Zoek naar:

Knab is een vernieuwende online bank die zich richt op innovatie en klantgerichtheid. Deze online bank is in 2012 opgericht en heeft meer dan 150.000 zakelijke klanten. Knab is vooral populair bij zzp’ers en ondernemers met een klein aantal werknemers die de kosten voor bankieren laag willen houden. De Knab Zakelijke Rekening heet Knab Zakelijk.

Knab Zakelijk is een volledig bankpakket waarbij je maximaal vijf bankrekeningen kunt opzetten. Je krijgt daarbij een bankpas en een pincode die je zelf kiest. 

Deze zakelijke rekening openen bij Knab betekent dat je vijfhonderd transacties per jaar krijgt, wat vaak méér dan genoeg is voor de meeste zzp’ers en kleine ondernemers. Je kunt eveneens zoveel spaarrekeningen openen als je wilt, zodat je makkelijk spaarpotjes opstelt voor verschillende doeleinden. Zo kun je geld opzij zetten voor belastingen en de btw, maar ook voor investeringen of marketingcampagnes.

Ben je een startende ondernemer? Dan profiteer je bij een Knab Zakelijke Rekening van een jaar lang vijftig procent korting. Bovendien krijg je tot wel tachtig procent korting op verschillende producten, zoals boekhoudprogramma’s of pinapparaten.

Wat zijn de voordelen van de Knab Zakelijke Rekening?

Wil je een Knab Zakelijke Rekening openen? Dan profiteer je van veel pluspunten voor een aantrekkelijke prijs – en starters krijgen nog eens extra voordelen.

Dit vonden wij de voordelen van een zakelijke rekening openen bij Knab:

 • Je krijgt tijdens het eerste jaar vijftig procent korting;
 • Je kunt vijfhonderd transacties per jaar uitvoeren;
 • Je kunt meerdere rekeningen openen;
 • Je krijgt tachtig procent korting op een iZettle- of PinMobile-pinapparaat;
 • Je profiteert als webwinkel van een gratis aansluiting bij PayPro;
 • Je kiest zelf de pincode voor je betaalpas;
 • Knab is de voordeligste zakelijke rekening voor zzp’ers.

Wat zijn de nadelen van de Knab Zakelijke Rekening?

Hoewel Knab Zakelijk bijna perfect is, zijn er natuurlijk altijd wel een paar nadelen bij elke bank. Het probleem bij Knab is bijvoorbeeld dat ze geen filialen hebben. Ben je iemand die graag persoonlijk contact heeft met adviseurs bij een bank? Dan is Knab misschien niet voor jou.

Dit vonden wij de nadelen van Knab Zakelijk:

 • Je hebt geen mogelijkheid om contant geld op je rekening te storten;
 • Je kunt niet bij een filiaal naar binnen lopen voor persoonlijk advies;
 • Je kunt niet met Google Pay betalen (maar dit komt er wél aan!);
 • De rente boven een saldo van €100.000 is 0,50 procent.

Wat zijn de kosten van de Knab Zakelijke Rekening?

Knab levert een volledig online zakelijk bankpakket voor een zeer aangename prijs, namelijk €7 per maand. Daarvoor krijg je vijfhonderd transacties per jaar, een betaalpas en een vervangende betaalpas, maximaal vijf extra betaalrekeningen en een onbeperkt aantal extra spaarrekeningen. 

Maar dat is nog niet alles. Je krijgt als startende ondernemer – dat wil zeggen dat je jezelf niet langer dan drie jaar geleden hebt ingeschreven bij de KvK – vijftig procent korting op de zakelijke rekening van Knab. Je betaalt het eerste jaar dus maar €3,50 per maand.

Sommige extra functionaliteiten kosten desondanks geld. Bekijk hieronder het complete prijsoverzicht.

Maandelijkse kosten€7
Boekhoudkoppeling€1,50 per maand per systeem
Geld overboeken naar SEPA-landenEerste 500 transacties per jaar gratis, daarna €0,10 per transactie
Geld overboeken naar landen buiten SEPA€15,00 (+1% in vreemde valuta)
Geldopname buiten eurolanden1% koersopslag over het opgenomen bedrag in euro
Ongeoorloofd rood staan14% effectief – op jaarbasis
Rood staan5% effectief – op jaarbasis
Transacties (na 500 transacties)€0,10 per transactie
Zakelijke Mastercard-creditcard€25 per jaar

Wil je een Knab Zakelijke Rekening openen? Let dan goed op de extra kosten als je deze functionaliteiten nodig hebt. De meeste zzp’ers kunnen overigens prima op weg met alles wat inbegrepen is bij de prijs. Daarmee krijg je een van de meest voordelige zakelijke bankrekeningen van Nederland.

Hoe lang duurt een Knab Zakelijke Rekening openen?

Je kunt de Knab Zakelijke Rekening openen via de Knab-app. Open hiervoor de app op je mobiel en vul al je gegevens in. Scan vervolgens je identiteitsbewijs, zodat de bank kan checken wie je bent en je account kan activeren. Je rekening staat binnen vijftien minuten klaar.

Zorg ervoor dat je, voordat je Knab Zakelijk aanvraagt, het volgende klaar hebt liggen:

 • Je bedrijfsgegevens, waaronder je KvK-nummer;
 • Je persoonlijke gegevens en identiteitsbewijs;
 • Je contactgegevens.

Overstapservice

Heb je al een zakelijke bankrekening bij een andere bank en wil je overstappen? Dan kun je gebruikmaken van de overstapservice van Knab. Geef dit aan in de app en Knab neemt contact op met je huidige bank. Erg handig.

Knab heeft bovendien een mooie aanbieding voor je als je overstapt. Je krijgt namelijk €50 tegoed op je nieuwe Knab Zakelijke Rekening wanneer je besluit over te stappen.

Is Knab Zakelijk goed voor zzp’ers?

We kunnen er niet omheen: Knab Zakelijk is een van de – zo niet dé – meest voordelige zakelijke bankrekeningen voor zzp’ers. Je betaalt het eerste jaar maar €3,50 per maand voor je zakelijke rekening van Knab.

Het gebruik van de Knab-app is makkelijk en intuïtief, want alles is duidelijk en snel te vinden. En ook al worden alle bankzaken online geregeld en heeft de bank geen filialen: de zeer goede klantenservice van Knab is van ’s ochtends tot ’s avonds bereikbaar per telefoon en mail.

Kortom: een compleet online banksysteem dat alles biedt wat een gemiddelde zzp’er nodig heeft.

Auteur

Schrijf een reactie