Zoek naar:

Wereldwijd en in Nederland wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een creditcard. Hoewel bij ZZP’ers pinnen het meest populair blijft, wint de creditcard ook hier terrein.

Steeds vaker bestellen ondernemers producten en diensten op het internet en in het buitenland. De creditcard blijkt dan vaak een onmisbaar betaalmiddel. Niet overal kan je immers met iDeal betalen. Ook op zakenreis komt een creditcard dan goed van pas.

Verzekeringen

Zakelijke creditcards, oftewel business cards, zijn eenvoudig in het gebruik en vaak uitgerust met diverse verzekeringen. Een voorbeeld is de aankoopverzekering, waarbij het gekochte product 180 of 365 dagen is verzekerd tegen diefstal, verlies of schade. Verder is er uitstekende hulp bij fraude of verlies van de kaart.

Kosten gescheiden houden

Een groot voordeel van een zakelijke kaart is dat je als ondernemer gemakkelijk privé en zakelijke uitgaven gescheiden kunt houden. Dat geldt vooral als je veel zakelijke betalingen verricht online en in het buitenland. Op internationale websites is het altijd mogelijk om met creditcard te betalen. Ook bij zakenlunches- en diners komt een zakelijke pas goed van pas.

Tip: opzoek naar een voordelige zakelijke bankrekening? Bekijk hier waar je een gratis bedrijfsrekening kunt openen.

Financieel voorschot

ZZP’ers krijgen hun facturen lang niet altijd op tijd betaalt. Het kan soms 2 weken of langer duren voordat het geld binnen is. Een zakelijke creditcard biedt dan financiële speelruimte. De creditcardaanbieder incasseert de uitgaven namelijk maar één keer per maand. Daardoor heb je als ondernemer langer de tijd om ervoor te zorgen dat er voldoende saldo aanwezig is.

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het aanschaffen van een zakelijke creditcard:
·         Kosten zijn hoger dan een zakelijke rekening en bankpas
·         Geldopname is duurder dan bij een bankpas
·         Hoge rente bij gespreid betalen

·         BKR-toetsing en strenge inkomenseisen bij aanvraag

Gratis zakelijke creditcard

Tegenwoordig is er een creditcard waarbij de bovenstaande nadelen teniet worden gedaan. Het gaat om de N26 Business Mastercard.

Deze debitcard is gratis aan te vragen voor alle ondernemers en biedt:

  • Een gratis zakelijke betaalrekening
  • Geen jaarlijkse kosten
  • Geen kosten voor betalen in vreemde valuta (behalve bij geldopnames)
  • Cashback (0,1 procent) op alle uitgaven

Houdt er wel rekening mee dat de N26 kaart een debit card is. Dat houdt in dat je er geen borg mee kunt staan, bijvoorbeeld bij het huren van een auto.

Wil je meer weten over N26? Lees dan mijn review. Of vergelijk alle zakelijke kaarten.

Lees ook:
Bekijk hier bedrijfsrekening voor VOF
Bekijk hier de meest eenvoudige boekhoudprogramma’s van dit moment
Bekijk hier een compleet overzicht van gratis boekhoudprogramma’s

Auteur

Job Verberne is oprichter van ZZP Daily en helpt meer dan 50.000 zzp’ers per maand bij de start van hun onderneming. Hij heeft een Bachelor of Science in Accountancy en is door The Next Web verkozen tot één van de 500 meest inspirerende digitale talenten van Nederland. Zijn artikelen zijn door meer dan 1 miljoen mensen gelezen.

Schrijf een reactie