Zoek naar:
Zoek naar:

Geen fan van wachttijden en verborgen kosten? Dat is de Duitse bank N26 naar eigen zeggen ook niet. Check onze review om te kijken of een zakelijke rekening van N26 iets voor jou is.

In dit artikel

 1. Wat is N26?
 2. Wat is een N26 Zakelijke Rekening?
 3. Hoe werkt een N26 Zakelijke Rekening?
 4. Welke mogelijkheden biedt een N26 Zakelijke Rekening?
 5. Wat zijn de voordelen van een N26 Zakelijke Rekening?
 6. Wat zijn de nadelen van een N26 Zakelijke Rekening?
 7. Wat zijn de kosten van een N26 Zakelijke Rekening?
 8. Hoe werkt het openen van een N26 Zakelijke Rekening?
 9. Is een N26 Zakelijke Rekening goed voor zzp’ers?
 10. Veelgestelde vragen
n26 cards

Wat is N26?

Een golf van online banken heeft de laatste jaren gezorgd voor een ware revolutie in het bankwezen. Deze online banken bieden snelheid, gebruiksgemak, mobiliteit én lagere kosten.

N26 is zo’n bank – en een populaire. Het bedrijf werd opgericht in 2016 en had binnen twee jaar al meer dan een miljoen klanten in twintig landen. 

Dat heeft verschillende redenen, maar het feit dat N26 ook gratis zakelijke rekeningen aanbiedt, speelt daarin ongetwijfeld een enorme rol.

veiligheid-unsplash

Hoe zit het met de veiligheid van deze bank?

N26 heeft een Duitse banklicentie: je krijgt bij hen een Duits IBAN-nummer.

 

Wat dat met de veiligheid heeft te maken?

 

Nou – volgens de richtlijnen van de Europese Unie betekent dit dat je geld tot €100.000 is beschermd. Vergelijkbaar met het Nederlandse depositogarantiestelsel, dus.

 

De bank werkt daarnaast met moderne veiligheidsmaatregelen wanneer je via N26 een (online) aankoop doet, bijvoorbeeld identificatie via vingerafdrukken en geavanceerde 3D-technologie.

 

Het zit qua veiligheid dus wel goed.

 

creditcard

Wat is een N26 Zakelijke Rekening?

We hebben het tot dusver gehad over de N26 Zakelijke Rekening, maar eigenlijk klopt dat niet. N26 biedt namelijk verschillende rekeningen – in meervoud. Het gaat om déze varianten:

 • N26 Standard
 • N26 Smart
 • N26 You
 • N26 Metal

N26 Standard

N26 Standard is een gratis bankrekening voor zzp’ers. Je betaalt hiervoor géén maandelijks bedrag, maar profiteert wél van cashback en een handige, mobiele app.

N26 Smart

N26 Smart is de meest populaire zakelijke rekening van de Duitse bank. Je betaalt hiervoor een klein bedrag per maand, maar krijgt in ruil daarvoor toegang tot onder meer extra functionaliteiten en iets meer inbegrepen geldopnames dan bij N26 Standard. 

Klanten met N26 Smart als zakelijke rekening krijgen bovendien een fysieke betaalpas, waar ze bij N26 Standard alleen een digitale variant krijgen.

N26 You

N26 You is een handige bedrijfsrekening voor zzp’ers die veel internationale zaken doen. Het wordt hiermee bijvoorbeeld mogelijk om kosteloos geld op te nemen in het buitenland. 

Daarnaast zijn allerlei soorten verzekeringen bij de maandprijs inbegrepen.

N26 Metal

N26 Metal is een premium-versie van een N26 Zakelijke Rekening. Je krijgt hierbij onder meer een metalen bankpas, meer verzekeringsmogelijkheden en opnieuw meer inbegrepen geldopnames dan bij eerder genoemde rekeningen.

👉 Vergelijk hier de beste zakelijke bankrekeningen

n26 review

Hoe werkt een N26 Zakelijke Rekening?

N26 is een online bank – en die verschillen qua werkwijze toch behoorlijk van de traditionele grootbanken, zoals ING, ABN AMRO en Rabobank.

👉 Check hier onze review van ING Zakelijk
👉 Lees hier onze review van de ABN AMRO Zakelijke Rekening
👉 Dit is onze review van de Rabobank Zakelijke Rekening

In positieve zin, welteverstaan. De aanvraag gaat bijvoorbeeld heel makkelijk en volledig online, ongeacht welke rekening je kiest. Je ontvangt na tien minuten al je virtuele betaalpas en toegang tot de N26-app. Beiden zijn te gebruiken voor basale bankzaken, zoals het overmaken van geld en het instellen van limieten.

Biedt N26 dan helemáál geen fysieke passen? Oh – jawel. Deze zijn bij de zakelijke rekeningen N26 Smart, N26 You en N26 Metal inbegrepen en worden per post opgestuurd.

N26-mogelijkheden

Welke mogelijkheden biedt een N26 Zakelijke Rekening?

Plannen om een N26 Zakelijke Rekening te openen? Dit vonden wij de meest opvallende mogelijkheden – in de positieve zin van het woord:

 • Gratis rekeningen
 • Cashback op alle aankopen
 • Wereldwijd kosteloos geld opnemen
 • Cryptomunten kopen én verkopen
 • Optimale veiligheid
 • Verzekeringen

Gratis rekeningen

Een van de voornaamste voordelen, zo niet dé belangrijkste, is natuurlijk het feit dat je bij N26 kosteloos een zakelijke rekening kunt afsluiten. Kies voor N26 Standard en je bedrijfsrekening is écht gratis. Geen kosten voor het afsluiten, geen kosten voor je transacties.

Je betaalt pas wanneer je contanten opneemt bij een geldautomaat – en zelfs dat kun je drie keer kosteloos doen.

Klein puntje van aandacht: je krijgt bij N26 Standard géen fysieke betaalpas, alleen een virtuele variant.

Cashback op alle aankopen

Het afsluiten van N26 Standard is niet alleen gratis. Het levert je ook nog eens geld op. Ja – echt waar. Betaal met je (virtuele) kaart en je krijgt een (zeer) klein percentage van je aankopen terug. Een functie van het huis.

Cashback op al je aankopen is ook inbegrepen bij alle andere zakelijke rekeningen van N26.

Wereldwijd kosteloos geld opnemen

N26 is een prima bank voor zzp’ers die veel in het buitenland zijn. Het is namelijk mogelijk om daar gratis geld op te nemen. Dit kan, dankzij het CASH26-programma, bij ruim tienduizend retailers in Europa en geldautomaten overal ter wereld. 

Let wel op, want dit is niet met alle N26-rekeningen mogelijk. We hebben het hieronder schematisch voor je weergeven.

N26 StandardN26 SmartN26 YouN26 Metal
Gratis geld opnemen bij 10.000 Europese retailers?JaJaJaJa
Gratis geld opnemen bij bankautomaten in de eurozone?Ja: maximaal 3 keer per maand (daarna €2 per keer)Ja: maximaal 5 keer per maand (daarna €2 per keer)Ja: maximaal 5 keer per maand (daarna €2 per keer)Ja: maximaal 8 keer per maand (daarna €2 per keer)
Gratis geld opnemen bij bankautomaten buiten de eurozone?NeeNeeJaJa

Geld storten

Die tienduizend retailers in Europa waar we het net over hadden? Die kunnen je ook helpen met het storten van geld. Best uniek, voor een online bank. Je betaalt hiervoor een fee van 1,5%.

 

Cryptomunten kopen én verkopen

N26 heeft een eigen platform voor zzp’ers die interesse hebben in het kopen en verkopen van cryptocurrency. Dit platform is gewóón toegankelijk via de simpele app.

De toeslagen hiervoor zijn overigens lager wanneer je N26 Metal gebruikt.

Optimale veiligheid

N26 doet veel aan veiligheid. Je geld is tot €100.000 beschermd door het depositogarantiestelsel, terwijl 3D-technologieën en tweestapsverificatie zorgen voor meer veiligheid tijdens het betalen en inloggen in de mobiele bankomgeving.

Dit geldt voor alle zakelijke rekeningen van N26.

Verzekeringen

Het is bij N26 ook mogelijk om jezelf te verzekeren. Het gaat hierbij, omdat N26 toch behoorlijk internationaal georiënteerd is, met name om reisverzekeringen, maar het is ook mogelijk om je in te dekken tegen onder meer telefoondiefstal en ongelukken tijdens de wintersport – om maar wat te noemen.

We hebben de mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje gezet.

N26 StandardN26 SmartN26 YouN26 Metal
Reisverzekeringen⛔️⛔️
Mobiliteitsverzekeringen⛔️⛔️
Wintersportverzekeringen⛔️⛔️
Autohuurverzekeringen⛔️⛔️⛔️
Telefoonverzekeringen⛔️⛔️⛔️

Roodstand bij N26

Let op: het is bij alle rekeningen van N26 niet mogelijk om in het rood te staan. Je krijgt een boete van €3 als je toch een aankoop doet die roodstand veroorzaakt.

 

success

Wat zijn de voordelen van een N26 Zakelijke Rekening?

Een N26 Zakelijke Rekening openen betekent dat je – afhankelijk van welke rekening je kiest – profiteert van de functies die we hierboven hebben vermeld.

Dit zijn dan ook meteen de grootste voordelen van een N26 Zakelijke Rekening:

 • Je kunt een volledig gratis rekening aanvragen, zonder maandelijkse en transactiekosten.
 • Je krijgt geld terug op alle aankopen die je met je de N26-betaalpas doet.
 • Je kunt wereldwijd gratis geld opnemen.
 • Je kunt cryptomunten kopen én verkopen via de N26-app.
 • Je bent optimaal beveiligd.
 • Je kunt allerlei verzekeringen afsluiten.

We zijn daarnaast ook erg te spreken over het feit dat een zakelijke rekening bij een online bank als N26 zo lekker snel gaat. Krijg je het bij een traditionele bank niet voor elkaar om binnen een week een werkende rekening te hebben; bij N26 is je rekening binnen tien minuten klaar voor gebruik.

Lees ook: Alles wat je moet weten over het openen van een zakelijke rekening

nadelen

Wat zijn de nadelen van een N26 Zakelijke Rekening?

Hoewel we denken dat N26 voor de digitaal georiënteerde zzp’er prima zakelijke bankrekeningen biedt, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen.

Dit vinden wij de nadelen van een N26 Zakelijke Rekening:

 • N26 heeft als online bank geen filialen. Je kunt dus nergens naar binnen lopen als je vragen hebt.
 • Het is weliswaar mogelijk om geld te storten, maar dit kan alleen bij specifieke retailers. Dat kost je toch tijd om uit te zoeken waar je dan precies moet zijn. Niet ideaal als je een marktkraam hebt en veelal contant betaald krijgt.
 • Je moet jezelf inschrijven voor een zakelijke rekening door middel van je voor- en achternaam. Je bedrijfsnaam ontbreekt daarom op je bankpas.
 • Je kunt niet betalen met iDEAL. Dat is een groot gemis, omdat iDEAL op de Nederlandse markt vaak wordt gebruikt.
 • N26 is niet beschikbaar in het Nederlands. Het is namelijk een internationale bank met een klantenservice die alleen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans spreekt.
zakelijke rekening vergelijken 2

Wat zijn de kosten van een N26 Zakelijke Rekening?

Een N26 Zakelijke Rekening kan geheel gratis. Kies voor N26 Standard en je kunt na je aanmelding honderd procent kosteloos bankieren. Je krijgt hiervoor een onbeperkt aantal transacties, inclusief automatische incasso’s. Ook kun je onbeperkt bellen in elke vreemde valuta, zonder extra kosten.

Je mag daarnaast maximaal drie keer per maand geld opnemen uit een geldautomaat. Dit is niet beperkt tot geldautomaten in Nederland en kan overal in de eurozone.

Wil je een andere rekening van N26, bijvoorbeeld omdat je daarmee reisverzekeringen kunt afsluiten? Check dan hieronder alle prijzen.

Maandelijkse kosten
N26 StandardGratis
N26 Smart€4,90 per maand
N26 You€9,90 per maand
N26 Metal€16,90 per maand
n26-openen

Hoe werkt het openen van een N26 Zakelijke Rekening?

Wil je de N26 Zakelijke Rekening openen? Dat gaat volledig online. Het is een makkelijk proces en binnen tien minuten heb je een werkende online bankrekening. Het enige wat je hoeft te doen, is je e-mailadres bevestigen op de site van N26.

Download daarna de app, check of je naam- en contactgegevens goed zijn ingevuld en verifieer je identiteit. De rekening staat op je voor- en achternaam, dus je hebt geen KvK-nummer nodig als je deze gratis N26 Zakelijke Rekening openen wil.

Overstapservice

De klantenservice van N26 kan je niet helpen met overstappen: dit moet je zelf regelen. Een zakelijke rekening van N26 wordt daardoor vaak gebruikt als een tweede rekening. Doordat de kosten laag zijn en het aanmelden zeer snel is, is dit voor veel ondernemers een aantrekkelijke optie.

 

happy

Is een N26 Zakelijke Rekening goed voor zzp’ers?

Als zzp’er loop je, wat ons betreft, weinig risico met een zakelijke rekening die niets kost. Je krijgt hiervoor voldoende mogelijkheden om in ieder geval de basale bankzaken te regelen, zoals geld overmaken of ontvangen. De betaalde varianten N26 You en N26 Metal hebben daarbij als pluspunt het feit dat geld opnemen in het buitenland hiermee makkelijk én voordelig wordt.

Het is daarbij wél zo dat je ook niet veel meer hoeft te verwachten van de gratis rekening van N26. Geld storten blijft een dingetje en het verre van ideaal dat je met N26 niet kunt betalen met iDEAL. De rekeningen zijn zodoende niet echt geschikt voor zzp’ers die niet in de dienstverlening zitten en relatief veel contant geld accepteren. 

Ons advies? Een N26 Zakelijke Rekening is een handige rekening om erbij te hebben, maar als basisrekening zijn er betere opties. 

We raden je in dat geval Knab Zakelijk aan. Deze zakelijke rekening is ook modern, maar biedt – voor een laag maandbedrag – veel meer mogelijkheden.

Lees ook: Dit is onze review van Knab Zakelijk

Is een N26 Zakelijke Rekening goed voor bv’s en vof’s?

Het openen van een zakelijke rekening bij N26 vereist eigenlijk alleen een voor- en achternaam en een e-mailadres. Een KvK-nummer wordt niet gevraagd.

 

Dat maakt het dus in zekere zin mogelijk om een N26 Zakelijke Rekening voor je vennootschap onder firma of besloten vennootschap te gebruiken. Je loopt dan natuurlijk wel tegen dezelfde nadelen op als zzp’ers, zoals het niet kunnen accepteren van iDEAL-betalingen en het ontbreken van de bedrijfsnaam op je bankpas.

 

Ons advies? Voor zzp’ers, maar zéker voor bv’s en vof’s zijn er betere opties.

 

Vof’s zijn bijvoorbeeld beter af bij ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus, de meest gekozen rekening onder vof’s.

 

Beheer je een bv met één bestuurder? Kies ook dan voor Knab Zakelijk. Let wel: bv’s met een holding-structuur en vennoten in een vof kunnen bij Knab geen rekening aanvragen.

 

FAQ

Veelgestelde vragen

Is N26 een betrouwbare bank?

Ja: N26 is een betrouwbare bank. Ze geven veel om veiligheid en je saldo is tot €100.000 gewaarborgd.

Waarom is N26 gratis?

N26 biedt een gratis zakelijke rekening aan die echt gratis is: géén maandelijkse kosten en géén transactiekosten. Ons vermoeden is dat N26 je hiermee wil verleiden tot de afname van een betaald pakket: die bieden ze namelijk ook.

Welke andere diensten biedt N26?

N26 biedt, naast zakelijke rekening, ook (reis)verzekeringen en de mogelijkheid om te handelen in cryptomunten.

Kun je met N26 rood staan?

Roodstand is bij N26 niet mogelijk. Je betaalt een boete van €3 voor transacties die je in het rood brengen.

Is N26 zakelijk?

N26 is niet per se een zakelijke bank, maar je kunt hier als zzp-ondernemer wel gewoon een zakelijke rekening afsluiten. Je hebt daar geen KvK-nummer voor nodig. We moeten daarbij wél toegeven dat je met N26 Business als rekening niet de meest geavanceerde functionaliteiten krijgt. Wil je alleen geld ontvangen en betalen met een virtuele of fysieke bankpas? Dan is N26 absoluut het proberen waard.

Auteur

Schrijf een reactie