat eveneens fijn is: ActiveCampaign is marketing automation software dat functioneert als een soort CRM-systeem. Een versimpelde versie, weliswaar. We konden bijvoorbeeld de data van al onze lezers in één lijst organiseren. Dit geeft ons in de toekomst de mogelijkheid om bijvoorbeeld slechts een deel van deze lezers een mailing te sturen: het deel dat specifiek in deze mailing geïnteresseerd is.


We zijn helaas iets minder te spreken over de inschrijfformulieren. ActiveCampaign biedt de mogelijkheid om dit soort formulieren op bijvoorbeeld je website te delen, maar dat werkte in de praktijk via een soort plug-in en dus erg omslachtig. Kan eenvoudiger!

Prijzen ActiveCampaign

Wat kost ActiveCampaign?

ActiveCampaign heeft vier verschillende pakketten die allemaal werken met vanaf-prijzen:

 • Lite – vanaf €8,14 per maand
 • Plus – vanaf €44,29 per maand
 • Professional – vanaf €134,68 per maand
 • Enterprise – vanaf €234,11 per maand

Duurdere pakketten bieden daarbij vanzelfsprekend meer features. Het is bij het pakket Professional bijvoorbeeld mogelijk om automatisering te splitsen, terwijl je met het pakket Enterprise data van sociale media bij je mailings betrekt.

Constant Contact - Unsplash

2. Constant Contact

Geschikt voor

Ondernemers die mailings willen versturen én hulp nodig hebben tijdens het maken van sociale advertenties en online verkoop.

Belangrijkste voordelen

 • Stel e-mails op aan de hand van honderden templates;
 • Hou je campagnes nauwkeurig bij;
 • Profiteer van alle andere voordelen van Constant Contact, zoals het vormgeven van je sociale mediamarketing.

Kosten

$9,99 tot $45 per maand

Constant Contact

Wat is Constant Contact?

Constant Contact is weliswaar een e-mailmarketingtool, maar het programma is méér dan dat. Ze helpen klanten met het opstellen van e-mails, maar ook met het maken van sociale advertenties en online verkoop.

Wat vonden wij van Constant Contact?

Wat Constant Contact onderscheidt van andere e-mailmarketingprogramma’s die we hebben geprobeerd? Het aantal templates. Sluit hier een abonnement af en je kunt gebruikmaken van honderden unieke ontwerpen. Dat scheelt tijd, omdat je binnen mum van tijd een mooie mailing hebt samengesteld.

We waren ook blij met de verschillende rapportage-opties. Constant Contact liet ons op een duidelijke manier zien hoe effectief onze campagnes wel en niet waren. We konden ons aanbod daar op afstemmen en dus verbeteren.

Constant Contact hielp ons bovendien meer dan andere, vergelijkbare programma’s tijdens andere aspecten van de dagelijkse bedrijfsvoering. Sociale media, bijvoorbeeld. Het programma is hiervoor te integreren met meer dan zevenhonderd (!) verschillende apps.

Klein nadeel: we vonden de interface een béétje oubollig ten opzichte van bijvoorbeeld concurrent Mailchimp.

Prijzen Constant Contact

Wat kost Constant Contact?

Constant Contact heeft twee pakketten: 

 • Core 
 • Plus

Core

De prijs van Core begint op $9,99 per maand en is daarna afhankelijk van het aantal mailcontacten. 

Je krijgt hiervoor onder meer ruim driehonderd templates, real-time reporting en telefonische ondersteuning.

Plus

De prijs van Plus begint op $45 per maand en is daarna afhankelijk van het aantal mailcontacten. 

Je krijgt hiervoor onder meer alle features van Core, de optie om geautomatiseerde mails te versturen en de mogelijkheid om Google Ads te implementeren.

Drip - Unsplash

3. Drip

Geschikt voor

Ondernemers die op zoek zijn naar een complete marketingtool voor e-commerce.

Belangrijkste voordelen

 • Beheer verschillende kanalen vanaf één centrale plek;
 • Gebruik data van consumenten om je mailings te verbeteren;
 • Maak op eenvoudige wijze formulieren en pop-ups.

Kosten

$19 tot $22 per maand

Drip

Wat is Drip?

Drip is méér dan alleen marketing automaten software. Het platform helpt je weliswaar met (geautomatiseerde) e-mails, maar ook met marketing via sms’jes, sociale media en pop-ups op je website. Drip is daarmee erg handig voor onder meer zzp’ers die actief zijn in de e-commerce.

Wat vonden wij van Drip?

Onze mening over Drip is een béétje tweeledig. Het is enerzijds een geweldige tool die ook handig kan zijn voor zzp’ers. Marketing via e-mail, sms’jes, sociale media, websites: alles wordt geregeld vanuit één platform. Je creëert hiermee overzicht en bespaart tijd, omdat je niet overal afzonderlijk meer hoeft in te loggen.

Drip bleek daarbij ook in staat om data van apps als Shopify en WooCommerce te integreren. Dat leidde tot méér kennis over wat onze lezers nu precies van ons verwachten. 

Het was daarnaast erg makkelijk om formulieren en pop-ups aan onze websites en mailings toe te voegen.

Dat gezegd te hebben vonden we Drip eigenlijk té omvangrijk, omdat we in eerste instantie op zoek waren naar slechts een e-mailprogramma. Het pakket is dus weliswaar goed, maar past alleen bij je wanneer op zoek bent meer dan mailsoftware én actief bent in de e-commerce.

Wat kost Drip?

Drip heeft twee pakketten:

 • Email
 • Email + SMS
Prijzen Drip Email

Email

De prijs van Email start op $19 per maand en is verder afhankelijk van het aantal mailcontacten. Je mag hiervoor een ongelimiteerd aantal mails versturen en krijgt support via – uiteraard – de mail.

Prijzen Drip Email + SMS

Email + SMS

De prijs voor Email + SMS start op $22 per maand en is verder afhankelijk van het aantal mailcontacten. Je mag hiervoor gebruikmaken van alle features van Email én tweehonderd sms’jes per maand versturen.

Mailchimp - Unsplash

4. Mailchimp

Geschikt voor

Ondernemers die mailings willen versturen naar minder dan tweeduizend contacten.

Belangrijkste voordelen

 • Verstuur kosteloos mailings en nieuwsbrieven naar een maximum van tweeduizend klanten;
 • Manage je contacten aan de hand van overzichtelijke lijsten;
 • Integreer Mailchimp met méér dan 250 apps.

Kosten

Gratis tot $299 per maand

Mailchimp

Wat is Mailchimp?

Mailchimp is een van ’s werelds bekendste voorbeelden van e-mailmarketingprogramma’s. Het is met Mailchimp mogelijk om mailmarketingcampagnes naar klanten te sturen en mailinglijsten te beheren. Het programma werkt eenvoudig en stelt je met een drag-and-drop-systeem in staat om relatief snel mooie mails te maken. 

Mailchimp is hiermee mogelijk de beste e-mailsoftware en de beste e-mailmarketingtool.

Wat vonden wij van Mailchimp?

Een van de grootste voordelen van Mailchimp? Het feit dat het gratis e-mailmarketingsoftware is – mits je minder dan tweeduizend contactpersonen hebt. Je mag dan ook best wel wat functionaliteiten gebruiken. We konden onder meer testmails versturen, de lay-out compleet naar wens aanpassen én de doelgroepen segmenteren. Erg handig.

Een ander voordeel van Mailchimp: het programma is te integreren met andere apps. Dit maakte het bijvoorbeeld mogelijk om een inschrijfformulier voor op de website te maken. Dat ging overigens wel een beetje stroef en de knop zag er afloop niet precies uit zoals we hadden gehoopt, maar goed. Dat zien we maar even door de vingers.

Prijzen Mailchimp Marketing Services

Wat kost Mailchimp?

Mailchimp biedt verschillende pakketten, maar voor het versturen van mails heb je het pakket Marketing Platform nodig.

Marketing Platform biedt op haar beurt weer vier varianten:

 • Free
 • Essentials
 • Standard
 • Premium

Free

De gratis variant geeft je de mogelijkheid om maandelijks tot tienduizend mails naar maximaal tweeduizend gebruikers te versturen. 

Je krijgt daarbij onder meer de mogelijkheid om landingspagina’s te bouwen en de optie om gebruik te maken van Mailchimps CRM.

Essentials

De prijs voor Essentials start op $11 per maand en is verder afhankelijk van het aantal mailcontacten. 

Je krijgt daarvoor onder meer alle voordelen van Free en de mogelijkheid tot het uitvoeren van A/B-testen.

Standard

De prijs voor Standard start op $17 per maand en is verder afhankelijk van het aantal mailcontacten. 

Je krijgt daarvoor onder meer alle voordelen van Essentials en de mogelijkheid om Dynamic Content te maken.

Premium

De prijs voor Premium start op $299 per maand en is verder afhankelijk van het aantal mailcontacten. 

Je krijgt daarvoor onder meer alle voordelen van Standard en verschillende testmogelijkheden.

Sendinblue - Unsplash

5. Sendinblue

Geschikt voor

Zzp’ers die mails willen versturen naar tweeduizend contactpersonen én op zoek zijn naar marketing- en salessoftware.

Belangrijkste voordelen

 • Organiseer al je klantcontacten op één overzichtelijke plek;
 • Benader potentiële klanten met gepersonaliseerde Facebook-ads;
 • Werk met gedeelde inboxen.

Kosten

Gratis tot een prijs op aanvraag

Sendinblue

Wat is Sendinblue?

Sendinblue is méér dan alleen een platform om mails mee te versturen. Het is namelijk een volledig marketing- en salesprogramma waarmee je weliswaar mailtjes kunt verzenden, maar ook andere aspecten van de marketing beheert. Voorbeelden van dat laatste zijn chats en marketing per sms.

Wat vonden wij van Sendinblue?

Sendinblue lijkt qua werking en functionaliteiten het meest op het bekendere Mailchimp. Hij is bijvoorbeeld ook hier mogelijk om een gratis versie te gebruiken waarbij je naar tot tweeduizend contactpersonen mailtjes kunt versturen. Ze zijn hierin misschien zelfs beter dan Mailchimp. We vonden het opslaan van klanten hier namelijk sneller gaan dankzij de gedeelde inboxen.

We vinden daarentegen wel dat de grote concurrent Mailchimp flitsender oogt. De interface van Sendinblue oogt, net als die van Constant Contact, een tikkeltje ouderwets. Kan wel een update gebruiken!

Prijzen Sendinblue

Wat kost Sendinblue?

Sendinblue werkt met vier verschillende pakketten die allemaal werken met vanaf-prijzen:

 • Free
 • Lite – vanaf €19 per maand
 • Premium – vanaf €49 per maand
 • Enterprise – prijs op aanvraag

Duurdere pakketten hebben vanzelfsprekend meer features. Het wordt vanaf het pakket Premium bijvoorbeeld mogelijk om Facebook-advertenties te maken, terwijl het pakket Enterprise je de optie biedt om meer dan twintig landingspagina’s te creëren.

Auteur

Schrijf een reactie