Zoek naar:

Tip 1: Vergelijk je energiecontract

Door als zelfstandig ondernemer gebruik te maken van energie vergelijken kun je veel geld besparen. Het vergelijken en overstappen naar een betere en goedkopere energie maatschappij kun je dan ook het beste doen via een vergelijkingswebsite. Op een vergelijkingswebsite kun je na het invullen van jouw gegevens meteen zien welke maatschappijen voor jou beschikbaar zijn. Ook is er vaak een brede keus uit veel verschillende tarieven. Wanneer je als zzp’er dan ook geld wilt besparen kun je profiteren van verschillende welkomst tarieven en welkomst kortingen. Elk jaar overstappen is dan ook aan te raden om je gas en elektra te vergelijken. Door elk jaar weer te vergelijken kun je zien welke maatschappijen op dat moment het goedkoopst zijn voor jou.

Tip 2: Bespaar geld op je privé auto

Als zzp’er kun je veel geld besparen wanneer je een eigen privé auto hebt waarmee je ook zakelijk rijd. Je mag 23 cent per zakelijk gereden kilometer als kosten opvoeren. Aan het eind van jouw rit betaal je dus minder inkomstenbelasting. Ook mag je een deel van de btw op onderhoud en brandstof aftrekken. Doordat je de btw mag aftrekken kun je veel geld besparen. Maar ook op het moment dat je van de zaak een auto krijgt, en deze privé rijd zijn er verschillende regels waardoor je hier optimaal van kunt profiteren.

Tip 3: Het controleren van de AOV verzekering

De AOV verzekering is erg duur en behoort dan ook zeker niet tot een van de goedkoopste verzekeringen die er is. Doordat de poliskosten de afgelopen twee jaar behoorlijk omlaag zijn gegaan kun je veel geld besparen. Om optimaal gebruik te kunnen maken van deze lagere poliskosten is het belangrijk om de verzekering opnieuw af te sluiten. Om een nieuwe AOV verzekering af te sluiten is het belangrijk eerst te checken wanneer de huidige verzekering afloopt. Zoek dan ook een nieuwe offerte, met de juiste datum. Ook wanneer de verzekering nog voor een lange tijd loopt is het mogelijk geld te besparen op de AOV. Neem contact op met een deskundige en hij of zij zal kijken of het goedkoper kan.

Tip 4: Kies ervoor om zelf de boekhouding te doen

Het kost misschien even werk, maar zelf de boekhouding doen scheelt erg veel geld. Wel kost het wat tijd, maar dit is het zeker waard. Met behulp van een online boekhoudprogramma is het een heel stuk makkelijker om de boekhouding bij te houden. Ook is er de mogelijkheid een boekhouder of accountant toe te voegen aan het programma. Op het moment dat jij dan online de boekhouding invult kan deze persoon de boekhouding meerdere malen per jaar controleren. Ook kan een externe boekhouder of accountant de inkomstenbelasting aangifte, en andere belastingaangifte, doen. Op deze manier ben je dus een heel stuk goedkoper uit. En doordat de boekhouding van jouw altijd gecontroleerd wordt hoef je je nergens zorgen over te maken.

Tip 5: Het volgen van trainingen

Door trainingen te volgen kun jij meer te weten komen over de financiën van een onderneming. Maar ook als zzp’er kun jij leren hoe je beter aan de slag kunt gaan, en ook op het gebied van het maken van begrotingen kun je veel informatie krijgen. Een training volgen kun je dan ook het beste doen bij een betrouwbare organisatie die gespecialiseerd is in het geven van financiën trainingen aan zzp’ers. Tijdens zo’n training word er goed gekeken naar wat jouw situatie is. Doordat elke zzp’er natuurlijk een ander bedrijf heeft moet hij of zij ook op een andere manier informatie en tips krijgen over zijn of haar eigen situatie. Veel andere zzp’ers zijn je al voorgegaan door een training te volgen. Wij kunnen je dit dan ook zeker aanraden. En doordat er zoveel verschillende vakgebieden zijn om trainingen over te krijgen, is er altijd wel een geschikte training te vinden, die perfect bij jou en je onderneming past.

Helemaal uitgelezen? Dan volgt hier een bonustip: heb je geen zin om geld om geld uit te geven aan het openen van een zakelijke bankrekening? Bekijk dan hier de banken waar je gratis een zakelijke rekening kan openen.

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie