Zoek naar:

Nu steeds meer mensen thuiswerken, is het hebben van een mooi en praktisch thuiskantoor écht een must. Of je er nu voor een aantal dagen per week óf iedere dag zit: het hebben van een fijne werkruimte bevordert je productiviteit en creativiteit. Lees de onderstaande tips om een mooi thuiskantoor te creëren.

1. Kies de juiste ruimte

Welke ruimte je uitkiest voor een thuiskantoor is uiteraard afhankelijk van welke plek in huis beschikbaar is. Heb je veel keuze? Kies dan voor een ruimte met veel daglicht. Dit zorgt namelijk voor een goede concentratie. 

Plaats je bureau bovendien het liefst niet voor een raam, maar zet deze links of rechts van je werkplek. Je voorkomt zo dat je tegen het licht inkijkt óf dat het zonlicht op je beeldscherm schijnt. 

Mocht dit niet lukken, kies dan voor een goede zonwering met bijvoorbeeld rolluiken van Zonwering-Fabriek.nl. Dit houdt niet alleen zonlicht tegen, maar zorgt ook dat warmte in de zomer buiten blijft – voor een aangename temperatuur binnenshuis. 

2. Zorg voor genoeg opbergruimte

Een kantoor vol losse spullen helpt niet mee in je werkprestaties, vooral als je er ook nog veel persoonlijke spullen hebt liggen. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte, zodat je alles netjes kunt opruimen en alles uit het zicht is. 

Kies bijvoorbeeld voor een mooie kast. Dit is niet alleen praktisch, maar draagt ook zeker bij aan de gezelligheid van je werkruimte. 

Zet eveneens een leuk bakje op je bureau voor kleine spulletjes die gauw gaan rondslingeren. 

3. Maak van je thuiskantoor een fijne plek 

Het is ook leuk wanneer je werkruimte er gezellig uitziet door middel van unieke items aan de muur, persoonlijke accessoires en mooie kleuren. Je zorgt er hiermee voor dat jouw werkruimte een kamer wordt waar je graag zit én waar je jezelf comfortabel voelt.

4. Een goed bureau is van belang

Omdat je toch al gauw behoorlijk wat uren doorbrengt in je thuiskantoor, is het belangrijk om te kiezen voor een goed bureau waaraan je lekker kunt werken. Er zijn online allerlei tips te vinden waar je op moet letten, waaronder de afmeting van je bureaublad. 

Een goed formaat is minimaal 120 bij 80 centimeter, maar ook de hoogte is belangrijk. Je bureau mag namelijk niet te hoog, maar ook zeker niet te laag zijn. 

Dit test je door aan je bureau te gaan zitten en te kijken of je ellebogen en armen een rechte hoek vormen. Is dat het geval? Dan is de hoogte goed. 

Ook een fijne bureaustoel is belangrijk. Gelukkig is een bureaustoel vaak gemakkelijk aan te passen.

5. Maak gebruik van planten

Planten zijn niet alleen gezellig; ze dragen ook bij aan een betere gemoedstoestand, luchtvochtigheid en functioneren. Reserveer dus zeker een aantal plekjes in je werkruimte voor verschillende planten. 

Zoals je hebt kunnen lezen, is het hebben van een fijne werkruimte wel degelijk belangrijk voor je algehele gemoedstoestand. Dit zorgt automatisch voor betere werkprestaties!

Auteur

Schrijf een reactie