Zoek naar:

Komt het in jouw winkel weleens voor dat bepaalde producten uitverkocht zijn omdat ze simpelweg niet op tijd besteld zijn? Heb je al maanden de drang om je werknemers efficiënter in te zetten? Dan kan een kassasysteem van de website van R&H heel goed van pas komen in jouw winkel.

Kassasystemen kunnen namelijk voor een verbetering zorgen op het gebied van jouw winkelautomatisering. Je kunt, door gebruik te maken van een kassasysteem, op verschillende vlakken op de werkvloer verbeteren. 

Hieronder worden een aantal voorbeelden gegeven waar je van kan profiteren wanneer je een goed kassasysteem aanschaft. Daarnaast worden er tips gegeven over hoe jij het perfecte kassasysteem voor jouw winkel aanschaft.

Waar profiteer jij van bij de aanschaf van een kassasysteem?

Je profiteert, als zzp’er met een winkel, van verschillende voordelen wanneer je een kassasysteem aanschaft. Zo zorgt een kassasysteem ervoor dat je tijd bespaart. Je werknemers kunnen namelijk veel makkelijker werknemers helpen. Jij bespaart tijd doordat je werknemers per uur meer mensen helpen. 

Daarnaast heb je altijd automatisch een goed overzicht van jouw voorraad. Hierdoor kun je precies zien welke spullen wel en niet op voorraad zijn en welke je dus moet bijbestellen. 

Je kunt bovendien gegevens van klanten in je software opslaan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld op verjaardagen persoonlijke kortingen sturen naar jouw klanten. Dit zorgt voor een boost voor jouw klantervaringen. Klanten kunnen hierdoor terugkeren naar je winkel. Je boost namelijk tegelijkertijd de merkloyaliteit tussen jouw zaak en de klant.

Jouw wensen bepalen en een shortlist maken

Hoe bepaal je welk kassasysteem goed is voor jouw winkel? Het is belangrijk om eerst je eigen wensen goed in kaart te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld nadenken over de volgende vraag: ‘Wat wil je dat jouw kassasysteem allemaal kan doen?’ 

De wensen die je opschrijft, zorgen later voor een goede houvast tijdens de verdere stappen in het keuzeproces. Het bepalen van je wensen is echter niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig bestaan er verschillende checklists die jou een beetje op weg kunnen helpen in de zoektocht naar het perfecte kassasysteem. Aan de hand van al jouw wensen kun je een shortlist maken. Hierdoor wordt het gemakkelijker om een top drie te maken.

Vergelijken, proberen en evalueren

Nu je een shortlist hebt gemaakt, is het de hoogste tijd om de verschillende kassasystemen met elkaar te vergelijken. Vergelijk de systemen op verschillende punten, zoals prijzen, reviews en de functionaliteiten. 

Wanneer je – op een gegeven moment – een keuze hebt gemaakt, is het tijd om een proefperiode te beginnen. Het is belangrijk dat je deze proefperiode ook daadwerkelijk goed benut. In deze periode kun je er namelijk achter komen wat juist wel en wat juist niet goed voor jou en jouw winkel werkt. 

Zorg er trouwens voor dat je niet al je workload in één specifiek systeem gooit. Het is belangrijk om bijvoorbeeld juist drie verschillende kassasystemen te testen. 

Vraag ook naar de reviews van jouw medewerkers. Zij moeten er tenslotte vooral mee werken.

Auteur

Schrijf een reactie