Zoek naar:

Bevindt jouw business zich grotendeels online? Kijk dan eens naar de opties voor online marketingcursussen. Een SEO-marketingcursus, social media marketingcursus of training Facebook Adverteren kunnen je sales een behóórlijke boost geven. We hebben hieronder drie grote aanbieders met elkaar vergeleken. Zit er iets voor jou bij?

1. ICM

Wat is het ICM?

Het ICM is een van de grootste aanbieders van opleidingen en trainingen in Nederland. Ze verdelen deze studie over verschillende categorieën, waar marketing er één van is.

Deze categorie is weer onder te verdelen in verschillende trainingen die ook voor zzp’ers interessant zijn. Voorbeelden: Online Marketing, Contentmarketing, SEO (Zoekmachineoptimalisatie) en Social Media Marketing.

Ter illustratie: een Social Media-marketingcursus helpt je tijdens alles wat er komt kijken bij adverteren via sociale media. Zo’n cursus online marketing en social media is bijvoorbeeld op te vatten als een cursus Instagram-marketing, cursus Facebook adverteren of cursus LinkedIn adverteren.

Sommige partijen bieden een social media-marketingcursus gratis aan, maar betaalde varianten, zoals die van het ICM, zijn kwalitatief veel beter.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van ICM?

Leer prestatiegericht

De digital marketing-cursussen van het ICM kenmerken zich door een prestatiegerichte aanpak. Ze bestaan uit praktische opdrachten, persoonlijke actieplannen en individuele coaching. Dit moet leiden tot zichtbare veranderingen.

Werk samen met medecursisten

Het ICM is ervan overtuigd dat je samen sneller en beter leert. Ze zorgen daarom voor veel interactie en reflectie met andere cursisten – tijdens én na de training.

Profiteer van een persoonlijk leerpad

Het ICM geeft jou de regie: jij bepaalt hoe je persoonlijke leerpad eruit komt te zien.

Wat kost een cursus bij het ICM?

De online marketingcursussen van het ICM hangen af van de cursus in kwestie en de tijdsduur. We raden je aan om een offerte aan te vragen voor een concreet antwoord.

2. LOI

Wat is de LOI?

De LOI staat voor Leidse Onderwijsinstellingen en biedt verschillende, beroepsgerichte cursussen in uiteenlopende categorieën.

De categorie Marketing, Communicatie en Sales is daar een voorbeeld van. Verschillende, voor zzp’ers interessante cursussen vallen hieronder.

Je leert hier bijvoorbeeld hoe je online copywriter wordt, hoe contentmarketing werkt en hoe je schrijft voor het web.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de LOI?

Krijg begeleiding tijdens het complete traject

Je wordt begeleid door diverse docenten uit het werkveld die vaak 24/7 bereikbaar zijn.

Studeer op welk moment je maar wilt

Een van de gróótste voordelen van de LOI is dat je jouw online marketingcursus kunt volgen op een manier die jou het beste uitkomt. De LOI profileert zich namelijk met flexibele cursussen – en dat is handig voor zzp’ers die meestal onevenwichtige dagen en weken hebben.

Werk online en volgens een persoonlijk leerpad

Cursussen kunnen ook (deels) online plaatsvinden. Dat vergroot de flexibiliteit aanzienlijk.

Wat kost een cursus bij de LOI?

De kosten voor een cursus hangen ook bij de LOI af van de cursus in kwestie en de tijdsduur. Vraag een offerte aan voor een duidelijker antwoord op deze vraag.

3. NTI

Wat is de NTI?

NTI biedt diverse cursussen op het gebied van online marketing. Deze cursussen zijn geschikt voor hobbyisten die van hun hobby hun vak willen maken, maar kunnen ook zzp’ers goed uitkomen.

We onderscheiden de volgende vier NTI-cursussen die allemaal iets te maken hebben met online marketing:

  • HTML en CSS
  • Google Analytics
  • Search Engine Advertising (SEA)
  • Search Engine Optimization (SEO)

Ter illustratie: een SEO-cursus is in wezen een Google-marketingcursus. Zo’n cursus SEO-marketing helpt je onder meer in het vergroten van je online zichtbaarheid – en dat leidt mogelijk tot meer sales. Een Google online marketingcursus gaat bijvoorbeeld in op het juiste gebruik van zoekwoorden.

Een SEA-training is ook een Google-cursus online marketing, maar focust zich op het betaalde advertentiedeel van de populaire zoekmachine.

Wat zijn de belangrijkste features van de NTI?

Volg een cursus in je eigen tijd

De cursussen van de NTI zijn goed te combineren met je werk, maar ook met je gezin. Je betaalt zelf in welk tempo je studeert.

Studeer met veel persoonlijk contact

Docenten geven je feedback via een online leeromgeving en je profiteert van contact met andere studenten via onder meer een forum.

Studeer volledig – voor transparante kosten

De NTI is transparant over wat een cursus kost. Eventuele vakliteratuur is inbegrepen in het lesgeld – en bovendien krijgen NTI-studenten fikse kortingen op soft- en hardware via Surfspot.

Wat kost een cursus bij de NTI?

Ook de kosten voor cursussen van de NTI zijn afhankelijk van de cursus in kwestie. Vraag een offerte aan voor een concrete prijsindicatie.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik als zzp’er een online marketingcursus volgen?

Het is altijd slim om jezelf als zzp’er doorlopend bij te scholen. Een online marketingcursus voor beginners is in het bijzonder extra handig wanneer jouw business zich grotendeels op het web bevindt. 

Zo’n cursus leert je dan bijvoorbeeld hoe je moet schrijven wanneer je wilt dat jouw productpagina’s zo hoog mogelijk ranken in Google, hoe je inzet op Facebook-marketing én hoe je het aantal verkopen verhoogt via Instagram.

Waar moet ik op letten tijdens het kiezen van een online marketingcursus?

De hierboven genoemde instituten zijn allen gerenommeerde onderwijsinstellingen en gespecialiseerd in het aanbieden van cursussen. De ene variant hecht wellicht iets meer waarde aan flexibiliteit dan een ander. Anderen focussen zich misschien meer op persoonlijke begeleiding. Kies een aanbieder van cursussen die aansluit op jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.

Welke online marketingcursussen zijn het goedkoopst?

De tarieven voor online marketingcursussen voor beginners hangen af van de cursus in kwestie, maar ontlopen elkaar niet veel.

Tip: vraag offertes aan bij verschillende aanbieders wanneer deze allen de cursus aanbieden die jij op het oog hebt. Je hebt dan vergelijkingsmateriaal qua prijs.

Of er ook partijen zijn die online marketingcursussen gratis aanbieden? Die zijn er ongetwijfeld, maar wanneer een online marketingcursus gratis is, gaat dat vaak ook ten koste van de kwaliteit. Een marketingcursus gratis volgen, is dus – wat ons betreft – geen aanrader.

Auteur

Schrijf een reactie