Zoek naar:

Zakelijke rekeningen vergelijken voor zzp'ers

18 rekeningen gevonden

Zakelijke rekening vergelijken

Beste zzp bank
knab

Kosten: €7 per maand
Eerste jaar €3,50 p/m voor starters

64% van zzp'ers
kiest Knab
4.8/5
Score: 9,3 Uitstekend
Veel gekozen
3.7/5
Score: 7,1 Goed

Regel alles makkelijk zelf online 
Veilig & vertrouwde grootbank
In 10 min. geopend

Andere banken uit onze test

Kosten: €3,00 per maand

4.1/5
Score: 8,7 Erg goed

Lage prijs (€3 per maand)
Gratis facturen maken
Gratis virtuele kaart

Kosten: €0 per maand

4/5
Score: 7,2 Goed

Lage & transparante wisselkoers 
Betalen in 50+ valuta
€50 setup fee

Kosten: €4,90 per maand

3.6/5
Score: 7,3 Goed

Gratis Mastercard + Maestro
Tot 10 spaarpotjes maken
Betalen met ideal niet mogelijk

Kosten: €13,75 per maand

3.5/5
Score: 7,0 Goed

Nu 3 maanden gratis
Incl. gratis boekhoudkoppeling!
Incl 2 betaalpassen

Bunq

bunq EasyMoney Business

Kosten: €12,99 per maand

3.8/5
Score: 7,7 Goed

€0,13 per transactie
tot 25 extra rekeningen gratis
tijdsbesparende features

Kosten: €0 per maand

3.8/5
Score: 7,9 Goed

100% gratis
Geen betaalpas
Betalen met ideal niet mogelijk

Kosten: €16,90 per maand

2.7/5
Score: 5,7 Matig

0,5% cashback op betalingen
Voordelig bij veel/grote uitgaven
Incl. gratis reisverzekering

holvi

Holvi Lite

Kosten: €9 per maand

2.7/5
Score: 5,7 Matig

Bonnetjes scannen
Ingebouwde BTW tool
Simpele rekening

holvi

Holvi Pro

Kosten: €15 per maand

2.5/5
Score: 5,0 Matig

Inclusief boekhoud tools
Onbeperkt factureren
Premium creditcard

Bunq

bunq EasyGreen Business

Kosten: €22,99 per maand

3.2/5
Score: 6,4 Prima

bunq plant een boom voor iedere €100 die jij uitgeeft

ASN bank

ASN betalen zelfstandigen

Kosten: €8,00 per maand

3.7/5
Score: 7,5 Goed
SNS

SNS ZZP rekening

Kosten: €9,00 per maand

3.7/5
Score: 7,7 Goed
Rabobank

Rabo ZZP Rekening

Kosten: €0,00 per maand

4/5
Score: 8,0 Erg goed
Rabobank

Rabobank Zakelijk

Kosten: €9,95 per maand

3.7/5
Score: 7,4 Goed
ING bank

ING Zakelijk

Kosten: €9,90 per maand

2.9/5
Score: 6,9 Prima

Revolut

Kosten (2e jaar): €0 per jaar

3.8/5
Score: 7,7 Goed
Triodos

Triodos Zaken rekening

Kosten: €14,17 per maand

2.6/5
Score: 5,3 Matig
Meest gekozen door zzp'ers
Beste zzp bank

Kosten: €7 per maand
1e jaar €3,50 p/m voor starters

64% van zzp'ers
kiest Knab
4.7/5
Score: 9,3 Uitstekend

Zakelijke rekening kosten

Wat kost een zakelijke rekening? Hierboven heb je net de vaste zakelijke rekening kosten bekeken, die je maandelijks of jaarlijks betaalt om gebruik te kunnen maken van een rekening (+ bankpas en internetbankieren).

Maar wil je een zakelijke rekening vergelijken, dan ben je er nog niet met de vaste kosten. Bij veel zakelijke rekeningen moet je ook rekening houden met variabele kosten. Dat zijn kosten die afhangen van het aantal transacties dat je doet. Een transactie is bijvoorbeeld een bijschrijving, afschrijving, automatische incasso of acceptgiro betaling. Verschillende banken brengen een klein bedrag in rekening voor iedere transactie.

zakelijke rekening vergelijken

Gratis zakelijke rekening, slim of niet?

De bankensector staat niet stil. De afgelopen jaren hebben we er verschillende nieuwe online banken bijgekregen. N26, Revolut, bunq en Wise om er een aantal te noemen.

N26 kosten
Mijn N26 rekening

De reden waarom ze zo populair zijn, is omdat ze een gratis zakelijke rekening aanbieden. Maar is gratis wel écht zo gratis?

Gratis banken proberen jou constant te pushen om te upgraden naar een betaald pakket. En die kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen, de premium rekening van N26 kost bijvoorbeeld €16,90, Bij Revolut loopt dat zelfs op tot €25,00 per maand. Is een gratis rekening dus echt gratis? Ja. Maar is het prettig? Niet echt.

Kosten zakelijke rekening niet allesbeslissend

Daarnaast zitten er wat haken en ogen aan gratis bankrekeningen:

Let er daarnaast op dat veel ‘banken’ die een gratis rekening aanbieden geen bankvergunning hebben. Dat betekent dat je geld niet veilig is.

Is een zakelijke rekening zonder kosten geschikt voor mij?

Stel jezelf de volgende vraag:

Weegt de paar euro die je bespaart af tegen de nadelen van een gratis bankrekening?

Als de nadelen voor jou niet zo zwaar wegen, dan kan een gratis rekening een goede uitkomst zijn.

Maar in de praktijk merken wij dat de meeste zzp’ers beter af zijn bij een betaalde rekening. Voor nog geen tientje per maand weet je zeker dat je geldzaken veilig en goed geregeld zijn, da’s wel zo fijn.

Zakelijke rekening openen met creditcard

Wil je een bankrekening zakelijk afsluiten? Je kunt jouw keuze voor een specifieke zakelijke rekening ook (deels) baseren op het feit of je hier wel of geen creditcard bijkrijgt. Bij sommige instanties is een zakelijke rekening openen met creditcard namelijk mogelijk. Dat kan voordelig zijn, bijvoorbeeld wanneer je veel internationaal zakendoet. Let er daarbij op dat je kiest voor bankonafhankelijke creditcards. Voorbeelden hiervan zijn American Express en Visa.

Grootbank, slim of niet?

ING bank
Rabobank
ABN_AMRO.svg

Heb jij je privé rekening bij een van de drie grootbanken: ING, Rabobank of ABN AMRO Dan zit je waarschijnlijk met de volgende vraag:

Is het slim om een zakelijke rekening te openen bij dezelfde bank waar ik privé bankier?

Er zitten geen voor- of nadelen aan bankieren bij dezelfde – of een andere bank. Het kan gemakkelijk zijn om een rekening bij dezelfde bank te openen, omdat je al bekend bent met Internet Bankieren en de app van jouw bank.

Grootbanken hebben 2 belangrijke nadelen:

 • Minder goede klantenservice
  De Consumentenbond ondervraagt ieder jaar 10.000+ mensen hoe tevreden zij zijn met hun bank. De klantenservice van ING, Rabobank en ABN AMRO worden altijd slechter beoordeeld.
  bankenmonitor consumentenbond
  bankenmonitor consumentenbond
 • Je moet langer wachten op handige functies en snufjes
  Grootbanken lopen vaak achterop met innovatie. Zij waren bijvoorbeeld één van de laatste die de Cardreader de deur uit deden. Handige functies die jou tijd besparen duren dus even.

Zijn grootbanken een goede keuze?
Het is makkelijk om te kiezen voor een bank waar je al bekend mee bent. Grootbanken zijn veilig en vertrouwd, het is dus een prima keuze om ook zakelijk voor een grootbank te kiezen.

Wil je ervaren hoe fijn het is om bij een vernieuwende bank te bankieren? Met een goede klantenservice, tegen een lage prijs? Dan raden we jou aan om Knab of bunq te overwegen.

Nu is jouw kans om iets nieuws uit te proberen. Want met je privé rekening switch je niet zo snel. En blijkt je voorkeur tóch naar een grootbank uit te gaan, dan kun je altijd nog makkelijk overstappen.

👉 Ga terug naar de vergelijking

Zakelijke rekening vergelijken? Dit is de nr. 1

Welke zakelijke rekening moet je kiezen? 

Laten we eerlijk zijn: de kosten van een zakelijke betaalrekening spelen een belangrijke rol bij een zakelijke bankrekening vergelijken. Een bankrekening met lage kosten is fijn, maar kosten zijn niet álles.

Een fijne, gebruiksvriendelijke bank die jou goed faciliteert en die jou te hulp schiet als je vragen of problemen hebt. Dat is ook een belangrijk onderdeel van een goede zakelijke rekening. Kijk daarom niet alleen naar de prijs, maar ook naar de mogelijkheden en de service die banken bieden.

Nr. 1 zakelijke rekening voor zzp’ers en kleine ondernemers

Naast een lage prijs heeft Knab bank een super goede klantenservice. Daarom biedt Knab naar mijn mening de beste zakelijke rekening aan voor zzp’ers. Het is een vrij jonge bank, maar wel met succes. Het is namelijk de snelst groeiende bank in Nederland.

De kwaliteit van de bank doet zich daar niet voor af, de klanttevredenheid ligt maar liefst 89%. De klantenservice heeft nooit wachttijden langer dan één minuut en is daarnaast bereikbaar van 8:00 uur tot 22:00 uur. 7 dagen in de week. 

👉 Bekijk hier de huidige actie van Knab Zakelijk met 50% korting.

Nr. 1 mobiele bank

Houd je van technologische ontwikkelingen en ben je opzoek naar een daadwerkelijke vernieuwende bank? Dan is bunq een goede keuze! De bank richten zich primair op smartphone gebruik, waarbij je alles realtime kan volgen, instellen en regelen in de app.

Rekening online openen? bij deze banken kan het

Helemaal naar een bankkantoor moeten om een zakelijke rekening te openen, daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Je wil het natuurlijk gewoon via internet (volledig online) kunnen aanvragen. Maar bij welke banken is dat mogelijk? Bij de volgende banken kun je online een zakelijke rekening openen:

 • Knab (10 minuten)
 • ABN AMRO (10 minuten)
 • N26 (10 minuten)
 • bunq (10 minuten)
 • Rabobank (10 minuten)
 • SNS Bank (30 minuten)

Is snelheid belangrijk voor je? In dit artikel hebben we de banken op een rij gezet waar je het snelst een zakelijke rekening opent

Vergelijk de kosten in het tweede jaar, niet het eerste jaar

Het eerste jaar gratis is aantrekkelijk, maar laat je niet leiden door starterskortingen. Maar we gaan er uiteraard vanuit dat je langer dan 1 jaar gaat ondernemen. Wil je een zakelijke rekening vergelijken, dan moet je kijken naar het tweede jaar (en de daaropvolgende jaren).

In dit artikel vergelijk ik altijd de prijzen in het tweede jaar. Zo krijg jij een objectief en goed beeld van de prijzen van zakelijke rekeningen. In het kostenoverzicht bovenaan het artikel heb ik wel – naast de prijzen in het tweede jaar – aangegeven wat voor ‘eerstejaars’ kortingen banken bieden, want een presentje is toch altijd leuk meegenomen.

Op de rente van een zakelijke rekening hoef je overigens niet te letten. De rente is tegenwoordig zo laag, dat je rente opbrengsten hooguit een paar cent verschillen per bank. 

Tot slot een korte opmerking over rood staan: bij geen enkele bank kun je standaard rood staan op je zakelijke bankrekening. Doorgaans is rood staan alleen mogelijk voor MKB bedrijven die al enkele jaren een rekening hebben lopen. Dan heeft de bank namelijk een beeld van de transactiehistorie. Daar zitten altijd kosten aan verbonden.

Duurzame banken

Ga je voor duurzaam? Dan is Triodos bank een uitstekende optie. Triodos heeft de beste zakelijke rekening op gebied van duurzaamheid, zij streven naar gelijke rechten en vrijheid om persoonlijke ontwikkeling en economische belangen na te streven. Duurzaamheid, transparantie, uitmuntendheid en ondernemerschap zijn de kernwaarden die centraal staan bij Triodos.

Triodos mag misschien wel wat meer kosten dan andere banken, maar daarvoor draag je bij aan een groene, eerlijke en duurzame wereld. 

Twijfel je nog? Zo maak je een keuze?

Hopelijk heb ik je een stap verder kunnen helpen met mijn zakelijke rekening vergelijking.

Zelf ben ik in mijn startersjaar een paar keer geswitcht van zakelijke rekening. Van Rabobank, naar ASN bank en uiteindelijk naar Knab waar ik nu happy klant ben! Met mijn zakelijke rekening overzicht hoop ik te voorkomen dat jij een verkeerde keuze maakt en wél in één keer voor de goede bank kiest.

Twijfel je toch nog voor welke bank jij gaat kiezen? Dat kan natuurlijk en is helemaal niet erg. Zakelijke bankrekeningen kunnen namelijk best ingewikkeld zijn.

Als je er nog niet uit bent, raad ik je aan om de zakelijke rekening van Knab te proberen. Knab bank biedt het eerste jaar 50% korting aan, zonder verplichtingen. De aanvraag duurt maar 10 minuten, volledig online.

👉 Via deze link krijg je 50% korting cadeau bij Knab Zakelijk.

Ook overstappers besparen
Ben je zzp’er of starter en heb je al een zakelijke rekening? Ga je zakelijke betaalrekening vergelijken! Grote kans dat je kan besparen. En ook al blijkt dat je goed zit, je zakelijke bankrekening vergelijken kan in ieder geval nooit kwaad. 

Iets over een zakelijke rekening teruglezen?

Wil je een bepaald onderwerp terug lezen? Spring hier tussen de verschillende paragrafen in dit artikel:

Beste zzp bank

Kosten: €7 per maand
1e jaar €3,50 p/m voor starters

64% van zzp'ers
kiest Knab
4.7/5
Score: 9,3 Uitstekend