Zoek naar:

Een golf van online banken heeft de laatste jaren gezorgd voor een ware revolutie in het bankwezen. Deze online banken bieden snelheid, gebruiksgemak, mobiliteit én lagere kosten. N26 is zo’n bank – en een populaire! Het bedrijf werd opgericht in 2016 en had binnen twee jaar al meer dan een miljoen klanten in twintig landen. De N26 Zakelijke Rekening is enorm populair onder zzp’ers. We kijken in deze review waarom dat is.

De N26 Zakelijke Rekening heet N26 Business en is gericht op zzp’ers. Deze N26 Zakelijke Rekening opereert volledig online, want de online bank heeft geen filialen. Je kunt met de rekening desondanks goed vooruit. Hij biedt namelijk alle basisfuncties die je als ondernemer nodig hebt.

Dat neemt niet weg dat de N26 Zakelijke Rekening ook zeker beperkingen kent. Je kunt bijvoorbeeld niet uitbreiden met andere producten. Het is ook niet mogelijk om geld te storten of leningen af te sluiten. Daar staat tegenover dat de N26 Zakelijke Rekening volledig gratis is.

Wat zijn de voordelen van de N26 Zakelijke Rekening?

Een groot voordeel van een zakelijke rekening openen bij een online bank als N26 is dat het snel is. Krijg je het bij een traditionele bank niet voor elkaar om binnen een week een werkende rekening te hebben; bij N26 is je rekening binnen tien minuten klaar voor gebruik.

De kosten? Niet van toepassing. N26 Business is volledig gratis. Voor de beginnende zzp’er die de kosten zo laag mogelijk wilt houden, is deze zakelijke rekening dus ideaal. Open een N26 Business Rekening en ontvang een virtuele betaalkaart voor online aankopen én een normale Maestro-bankpas. Je kunt voor het eenmalige bedrag van €10 ook kiezen voor een Mastercard-debitcard, waarmee je cashback kunt verdienen.

Dit vonden wij de voordelen van de N26 Zakelijke Rekening:

  • Je maakt in wezen géén kosten voor het gebruik van de N26 Zakelijke Rekening;
  • Je krijgt een fysieke Maestro-betaalpas en een virtuele pas voor online aankopen;
  • Je ontvangt 0,1% cashback op alle aankopen met de Mastercard-debitcard;
  • Je deelt transacties automatisch in op categorie;
  • Je ontvangt direct notificaties op je telefoon of tablet – bij alle bankactiviteiten;
  • Je profiteert van een mobiele app, maar ook van een web-app wanneer je voor je bankzaken liever een browser gebruikt.

Wat zijn de nadelen van de N26 Zakelijke Rekening?

Hoewel wij denken dat N26 Business voor de digitaal georiënteerde zzp’er een prima online zakelijke bankrekening is, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen. Deze nadelen hebben vooral te maken met het feit dat N26 als online bank géén filialen heeft waar je naar binnen kunt lopen.

Zo kun je geen geld storten, omdat er geen filialen of geldautomaten zijn waar je contant geld op je rekening kunt zetten. Niet ideaal als je een glazenwasser bent en contant betaald krijgt. 

Een bankrekening openen kan ook uitsluitend online, hoewel dat het wel sneller maakt.

Dit vonden wij de nadelen van de N26 Zakelijke Rekening:

  • Je moet jezelf inschrijven voor een N26 Business Zakenrekening door middel van je voor en achternaam. Je bedrijfsnaam verschijnt daardoor niet op je bankpas;
  • Je kunt niet betalen met iDEAL. Een groot gemis, omdat iDEAL op de Nederlandse markt vaak wordt gebruikt;
  • N26 is niet beschikbaar in het Nederlands. Het is namelijk een internationale bank met een klantenservice die alleen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans spreekt.

Wat zijn de kosten voor N26 Business?

Hier kunnen we kort en krachtig op antwoorden: N26 Business is geheel kosteloos. Je kunt na aanmelding honderd procent kosteloos bankieren. Je krijgt hiervoor een onbeperkt aantal transacties, inclusief automatische incasso’s. Ook kun je onbeperkt betalen in elke vreemde valuta – zonder extra kosten. 

Je kunt daarnaast maximaal drie keer per maand geld opnemen uit een geldautomaat. Dit is niet beperkt tot geldautomaten in Nederland en kan overal in de Eurozone. 

Hoe kan ik de gratis N26 Zakelijke Rekening openen?

Wil je de N26 Zakelijke Rekening openen? Dat gaat volledig online. Het is een makkelijk proces en binnen tien minuten heb je een werkende online bankrekening. Het enige wat je hoeft te doen, is je e-mailadres bevestigen op de site van N26.

Download daarna de app, check of je naam- en contactgegevens goed zijn ingevuld en verifieer je identiteit. De rekening staat op je voor- en achternaam, dus je hebt geen KvK-nummer nodig als je deze gratis N26 Zakelijke Rekening openen wilt.

Overstapservice

De klantenservice van N26 kan je niet helpen met overstappen: dit moet je zelf regelen. Een N26 Business-account wordt daardoor vaak gebruikt als een tweede rekening. Doordat de kosten laag zijn en het aanmelden zeer snel is, is dit voor veel ondernemers een aantrekkelijke optie.

Is N26 Business een geschikte rekening voor zzp’ers?

Als zzp’er loop je – wat ons betreft – weinig risico met een zakelijke rekening die niets kost. Je krijgt hiervoor ook nog eens alles wat je nodig hebt om als zzp’er online je zaken te regelen. De rekening is zodoende ideaal voor startende zzp’ers.

We moeten daarbij wél toegeven dat je met N26 Business als rekening niet de meest geavanceerde functionaliteiten krijgt. Wil je alleen geld ontvangen en betalen met een virtuele of fysieke bankpas? Dan is N26 absoluut het proberen waard.

Auteur

Schrijf een reactie