Zoek naar:

Van Lanschot Zakelijk review 2024

Onze ervaring in het kort

Van Lanschot Zakelijk biedt betaalbare zakelijke bankdiensten met goede klantenservice, maar heeft beperktere online mogelijkheden en geavanceerde functies.

🏅 Van Lanschot Zakelijk behoort niet tot de beste zzp rekeningen van 2024. Bekijk de top 3 beste zakelijke rekeningen uit ons jaarlijkse bankenonderzoek.

Voordelen
Nadelen

Vergelijk Van Lanschot met alternatieven

Je bekijkt nu:
Van Landschot
Bank score
6,8 Redelijk
3.6/5
Kosten
€12,67 per maand
Acties
Op dit moment geen lopende acties
Bank score
8,6 Uitstekend
4.3/5
Kosten
€7,00 per maand
Acties
Eerste 6 maanden 50% korting (voor starters)
Bank score
7,7 Goed
4/5
Kosten
€13,75 per maand
Acties
Eerste 3 maanden gratis
Bank score
7,5 Goed
3.8/5
Kosten
€3,00 per maand
Acties
Tijdelijk gratis af te sluiten (ipv. €3 p/m)

Expert oordeel

“Van Lanschot Zakelijk is een solide keuze voor zakelijk bankieren. De kosten zijn redelijk, en de klantenservice is ruim beschikbaar. Het aanvragen via een adviseur kan echter minder handig zijn voor wie online gemak en meer geavanceerde functies zoekt.”

Job Verberne
Job Verberne
Oprichter zzpdaily.nl

Volledige Van Lanschot zakelijk ervaring

Bij zzpdaily beoordelen we alle banken aan de hand van een vaste methode. Dat maakt het makkelijk voor jou als zzp’er om te vergelijken.

We beoordelen iedere bank op kosten, klantervaring en voorwaarden. Die scores voegen we vervolgens samen tot één eindscore. Zo scoort Van Lanschot Zakelijk:

Kosten
7,0
Klantervaring
7,9
Voorwaarden
5,9
Eindscore
6,8

Van Lanschot review
Kosten
Score: 7,0

Van Lanschot Zakelijk kost standaard 7 euro per maand. Daarnaast bedragen de kosten voor bijschrijvingen 17 cent en voor afschrijvingen 11 cent. Wat we vreemd vinden is dat om online te kunnen bankieren er extra kosten bijkomen van 12 euro per kwartaal. Als je daarnaast een betaalpas wilt komt er nog eens 5 euro bij, ook per kwartaal.

Het totale maandelijkse kostenplaatje voor de Van Lanschot zakelijke rekening is €12,67.

De Van Lanschot zakelijke rekening is aan de dure kant als we deze vergelijken met andere zakelijke rekeningen uit ons onderzoek.

Zoveel kost Van Lanschot Zakelijk voor een gemiddelde zzp’er.

Jaarlijkse pakket kosten € 152,04
Transactiekosten (245 bij- of afschrijvingen per jaar) € 34,30
Totale kosten per jaar voor ZZP’er € 186,34
Rente (bij gemiddeld banktegoed van €15.000) €232,50

Van Lanschot Zakelijk is duurder dan de meeste andere zakelijke banken. Daarmee is Van Lanschot Zakelijk geen voordelige keuze.

Voordelen

Rente op spaarsaldo

Nadelen

€0,17 voor een bijschrijving aan de hoge kant
Hoge maandelijkse kosten

Van Lanschot review
Klantervaring
Score: 7,9

We hebben contact opgenomen met de klantenservice van Van Lanschot en een groot pluspunt vinden we de ruime openingstijden.

Van Lanschot Zakelijk is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het feit dat ze in het weekend beschikbaar zijn is erg prettig. Bovendien kun je zowel telefonisch als via WhatsApp contact met hen opnemen.

Over het algemeen scoort de klantenservice redelijk goed naar aanleiding van onze steekproeven. Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam en ook bij een wat moeilijkere vraag krijg je een goed antwoord. Het duurde soms wel even voordat we een reactie kregen op een vervolgvraag.

Chat/Whatsappja
Telefonisch contactja
Contact vanuit de app (zonder controle vragen)nee
Extra contact mogelijkheid (e-mail, social media)ja
Nederlandstalige klantenserviceja
Bereikbaar in het weekendja

zzpdaily onderzocht de gemiddelde reactietijd van de klantenservice. De resultaten zijn het gemiddelde van 5 contact momenten.

Hoelang tot er contact is met een medewerker telefonischBinnen 10 minuten
Wat is de chat/whatsapp reactietijd buiten kantooruren (21:00 uur)Binnen 16 uur
Wat is de chat/whatsapp reactietijd binnen kantooruren (15:00 uur)Binnen 10 minuten

De medewerkers in onze contactmomenten waren over het algemeen vriendelijk en behulpzaam. De antwoorden die we kregen kloppen inhoudelijk, de klantenservice heeft goede kennis van zaken

Toen we meerdere vragen stelde duurde het even voordat alle vragen beantwoord werden.

Over het algemeen hebben we een positieve ervaring met de klantenservice en vinden wij de kwaliteit van Van Lanschot’s klantenservice beter dan andere banken.

Van Lanschot review
Voorwaarden
Score: 5,9

Van Lanschot is een traditionele bank, wat betekent dat het aanvragen van een zakelijke rekening via een adviseur verloopt en niet online kan worden gedaan. Hoewel de bank misschien niet de meest moderne snufjes biedt, zijn de basisfuncties wel beschikbaar.

Voor het openen van een Van Lanschot rekening is het nodig om een fysiek kantoor te bezoeken en van te voren een afspraak te maken met een zelfstandig adviseur. Dit proces neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Het openen van de rekening kan niet online.

Als je overstapt van een andere bank kun je gratis gebruik van de overstapservice.

Ja, Van Lanschot staat bekend om zijn duurzaamheidsbeleid en draagt actief bij aan een groenere toekomst en milieu behoud. Het is een van de banken die zich inzet voor duurzaamheid en milieubescherming.

Ja, Van Lanschot biedt handige extra’s zoals, zakelijke creditcards, een betaalautomaat, zakelijke leningen, zakelijk sparen en zakelijk en financieel advies.

Veelgestelde vragen over Van Lanschot Zakelijk

Van Lanschot heeft een goede klantenservice dankzij persoonlijk contact met lokale adviseurs, wat vooral prettig is voor ondernemers die een persoonlijke relatie met hun bank belangrijk vinden. De adviseurs zelf zijn erg deskundig en behulpzaam. Wat we een nadeel vinden is dat er geen online ondersteuning is, zoals in-app chat, en Van Lanschot is ook niet bereikbaar in het weekend.

Ja, Van Lanschot is een betrouwbare stabiele bank

Nee, Van Lanschot biedt geen korting aan.

Ja: Van Lanschot heeft een Nederlandse bankvergunning. Daardoor is je banktegoed tot €100.000 veilig en gegarandeerd door de Nederlandse overheid.

Ja, het klopt dat nieuwe aanvragen voor een Van Lanschot zakelijke rekening langer kunnen duren dan bij sommige andere banken. Dit komt omdat het openen van de betaalrekening bij Van Lanschot persoonlijk moet worden afgehandeld via een zelfstandig adviseur en niet online kan worden gedaan. Hierdoor kan het proces tot wel 2 weken in beslag nemen voordat je zakelijke betaalrekening volledig actief is.

€12,67
Per maand
3.6/5
6,8 Redelijk

Populaire banken 2024