Zoek naar:

Of je nou zzp’ers in dienst hebt of zelf een zzp’er bent en je jezelf aan het einde van het jaar wil verrassen met een leuk kerstpakket: een pakket als dank voor je werk of voor een goed (omzet)jaar is altijd een goed idee. Voor bedrijven met zzp’ers in dienst is het dé manier om ze te bedanken voor hun goede werk.

Geef je een kerstpakket aan jezelf? Dan doe je dat als beloning voor een jaar hard werken. Wat de reden ook is: er zijn zoveel kerstpakketten te vinden dat je misschien door de vele spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Daarom zochten wij voor je uit wat nou écht leuke kerstpakketten zijn.

1. Wellness- en saunapakket voor zzp’ers

Een van de pakketten waar menig zzp’er in ieder geval blij van wordt, is een wellnesspakket. 

Het grote voordeel van zo’n pakket is dat je het op verschillende manieren kunt invullen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een wellnessbon te geven – met een toegangskaart voor een wellnesscentrum naar keuze in Nederland. Maak er een leuk pakketje van, inclusief massageolie en een hydraterend gezichtsmasker.

Of ga juist voor een kerstpakket waarin allerlei producten zitten, waarmee de ontvanger klaar is voor een ontspannen avond. Denk aan badschuim, kaarsjes, maskers, crèmes, oliesoorten, magazines en misschien een flesje wijn. 

Je kunt zo’n pakket heel persoonlijk vullen, zodat je zeker weet dat de ontvanger er blij van wordt. Dat wordt lekker even ontspannen na een druk jaar!

2. Een bier- of wijnpakket

Waar je eigenlijk bijna altijd wel goed mee zit, is een bierpakket of een wijnpakket voor de Kerst.

Het is wel verstandig om in dit geval even te checken of de ontvanger alcohol drinkt. Is dat niet het geval? Dan kun je er een lekker 0.0-alcoholpakket van maken. Tegenwoordig zijn er zoveel lekkere alcoholvrije biertjes en wijnen verkrijgbaar dat je daar ook zeker een mooi pakket mee samenstelt.

Vul het kerstpakket volgens een bepaald thema, zoals een winters pakket met glühwein en lekkere snacks, of ga juist voor een pakket waarin alle seizoenen aan bod komen, zoals smakelijke lentebiertjes, herfstbokjes en winterbier. 

Naast bier is het leuk om wat extra’s in het pakket te doen, zoals pen en papier voor een proeverij of diverse hapjes.

3. Kerstpakket met een fancy gadget erin

Moet je een kerstpakket samenstellen voor mensen die je niet heel goed kent – of heb je juist zelf wel zin in een verrassend cadeau? Dan is een kerstpakket met een fancy gadget erin misschien wel iets voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een draadloze koptelefoon, een draadloze oplader of een powerbank: slimme gadgets die handig zijn om zowel privé als zakelijk te gebruiken.

Het grote voordeel hiervan is dat vrijwel iedereen er blij van wordt en dat zulke items echt gebruikt gaan worden. Het bedrijfsleven is langzaam, maar zeker ook aan het veranderen, waarbij slimme gadgets heel goed van pas komen. 

Het is wél afhankelijk van de branche waarin iemand werkt welke gadgets handig zijn, dus doe daar eerst goed onderzoek naar, zodat je sowieso een goede aankoop doet.

4. Moestuinpakket met zaadjes en bloemen

Wanneer je weet dat je medewerkers (of jijzelf) blij worden van natuur in de vorm van planten en bloemen is het ook heel leuk om een groen kerstpakket samen te stellen. Zo kun je je medewerkers een kerstboom cadeau doen én is het mogelijk om een boom te laten planten in de naam van de ontvanger. 

Wil je liever iets tastbaars geven? Stel dan een leuk kerstpakket samen in de vorm van een moestuinpakket. Hierbij kun je denken aan bloemzaadjes, bloembollen en zaadjes en pitten voor kruiden, groenten en fruit. 

Voeg ook een schepje, een paar tuinhandschoenen, een handige moestuinkalender of een boekje waarin meer staat over (moes)tuinieren toe. Vergeet niet om er een bloemenmix voor de bijen bij te stoppen!

5. Smakelijk pakket vol fairtrade producten

Veel mensen zijn opgegroeid met kerstpakketten vol lekker eten en drinken. Dit soort traditionele kerstpakketten zien we vandaag de dag nog steeds.

De meeste bedrijven willen echter net even iets anders dan een pakket vol chips, chocolade en snoep. Herkenbaar? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een kerstpakket vol heerlijke fairtrade producten. Er zijn heel wat standaard pakketten met dergelijke producten te koop.

Ook kun je zelf pakketten vullen met duurzame en ecologische producten. Denk bijvoorbeeld aan fairtrade koffie en thee, biologische chips, vegan chocolade en eerlijke nootjes. Je kunt echt heel wat kanten op, zodat er nog steeds voor ieder wat wils verkrijgbaar is.

Extra tip: combineer een bierpakket of wijnpakket met een ecologisch karakter en ga voor fairtrade wijn en/of bier!

Auteur

Schrijf een reactie