Zoek naar:

Zzp’ers en mkb’ers met een eigen kantoor – opgelet! We zien dat jullie kantoren nogal wisselen in de mate van – laten we zeggen – opgeruimdheid. Sommige ondernemers houden hun bureau het liefst zo clean mogelijk. Anderen lijken zich niet echt te storen aan een stapel A4’tjes meer of minder. Maar waar de kantoren zelf qua netheid behoorlijk variëren, zien we dat de bijbehorende keukentjes relatief vaak een eensgezinde smeerboel zijn. Dat is zonde, want juist deze bedrijfskantines zijn op eenvoudige wijze schoon, overzichtelijk en aantrekkelijk te houden. We hebben, in samenwerking met Ghala.nl, een aantal raadzame tips voor je opgesteld.

1.

Hou rekening met rust

Heb je medewerkers in dienst? Dan is de kans groot dat zij de bedrijfskantine zien als de enige plek binnen de organisatie waar ze zich eventjes niet met werk bezig hoeven te houden.

Dat is dan ook de reden dat je jouw keuken eigenlijk zo rustig mogelijk moet inrichten. Ter illustratie: de pretparken van het Amerikaanse Disneyland zijn afgeladen met Disney-decoraties, maar in de gedeelde personeelsruimtes is er geen Mickey te vinden. Dat heeft te maken met het feit dat Walt Disney zelf tientallen jaren geleden al vond dat men zich hier niet met werk bezig hoefde te houden. Hier komt men voor pauze – en dus moet de ruimte als zodoende zijn ingericht.

2.

Zorg voor een representatieve omgeving

Een kantine inrichten gaat dus hand-in-hand met het creëren van een open omgeving die bovenal rust uitstraalt. 

Dat betekent echter niet dat de ruimte niet representatief moet zijn. De kans is groot dat ook je klanten in deze ruimte belanden. En hoewel we dus afraden om deze vol te hangen met bedrijfsmemorabilia, adviseren we vanzelfsprekend wél een nette en dus representatieve uitstraling. Zorg daarom onder meer voor een overzichtelijke kantine inrichting.

3.

Besteed aandacht aan je meubels

Meubels voor bedrijfskantines bestaan in de meest uiteenlopende soorten en maten. Het is lastig om daarin een keuze te maken, maar grofweg onderscheiden we twee elementen waar je bij een eventuele aanschaf op moet letten.

De eerste? Check de robuustheid van je aan te schaffen tafel of kast. Meubels moeten tegen een stootje kunnen – helemaal in een veelgebruikte kantine.

Het tweede punt van aandacht heeft te maken met de verplichte schoonmaak: kies voor meubels die makkelijk zijn af te nemen. We gaan er voor het gemak even vanuit dat je géén zin hebt in de verplichte schoonmaakbeurten: de duur daarvan beperk je tot een absoluut minimum wanneer simpel schoon te maken meubels hebt.

4.

Zorg voor een groene omgeving

De aanwezigheid van planten is een simpele manier om je kantine te voorzien van een compleet andere uitstraling. Geen zin of tijd om ze veel water te geven? Kies dan voor planten die slechts één keer per week water nodig hebben óf ga voor kunstplanten. Deze zijn doorgaans niet al te prijzig en in sommige gevallen zelfs niet van echt te onderscheiden.

5.

Let op het licht

Licht is een tamelijk onderbelicht – no pun intended – deel van je bedrijfskantine. Wit TL-licht is bijvoorbeeld een van de goedkoopste soorten, maar het is nog maar de vraag of dat de uitstraling is die je aan jouw kantine wil meegeven. Verdiep je daarin in verschillende soorten lampen en kies bijvoorbeeld voor een variant met een iets warmere uitstraling.

6.

Overweeg de aanschaf van schoolkluisjes

Schoolkluisjes? Ja – schoolkluisjes. Weet je nog dat we het hierboven hadden over het belang van robuuste meubels? Nou – veel robuuster dan deze kluizen wordt het niet. Plus: wanneer medewerkers hier hun spullen in opbergen, staat dat beter dan vijf volgehangen kapstokken. En dan creëer je ook nog eens een gedegen mate van veiligheid. Tenslotte berg je jouw persoonlijke spullen liever op in een kluis dan in een willekeurige jaszak. Een aanrader!

Auteur

Schrijf een reactie