Zoek naar:

Als zelfstandige heb je vaak ontzettend veel ballen in de lucht te houden en meer dan genoeg zaken om je druk over te maken. Zelf je online marketing doen kán natuurlijk, maar is niet aan te raden. Zeker niet als je geen opleiding of ervaring op dit gebied hebt. Lees hier waarom je het beste jouw online marketing kunt uitbesteden aan een online marketing bureau, zoals expert DoubleSmart

Online marketing zonder online marketing bureau niet te doen

Vroeger was online marketing vrij eenvoudig. Er waren slechts enkele kanalen om op te adverteren, en het algoritme van Google was ontzettend basaal. Flashforward naar 2021 en je komt zonder het inschakelen van een online marketing bureau niet meer boven het maaiveld uit.

Google is ontzettend slim geworden, en kijkt naar heel veel factoren om jouw posities in de zoekresultaten te bepalen. Denk hierbij aan je teksten: hoe vaak gebruik je de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, maar ook synoniemen? Ook je techniek dient helemaal op orde te zijn: is je site makkelijk navigeerbaar en snel genoeg?

Daarnaast dienen andere kwalitatieve websites naar jouw site te linken om je hogere posities te geven in Google. Zelf die externe websites benaderen is bijna niet te doen, tenzij je zeeën van tijd en geduld hebt. Je zult namelijk merken dat het lastig is om ten eerste zulke geschikte websites te vinden.

Bovendien zal je meestal ‘nee’ te horen krijgen als je vraagt of jij jouw content op hun platform mag plaatsen. Ook het opstellen en plaatsen van advertenties is echt een vak apart. Want ook hier zijn zaken als woordgebruik van groot belang, wil je een succesvolle campagne draaien. 

Het nut van online marketing

Gezien de meeste bezoekers op jouw website terecht zullen komen via de zoekmachines, is SEO en online marketing via de zoekmachines een punt van aandacht. Een internetbureau weet precies hoe je hoger in de zoekresultaten komt dan je concurrenten.

Ze houden eveneens de updates van Google bij, zodat jij dat niet hoeft te doen. Ook weten ze alles over het bereiken van jouw doelgroep middels advertenties op de socials, om zo efficiënt en goedkoop mogelijk resultaten te boeken. 

Expert DoubleSmart

Expert DoubleSmart is zo’n internetbureau dat online marketing voor jou kan verzorgen. Zij beschikken niet alleen over de juiste kennis en kunde op het gebied van SEO en online marketing, ze hebben eveneens een uitgebreid linkbuildingnetwerk waar jij gebruik van kunt maken.

Het inschakelen van zo’n bureau scheelt je dus veel tijd en werk, en daarmee geld. Wil je als zzp’er dus serieus aan de slag met jouw online succes, en zorgen voor de nodige zichtbaarheid en groei, dan is het inschakelen van online experts een absolute must.

Kom zeker eens vrijblijvend in contact met DoubleSmart, om te bespreken wat zij voor je kunnen betekenen – hoe bescheiden jouw budget als zelfstandige ook is.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie